Hunkeler Innovationdays a atras cu 10% mai mulți vizitatori în acest an

Sectorul de imprimare se schimbă într-un ritm rapid și nu există eveniment care să reflecte această activitate dinamică mai bine decât expoziția internațională Hunkeler Innovationdays. Cea de-a 13-a ediție a acestei expoziții s-a desfășurat în perioada 25-28 februarie 2019 în Lucerna, Elveția sub motto‑ul „Success With Automation”

Lucerna este una dintre cele mai frumoase și extrem de bine organizate zone din Elveția, una dintre cele mai inovatoare și mai sigure țări din lume, unde vizitatorii pot îmbina utilitatea expoziției cu plăcerea turismului spre Muntele Pilatos sau a unui cruise pe Lacul Lucerna, cel mai frumos din țara cantoanelor.

Compania care a organizat târgul este Hunkeler AG, o afacere de familie care încă din anul 1922 oferă soluții post print. Cu sediul central în Wikon-Elveția și subsidiare în Germania și Hong Kong, compania are aproximativ 270 de angajați.

Hunkeler Innovationdays
Hunkeler Innovationdays

Ca partener al celor mai cunoscuți producători de echipamente pentru imprimare și finisare, Hunkeler AG și-a propus să-și împărtășească expertiza în procesarea hârtiei prin organizarea unui eveniment dedicat perfecționării tehnice. Încă de la prima ediție din 1994, Zilele Inovației au devenit o întâlnire la nivel mondial care atrage mii de profesioniști și decidenți din domeniu. Evenimentul se desfășoară la fiecare doi ani în Lucerna.

Anul acesta, liderii din industrie s-au reunit în două dintre halele centrului expozițional Messe Luzern, unde peste 90 de producători de top din industria poligrafică au prezentat cele mai recente inovații în materie de echipamente digitale de imprimare și finisare, substraturi de imprimare, programe software și consumabile, demonstrând eficiența ridicată a proceselor de producție end-to-end și stabilind ritmul pentru viitoarea etapă a evoluției industriei poligrafice. Tehnologia inkjet continuă să facă progrese importante: creșterea productivității echipamentelor de finisare a devenit indispensabilă deoarece sistemele de imprimare au devenit mult mai rapide și permit printarea pe o gamă mai variată de substraturi chiar și a tirajelor foarte mici sau a unicatelor. Tehnologia tiparului cu jet de cerneală deschide noi oportunități de afaceri în special pentru industria de ambalaje și cea farmaceutică.

Hunkeler Innovationdays
Hunkeler Innovationdays

 

Hunkeler Innovationdays este diferit de celelalte târguri din sectorul de profil prin faptul că spațiul expozițional este compact și extrem de bine structurat. Într-o parte a halei principale au fost prezentate soluțiile de imprimare, iar în partea opusă cele de finisare. Astfel vizitatorii au putut vedea în aceeași hală cele mai noi tehnologii de producție și au putut compara și identifica rapid care este cea mai bună soluție pentru afacerea lor.

Hunkeler Innovationdays
Hunkeler Innovationdays

 

Evenimentul dedicat inovațiilor în producția de cărți, broșuri, soluții de mailing, tipărirea ziarelor, imprimarea de securitate sau printul comercial a devenit un important punct de întâlnire pentru profesioniștii din edituri, tipografii, bănci și companii de asigurări.

Ca întotdeauna, Innovationdays s-a concentrat pe aspecte practice, două dintre acestea fiind sporirea eficienței și reducerea costurilor. Automatizarea fluxului de lucru a fost tema principală a evenimentului, iar organizatorul împreună cu expozanții au demonstrat cum se poate minimiza și chiar reduce intervenția manuală din cadrul liniilor de producție. Nivelul de automatizare determină în cele din urmă cât de profitabilă este linia de producție din punct de vedere investițional. Vizitatorii au putut vedea live cum se desfășoară un flux de producție end-to-end, de la programul software până la produsul finit.

Hunkeler Innovationdays
Hunkeler Innovationdays

 

Hunkeler AG a prezentat sisteme de finisare automatizate din seria Generation 8, care au lucrat în linie cu utilajele celorlalți expozanți. Noua tehnologie se adresează echipamentelor digitale de imprimare în policromie și poate procesa role de hârtie cretată și necretată cu lățimea de 570 mm, la o viteză de până la 180 m/min. Prelucrarea formatelor variabile, schimbarea modelelor de perforare sau de fălțuire reprezintă doar câteva dintre procesele de finisare care pot fi controlate în mod dinamic. Sistemele modulare includ unități de bobinare și rebobinare pentru producția de tip roll-to-roll, precum și unități de tăiere, perforare și stivuire.

Hunkeler Innovationdays
Hunkeler Innovationdays

 

Comparativ cu 2017, Hunkeler Innovationdays 2019 a atras 6500 de vizitatori, cu 10% mai mulți decât ediția precedentă. Cei mai mulți dintre aceștia au călătorit din Germania, Anglia, Franța și țările din Europa de Est. Conform organizatorilor, vizitatorii au petrecut în medie 2,5 zile în cele două hale dedicate Zilelor Inovației.

Pe parcursul celor 4 zile petrecute la Messe Luzern, cele două echipe de reporteri ai revistei Afaceri Poligrafice au intervievat o parte din producătorii și furnizorii prezenți cu standuri la Innovationdays și au sintetizat informații cu noutățile lansate în industria de print, pe care le puteți afla citind articolele publicate începând cu acest număr al revistei.

Următoarea ediție a Hunkeler Innovationdays va fi organizată tot în orașul Lucerna în 2021.

Hunkeler Innovationdays
Hunkeler Innovationdays

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide