Heimtextil 2022 a fost amânat până în vară din cauza situației pandemice

Ediția din 2022 a Heimtextil – cea mai mare expoziție internațională dedicată designului interior și materialelor textile – a fost anulată în contextul creșterii cazurilor de Covid din Germania în ultimele două săptămâni. Evenimentul era programat să aibă loc în perioada 11-14 ianuarie, în incinta centrului expozițional Messe Frankfurt.

Organizatorii Heimtextil – în strânsă colaborare cu reprezentanții internaționali ai industriei textile și cu autoritățile germane – încearcă în prezent să stabilească dacă și sub ce formă poate fi propusă o nouă dată pentru acest eveniment în vara anului 2022. Astfel noua ediție s-ar putea desfășura în paralel cu Techtextil/Texprocess, în perioada 21-24 iunie 2022. Decizia de anulare a expoziției a fost influențată de dinamica imprevizibilă a pandemiei, precum și de măsurile de stopare a răspândirii virusului adoptate de autoritățile germane la începutul acestei luni.

Heimtextil este în mod tradițional primul târg internațional de mare anvergură organizat în Germania imediat după sărbătorile de iarnă, cu expozanți și vizitatori din peste 135 de țări. Creșterea numărului de infectări într-o perioadă foarte scurtă de timp și restricțiile care le însoțesc și care se află în afara controlului organizatorilor au condus la schimbarea condițiilor generale și a cerințelor necesare pentru desfășurarea Heimtextil. Aceste evoluții negative includ în special clasificarea Germaniei ca zonă cu risc epidemiologic ridicat și restricțiile de călătorie asociate, precum și obligația de carantinare și limitarea accesului doar la persoanele vaccinate sau trecute prin boală. La fel de mult a cântărit pentru decizia de anulare și apelul Institutului german de cercetare, control și prevenire a bolilor Robert Koch de a reduce la minimum contactele sociale în spații închise și de a anula toate evenimentele majore.

Totodată, un număr mare de companii expozante au anunțat deja dinainte că nu vor mai participa din cauza riscurilor care privesc sănătatea angajaților. Pe de altă parte, Messe Frankfurt asigură publicul că situația curentă nu va afecta planificarea și desfășurarea celorlalte târguri germane – Christmasworld (28.01-01.02.2022), Creativeworld și Paperworld (29.01-01.02.2022) sau Ambiente (11-15.02.2022).

Potrivit reprezentanților Heimtextil, situația extrem de volatilă este revizuită și evaluată în permanență în strânsă colaborare cu autoritățile și cu partenerii din industrie.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide