Malcolm Rae, Directorul General al companiei britanice GEW – castigatorul celui mai prestigios premiu din industria producatoare de etichete

Malcolm Rae a fost desemnat castigatorul Premiului de Performanta Globala din acest an, un premiu ce aduce recunoastere unei persoane care a adus o contributie esentiala la promovarea si dezvoltarea industriei producatoare de etichete si este un influentator si motivator de notorietate in cadrul acestei industrii. Juriul Premiilor din Sectorul de Etichete a comentat: „Malcolm Rae a meritat in mod clar Premiul de Performanta Globala. Este un mod de a recunoaste contributia sa unica, prin GEW, compania pe care a infiintat-o, la tranzitia industriei producatoare de etichete pe banda ingusta catre polimerizarea cu ajutorul radiatiei UV precum si la dezvoltarea tehnologica ulterioara a industriei de polimerizare UV.

Malcolm Rae a fondat GEW in martie 1991, punand bazele companiei ce urma sa devina cel mai mare furnizor de echipamente de polimerizare UV pentru industria producatoare de etichete pe banda ingusta din intreaga lume.

De-a lungul unei cariere care s-a intins pe parcursul a 35 de ani, Dl Rae a adus contributii la transformarea imprimarii etichetelor de la una care utiliza aproape exclusiv cerneala pe baza de apa in cea majoritara care utilizeaza cerneala UV, stabilind – in calitate de companie preferata – relatii de lunga durata cu aproape toti furnizorii importanti de echipamente de imprimare din industria producatoare de etichete pe banda ingusta.

Inca aflata in proprietatea familiei, compania GEW are 150 de angajati in intreaga lume care isi desfasoara activitatea in trei fabrici din Regatul Unit si doua birouri satelit, deservind peste 60 de tari pe partea de vanzari, service si distributie.

Inginer mecanic autorizat, Rae detine 21 de brevete internationale pentru produsele principale ale GEW printre care se afla omniprezentul E2C, instalat pe 30.000 de statii de imprimare a etichetelor la nivel global.

Inventiile sale au contribuit la pionieratul comercializarii a numeroase tehnologii UV deja bine-cunoscute in prezent, cum ar fi casetele UV, sursele electronice de alimentare si lampile racite exclusiv cu aer. Mai recent, Rae si-a condus compania in directia unei focalizari puternice pe polimerizarea UV-LED, facand ca lampile clasice sa poata fi inlocuite cu lampi UV cu arc electric pentru a ajuta convertorii sa faca tranzitia catre tehnologia UV-LED.

Rae este renumit la nivel mondial ca expert in sectorul polimerizarii UV, fiind o persoana care a facut prezentari in cadrul asociatiilor din industria producatoare de etichete, a efectuat demonstratii in timpul multor expozitii si a tinut prelegeri in numeroase conferinte pe parcursul celor 35 de ani ai sai din domeniu. Sub conducerea sa, compania GEW a castigat o serie de premii in industria producatoare de etichete precum si Premiul Reginei pentru Export.

Totodata, Rae este extrem de apreciat ca lider, model si mentor pentru multe persoane din cadrul GEW, precum si din industrie in general.

Juriul a fost format din Philippe Voet, presedintele FINAT (Federatia Internationala de Producatori si Convertori de Etichete Autoadezive si Produse Similare), Tim McDonough, presedintele TLMI (Institutul Producatorilor de Etichete), Chelsea McDougall, redactor in cadrul publicatiei Labels & Labeling / Etichete si etichetare, Greg Hrinya, redactor in cadrul publicatiei Label & Narrow Web / Etichete si Benzi Inguste, precum si Jean Poncet, redactor in cadrul revistei Etiq & Pack. Juriul a fost prezidat de Andy Thomas-Emans, Director de Strategie in cadrul Grupului Tarsus Labels & Packaging.

Premiul va fi decernat in cadrul unei gale de premiere care se va desfasura in seara primei zile a Targului Expozitional Labelexpo Europe 2023 ce va avea loc in perioada 11-14 septembrie la Bruxelles.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide