Cel mai mare producător de celuloză anunță o nouă criză a hârtiei igienice

Industria producătoare de hârtie igienică se află din nou sub presiunea unui nou val uriaș de comenzi, iar producătorii încearcă să se adapteze la cererea fără precedent.

Suzano, cel mai important producător mondial de celuloză din lemn, avertizează că nu suntem departe de o nouă criză a hârtiei igienice. La aceasta se adaugă și criza containerelor provocată de China, care și-a revenit rapid după pandemie și poate plăti sume impresionante pentru transportul cu nave de marfă – a devenit mai profitabil pentru firmele de transport să trimită containerele goale în China, în loc să întârzie plecarea pentru a permite umplerea lor. Potrivit Digi 24, trei din patru containere care se întorc în Asia sunt goale.

Steve Kranig – director de logistică la firma de transport IM-EX Global Inc. – a declarat, citat de digi24.ro: „Nu doar că vom avea probleme în aprovizionarea cu alimente, ci o criză de orice. Nu aş fi surprins să aud că tarifele de transport maritim pentru sezonul 2021-2022 s-au dublat comparativ cu anii precedenţi”.

Și comerțul cu celuloză a suferit întreruperi importante care ar putea afecta aprovizionarea cu hârtie igienică în centrele unde stocurile producătorilor vor fi insuficiente. Reprezentanții Suzano sunt îngrijorați de riscul de a exporta mai puțin în martie și consideră că s-ar putea înregistra o creștere a prețurilor hârtiei igienice în perioada următoare. În prezent, Brazilia este cel mai important furnizor de celuloză, Suzano acoperind aproape o treime din aprovizionarea globală cu celuloză din lemn de esență tare, cea folosită în producția hârtiei igienice.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide