Director de Afaceri de la compania Bobst vorbeşte despre imprimarea convenţională a etichetelor şi concurenţa cu imprimarea digitală

Deşi echipamentele digitale pentru imprimarea etichetelor cuceresc piaţa într-un ritm alert, tehnologiile convenţionale de imprimare continuă să îşi menţină importanţa. Etiketten-Labels, un periodic german din sectorul industriei de producţie a etichetelor, a făcut demersurile necesare pentru a afla de la câteva companii care este status-quo-ul actual şi în plus, la ce anume ne putem aştepta pe viitor.

Iată doar câteva întrebări pe această linie: Va continua imprimarea analogă convenţională – imprimarea ofset şi flexografică – să-şi împlinească menirea în pofida tehnologiei de imprimare digitală şi de imprimare hibridă? Care sunt avantajele şi dezavantajele? Există încă potenţial pentru raţionalizare, astfel încât o companie să rămână competitivă în sectorul de imprimare convenţională? Privind spre viitor, unde s-ar situa peste 10 ani tehnologia de imprimare convenţională şi cum ar arăta ambientul ei? Ce recomandări ar fi pentru companiile de imprimare?

Echipament de imprimare flexografică seria Master M6 de la Bobst

Thomas Reckert, Director de Afaceri în Sectorul Etichete pentru Germania, Austria şi Elveţia al Companiei Bobst Meerbusch GmbH, răspunde: Desigur, imprimarea analogă convenţională rămâne justificată deoarece va continua să fie procesul predominant de imprimare în anii care urmează. Conform cu Smithers Pira, autoritate mondială în domeniul lanţurilor logistice din sectorul packaging-ului, hârtiei şi industriei de imprimare, nu va exista nicio creştere suplimentară în următorii câţiva ani, însă în prezent marea majoritate a preselor de print comercializate de noi sunt echipamente de imprimare convenţionale, analog flexografice – ca investiţii de înlocuire pentru companii. Echipamentele de imprimare digitală cu jet de cerneală elimină decalajele dintre procesele de imprimare predominante realizate de echipamentele cu tonere şi echipamentele de imprimare flexografică. Avantajele imprimării convenţionale sunt evidente. Există un proces deja consolidat, iar instrumentarul necesar este disponibil. În calitate de furnizori de echipamente, facem eforturi susţinute pentru a spori gradul de automatizare a echipamentelor. Sistemul Boobst-V Flower de care dispunem permite modificări „din mers” ale procesului tehnologic. Dacă doriţi să discutăm despre dezavantaje şi nu deţineţi producţii record în propria companie, timpul de reacţie este limitat. Mai mult, volumul comenzilor va continua să scadă pe viitor şi considerăm că volumul de sarcini de până la 5000 lfm va fi înlocuit sistematic în procesele digitale cu soluţii integrate (all-in-one). Cu portofoliul nostru oneLabel, facem eforturi constante pentru a redefini viitorul producţiei de etichete. Anticipăm proiectarea de linii integrale de producţie de etichete prevăzute cu sisteme circulare închise. Pilonii principali sunt operaţiunea de manevrare simplă, controlul calităţii, automatizarea şi digitalizarea, precum şi modularitatea. Mulţumită sistemului Bobst Connect, produsele noastre sunt complet integrate în fluxul de producţie. Variatele module pot fi integrate impecabil pentru a facilita aplicaţiile-ţintă. De asemenea, analizăm noi modele de business la care să ne adaptăm pentru a ne creşte clientela. Închei prin a spune că interconectarea, digitalizarea, automatizarea şi sustenabilitatea sunt cele patru concepte cheie pe care orice companie va trebui să clădească pe viitor.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide