Pehart Grup inaugurează o nouă linie de producție în valoare de 10 milioane de euro

Pehart Grup – important producător român de produse din hârtie pentru uz industrial și casnic, deținător al brandurilor Alint, Pufina și Altessa – a anunțat inaugurarea unei noi linii de producție în Sebeș, ca urmare a unei investiții de 10 milioane de euro. În acest fel producătorul român își mărește capacitatea de producție și prezența în marile lanțuri de retail.

Pehart Grup este prezent pe piețele a 18 țări europene cu produse din hârtie pentru uz casnic și industrial, realizate exclusiv din celuloză atestată FSC, provenită din păduri gestionate în mod sustenabil. Gabriel Stanciu, manager general al Pehart Grup, a oferit mai multe informații despre acest pas important al companiei: „Deschiderea unei noi linii de producție a venit firesc, ca parte a dezvoltării naturale a companiei. Strategia noastră de business urmărește mărirea capacității de producție pentru piața internă prin consolidarea poziției brandurilor proprii în marile lanțuri de magazine și creșterea constantă a calității produselor, iar pentru piața externă, prin extinderea pe noi piețe. De asemenea, linia de producție echipată cu tehnologii de ultimă oră va conduce la îmbunătățirea produselor Pufina la nivel premium. Nu în ultimul rând, ne-am dorit să creștem și performanțele non-financiare ale companiei. Mai concret, vrem să impunem un trend de dezvoltare etic, manifestat pe de-o parte prin grijă față de mediu, iar pe de altă parte să investim în dezvoltarea unor comunități locale puternice, prin crearea unor noi locuri de muncă. Linia de producție de la Sebeș folosește și tehnologii verzi, de ultimă oră, care mențin productivitatea la cotele optime, în timp ce cheltuielile de producție scad”.

Linia de producție mai veche a Pehart de la Sebeș folosește în procesele de gofrare a hârtiei o tehnologie mai puțin utilizată, gofrarea cu rulouri încălzite – aceasta crește proprietățile hârtiei (rezistență, putere de absorbție, elasticitate), fiind totodată o variantă mai sustenabilă și mai economică în comparație cu practicile convenționale. Noua linie de producție se bazează pe tehnologia Aquabond, care permite înlocuirea adezivilor cu apă în procesul de laminare a hârtiei igienice albe. Pentru o parte a produselor companiei vor fi folosite ambalaje obținute dintr-o combinație de hârtie și material bioplastic, pe când pentru gama de produse Pufina Natura grupul a optat pentru soluții de ambalare ecologice.

Pehart Grup deține două fabrici (Petrești-Sebeș, județul Alba și Dej, județul Cluj) unde produce anual aproximativ 100 000 de tone de hârtie de tip tissue, având în prezent o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75 000 de tone. Mai mult de jumătate din totalul produselor de uz casnic și industrial realizate de Pehart (70%) sunt vândute în România, grupul asigurând producția pentru o mare parte a produselor marcă proprie ale lanțurilor de retail. Pehart deține brandul Pufina, unul dintre cele mai importante de pe piața de profil, care include produse variate din hârtie: hârtie igienică, prosoape de bucătărie, batiste și șervețele. Portofoliul companiei include și brandurile Alint și Altessa, însă grupul produce și role jumbo, role de hârtie mari destinate clienților industriali și pentru consumul propriu, mai precis în procesele de producție a hârtiei pentru uz casnic și industrial.

Pehart Grup este considerat unul dintre cei mai mari producători de hârtie din sud-estul Europei – în ultimii ani compania a investit aproximativ 36,2 milioane de euro în fabrici și linii de producție de ultimă generație.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide