Primele teste științifice care demonstrează proprietățile de reciclare ale polietilenei de mare densitate (HDPE)

ESE World a realizat primul experiment practic care demonstrează că polietilena de mare densitate ( HDPE) poate fi reciclată de până la 10 ori și procesată mai departe în condiții controlate.

Această companie este lider de peste 30 de ani în utilizarea materialelor plastice reciclate în vederea fabricării de containere pentru colectarea deșeurilor. Procesele de curățare și prelucrare a materiei prime permit companiei ESE să realizeze produse din materiale reciclate, care au aceeași calitate ca și materialul virgin.

Cu toate acestea, până acum nu se cunoștea de câte ori poate fi polietilena de mare densitate procesată, mărunțită și reprocesată fără a schimba fundamental structura și caracteristicile materialului.

ESE a efectuat, prin urmare, un experiment controlat în cadrul unității sale de producție care a permis ca polietilena de mare densitate să fie refolosită de 10 ori. După fiecare etapă, materialul a fost analizat în colaborare cu instituții de cercetare externe.

Testul a demonstrat pentru prima dată că procesul de turnare prin injecție și mărunțire nu au, în principiu, efecte de modificare a proprietăților materialului pe durata de reutilizare specificată.

Durata de viață a containerelor fiind de aproximativ 10 până la 20 de ani, acest rezultat înseamnă că disponibilitatea polietilenei pentru o producție de lungă durată din același plastic reciclat este asigurată pentru cel puțin 200 de ani.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide