James Cropper produce hârtie prin reciclarea blugilor uzați

Producătorul britanic de hârtie James Cropper a lansat recent un nou tip de hârtie 100% reciclată și reciclabilă pentru ambalaje care include fibre din denim uzat, reciclat în amestecul de fibre.

La nivel mondial sunt produse anual opt miliarde de perechi de blugi iar potrivit Forumului Economic Mondial, 73% din totalul hainelor uzate sunt incinerate sau ajung în gropile de gunoi – doar 12% sunt reciclate și mai puțin de 1% sunt folosite pentru fabricarea de noi produse. Ca parte a eforturilor sale de a sprijini economia circulară, James Cropper a lansat gama Rydal Apparel în cadrul expoziției Packaging Premier (Milano, mai 2022), dedicate designerilor și producătorilor de ambalaje de lux. Noua gamă de hârtie este realizată din fibre de denim în proporție de 20%, în amestec cu hârtie reciclată în proporție de 80%. Compania cumpără denimul uzat de la un partener european, după care folosește noua sa tehnologie Fibre Blend Upcycled Technology pentru a combina diferitele materiale. Produsul final este o hârtie albă cu tentă de albastru deschis dată de fibra de denim, vizibilă în hârtia finită. Gama include varianta de hârtie Denim White de 220 și 350 de grame, destinată ambalajelor premium potrivite pentru o mare varietate de produse, inclusiv cutii pentru produse cosmetice, pungi de retail sau etichete pentru îmbrăcăminte.

Kate Gilpin, directorul departamentului de packaging din cadrul James Cropper, a precizat: „Niciun alt producător modern de hârtie nu a mai folosit până acum denim uzat, întotdeauna au fost folosite deșeuri rezultate în urma producției, iar acest produs poate include o cantitate totală de până la 40%. (…) Deoarece bumbacul este o fibră celulozică, înseamnă că hârtia pe care o creăm este compatibilă cu majoritatea fluxurilor de deșeuri, unde poate fi reciclată din nou, chiar și a treia sau a patra oară”.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide