Doi antreprenori din Australia produc hârtie din piatră

Kevin Garcia și Jon Tse - fondatorii companiei australiene Karst Stone Paper - au făcut timp de un an cercetări pentru a găsi o metodă alternativă de fabricare a hârtiei, care să nu implice tăierea copacilor.

Produsul pe care l-au dezvoltat are o rezistență ridicată la rupere, este impermeabil, reciclabil și prietenos cu mediul. Este vorba despre hârtia din piatră, la fabricarea căreia se utilizează deșeuri de calcar provenite în urma exploatării de la cariere sau de pe șantierele de construcții. Calcarul este măcinat într-o pudră fină, apoi combinat cu o rășină HDPE (polietilenă de înaltă densitate) non-toxică și biodegradabilă.

Conform Fondului Mondial pentru Fauna Sălbatică, la fabricarea hârtiei tradiționale se utilizează 40% din lemnul rezultat în urma despăduririlor realizate la nivel mondial. Noua metodă de producție descoperită de cei doi antreprenori australieni contribuie la reducerea cu până la 60% a emisiilor de dioxid de carbon și nu implică utilizarea cherestelei, apei și a substanțelor chimice dure, ducând astfel la salvarea a peste 540 de copaci și aproximativ 83.000 litri de apă în fiecare an. În plus, hârtia din piatră poate fi reciclată la nesfârșit.

Garcia și Tse au investit 30.000 de dolari în acest proiect, iar în prezent produc 70.000 de notebook-uri pe care le exportă în 81 de țări.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide