CCL Label prezintă cel mai subţire manşon din folie extensibilă de pe piață, care pune sustenabilitatea pe primul loc

Compania CCL Label Voelkermarkt din Austria lansează o soluție eficientă: un material care contribuie la economisirea plasticului. Este vorba despre un manşon din folie extensibilă are o grosime de numai 30 microni, ceea ce constituie o noutate pe piaţă. Aplicația principală este acoperirea flacoanelor PET reutilizabile de 1 litru utilizate de regulă pe piața apelor minerale.

CCL Label, care este la nivel mondial cel mai mare transformator de materiale din folii extrudate şi sensibile la presiune destinate etichetelor decorative, funcționale și informative, a dat publicităţii recent o inovație dezvoltată din resurse proprii la sediul său austriac din localitatea Voelkermarkt. Mai exact, acest centru de producţie prezintă cel mai subțire manşon din folie extensibilă de pe piață disponibil în acest moment, cu o grosime care nu depăşeşte 30 de microni, special conceput pentru sticlele PET reutilizabile de 1 litru care sunt utilizate de obicei pe piața germană a apelor minerale.

Acest manşon din folie extensibilă extrem de subțire a fost dezvoltat având în vedere criteriul sustenabilităţii. Cu o grosime de 30 de microni, manșonul este mult mai fin decât manșoanele ,standard’ de 45 de microni care sunt utilizate în mod obişnuit. O asemenea dimensiune explică marea eficiență a materialului utilizat – este nevoie de mult mai puțină materie primă pentru fabricarea acestui tip de manșon, fapt care contribuie la reducerea amprentei de carbon a produsului”, a declarat Thorsten Umek, Manager de Produs în cadrul CCL Voelkermarkt. „După calculele noastre, brandurile de băuturi pot economisi până la 32 de tone de material plastic la 100 de milioane de astfel de manşoane – ceea ce reprezintă cu aproximaţie greutatea a cinci elefanți africani adulți.

 

Tehnologia Stretch Sleeves (Manşoane Extensibile) în sine prezintă câteva avantaje la capitolul sustenabilitate. Manşoanele sunt fabricate din material mono-PE (polipropilenă) care dispune de un grad ridicat de elasticitate, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de adezivi și nici de căldură pentru a aplica manșonul pe flaconul PET sau pe orice alt recipient – manşonul se atașează și rămâne pe poziţie în virtutea propriei elasticități. Pe deasupra, în compoziţia acestor manşoane extensibile pot fi adăugate în diferite procente materiale reciclate provenite din surse multiple, printre care materialul reciclat post-consum (PCR).

Stretch Sleeves este o tehnologie de decorare populară destinată industriei germane a apelor minerale, dintotdeauna concepută pe o schemă reutilizabilă. În mod obișnuit, tehnologia se foloseşte de flacoane reutilizabile de 1 litru din PET rigid (și din ce în ce mai mult rPET) – un sistem deja foarte sustenabil în sine. Iar acum, în combinaţie cu manşoanele din folie extensibilă extrem de subţiri pe care tocmai le-am lansat, flaconul poate avea un impact şi mai redus asupra mediului,” explică Stefan Schaeffert, Managerul pentru Dezvoltarea Afacerii din cadrul CCL Label.

Pentru a afla mai multe despre diferitele tehnologii de decorare, vizitați www.ccllabel.com. Pentru a primi fișa tehnică, vă rugăm să contactați sleeves@cclind.com.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide