Avertizare de fraudă prin poștă anunțată de Romexpo și EUROEXPO Fairs

Mai multe companii care dețin cataloage online de târguri și expoziții vizează expozanții în perioada premergătoare târgurilor comerciale, solicitându-le prin poștă acestora completarea unor formulare pentru confirmarea sau actualizarea datelor, cu scopul publicării lor gratuite în catalog. Aceste publicații nu au nicio legătură cu organizatorii de expoziții sau cu oricare dintre evenimentele lor și este important ca toate firmele expozante să fie avertizate asupra acestui fapt.

EUROEXPO Fairs – organizatorul oficial al târgurilor și expozițiilor comerciale PACK SHOW, METAL SHOW & TIB, PRINT&SIGN, EXPO SHOP, BABY BOOM SHOW, TEXTILE TECHNOLOGY SHOW, CLEANING SHOW, EXPO PLAST, DIGITAL SIGNAGE SHOW, CORPORATE GIFTS SHOW – împreună cu centrul expozițional Romexpo din București, avertizează toate companiile împotriva practicilor profesionale îndoielnice exercitate asupra expozanților de către firme precum: International Fairs Directory (Inter-Fairs.com) Mulpor, FairGuide.com/Construct Data Verlag, Expo Guide (Mexic), Event Fair – The Exhibitors Guide, care se derulează prin oferirea unor servicii dubioase de listare în cataloage.

Conform informațiilor disponibile în acest sens pe site-urile Romexpo și EUROEXPO Fairs, firmele enumerate mai sus oferă expozanților la diferite evenimente din lume (târguri/expoziții), servicii de listare on-line în cataloagele respectivelor evenimente. Folosesc un formular care seamănă cu serviciul gratuit de listare a catalogului unui organizator, invitând expozanții să completeze formularul pentru apariția într-un catalog online. Semnarea și returnarea formularului conduc la încheierea unui contract de promovare neretractabil (costuri în jur de 3000 de euro) cu site-urile respective, promovare care nu are nicio legătură cu expozițiile oficiale.

Adeseori, detaliile sunt disponibile pe formular, însă sunt prea mici și nesemnificative pentru a fi putea fi observate. În grupul fraudatorilor sunt incluse mai multe agenții de colectare a datoriilor (firme recuperatoare de creanțe), în special Gravis Inkasso Gmbh și o agenție elvețiană de colectare a datoriilor numită Premium Recovery AG (o filială Construct Data), care lucrează în parteneriat cu editorii acestor pseudo-cataloage în scopul intimidării expozanților și constrângerii lor să plătească.

Romexpo și EUROEXPO Fairs subliniază că nu au nicio legătură cu aceste practici comerciale înșelătoare și le recomandă tuturor angajaților din companii să-și avertizeze colegii care preiau mail-urile (inclusiv cele trimise pe adresa “info@”) sau poșta să nu completeze și să nu returneze niciun formular venit din partea International Fairs Directory (Inter-Fairs.com) Mulpor, FairGuide.com/Construct Data Verlag, Expo Guide (Mexic), Event Fair – The Exhibitors Guide și a altor firme/organizații similare.

Asigurați-vă că validați doar formulare legitime, primite de la organizatorii legali ai târgurilor și expozițiilor la care participați în calitate de expozanți!

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide