Autoadezivii companiei italiene Fedrigoni aduc viitorul etichetarii la Labelexpo

Brandul italian Fedrigoni Self-Adhesives isi va face pentru prima data intrarea la LabelExpo Europe cu noua sa identitate. Astfel, vizitatorii de la targ vor fi proiectati in viitorul materialelor autoadezive: standul companiei va prezenta si produse Manter – in special etichete pentru gatul buteliilor de orice tip – solutii pentru sectoarele alimentar si farmaceutic – precum si numeroase idei destinate reducerii impactului asupra mediului, cum ar fi gama Re-Play.

In cadrul LabelExpo Europe, compania italiana se pregateste sa isi prezinte produsele pentru prima data cu noua sa identitate de grup. Firma le va oferi celor interesati o veritabila calatorie catre viitorul etichetarii, printre solutiile multiple ce au in comun un element pretios: atentia sporita la impactul asupra mediului – mai exact reciclabitatea materialelor si atentia la design; dar nu in ultimul rand o preocupare constanta pentru aspectul estetic. In productia de materiale pentru etichete autoadezive de toate tipurile, obiectivele de sustenabilitate ale grupului sunt in principal doua: minimizarea deseurilor de proces si confectionarea produselor care incurajeaza reciclarea adecvata a sticlelor si recipientelor cu adeziv. De exemplu, in ultimii ani, Fedrigoni Self-Adhesives a studiat solutii pentru reducerea deseurilor reprezentate de suportul etichetei, astfel incat acesta sa poata fi refolosit. Si tocmai din constatarile facute in timpul studiului provine unul dintre „protagonistii” de la LabelExpo 2023: Re-Play, mai precis o gama de produse in care suportul siliconat este recuperat si reciclat intr-un sistem de reciclare in bucla inchisa pentru a produce noi stocuri de fete de etichete de lux. In acest mod ar putea fi reduse deseurile si emisiile de carbon, dar in acelasi timp si consumul de energie.

Printre solutiile prezentate se va regasi si noua gama de etichete marca Manter pentru gatul buteliilor de orice tip, o linie de materiale autoadezive de inalta calitate ce combina gulere si etichete pentru produse de lux, ideale pentru sectorul de vinuri si bauturi spirtoase. Solutiile autoadezive ale liniei sunt concepute pentru etichete destinate gatului buteliilor de toate tipurile, astfel incat intregul ambalaj sa poata fi bine coordonat, iar produsul sa fie „imbracat” intr-o tinuta cu adevarat unica. Gratie dezvoltarii unor adezivi speciali ad-hoc pentru acest tip de aplicatie, gama ofera performante si calitate excelente, capabile sa reduca asa-numitul „efect de memorie” al hartiei.

Totodata, LabelExpo va fi ocazia pentru debutul noilor referinte Premium pentru indepartarea prin spalare, o intreaga gama ce va veni in intampinarea nevoii tot mai presante de reutilizare a recipientelor de sticla. Aceste materiale exclusive, concepute pentru produse din sectorul vinurilor si bauturilor spirtoase, garanteaza performante excelente in timpul scufundarii in gheata si in acelasi timp rezultate ideale atunci cand eticheta este indepartata intr-o solutie alcalina la 80°C.

De asemenea vor exista solutii pentru etichetarea de lux, cum ar fi hartia 100% reciclata si hartia provenita din fibre alternative.

In centrul atentiei se afla si solutiile pentru sectorul farmaceutic, o piata ce impune certificari stricte de calitate, proceduri de lucru riguroase si materiale specializate, capabile sa reziste in cele mai dure conditii. Autoadezivii Fedrigoni sunt dezvoltati in asa fel incat sa satisfaca exigentele stricte ale industriei farmaceutice, mai exact reglementarile FDA (Agentia Americana pentru Alimente si Medicamente) si reglementarile alimentare europene. Acesti autoadezivi garanteaza o aderenta de lunga durata si un grad ridicat de coeziune, precum si un proces eficient de urmarire a informatiilor de produs. Solutiile sunt concepute pentru recipiente cu diametre mici si medicamente fara prescriptie medicala, seringi, fiole, flacoane, pen-uri injectoare de insulina, sigilii de carton farmaceutic, etichete de siguranta cu indicator de interventie, etichete pentru depozitare frigorifica, etichete detasabile, constructii cu straturi multiple, precum si etichete tip brosura sau cu pagini multiple.

Printre inovatiile companiei italiene ce vor fi prezentate la LabelExpo se numara cele destinate sectorului de alimente si bauturi precum si de produse de ingrijire personala si de uz casnic. Sunt materiale ce se pot adapta perfect oricarui ambalaj si tip de aplicatie: de la materiale cu contact direct pana la solutii ce se folosesc de tehnologia rezistenta la grasimi; de la materiale din hartie si folie cu continut reciclat pana la gama revolutionara de folii pe baza de biomasa; de la solutii pentru deschidere si inchidere destinate ambalajelor dintr-un singur material pentru servetele umede pana la solutiile „Ri-Move” concepute pentru etichetarea sustenabila a recipientelor si buteliilor din sticla pentru reciclare si reutilizare.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide