Producătorul român de hârtie tissue Pehart Grup va produce hidrogen verde ca sursă de energie alternativă

Pehart Grup – important producător român de produse din hârtie tip tissue pentru uz industrial și casnic, deținător al brandurilor Alint, Pufina și Altessa – a anunțat demararea unui studiu de prefezabilitate pentru a analiza posibilitatea de implementare a tehnologiilor energetice pe bază de hidrogen.

Producătorul își propune să construiască facilități destinate producerii și stocării hidrogenului verde și utilizării acestuia drept combustibil în combinație cu gaze naturale, cu ajutorul unei centrale de cogenerare – aceasta va include și soluții de captare a emisiilor de carbon. Aceste măsuri au scopul de a scădea amprenta de carbon a companiei prin folosirea unor tehnologii ecologice care presupun producerea prin electroliză a hidrogenului verde pentru uzul industrial. Primii pași în această direcție au fost deja făcuți – Pehart a semnat un prim contract cu reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice (ICSI) Râmnicu Vâlcea, instituție specializată în dezvoltarea tehnologiilor energetice pe bază de hidrogen și implementarea lor ulterioară.

Planul pe termen lung al Pehart Grup include construirea unui parc fotovoltaic pentru producerea energiei verzi și instalarea unui electrolizor care să permită stocarea și utilizarea energiei generate de parc în producția de hidrogen verde.

Pehart Grup este considerat unul dintre cei mai mari producători de hârtie tip tissue din sud-estul Europei. Compania deține două fabrici (Petrești-Sebeș, județul Alba și Dej, județul Cluj) unde produce anual aproximativ 100 000 de tone de hârtie de tip tissue, având o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75 000 de tone. Mai mult de jumătate din totalul produselor de uz casnic și industrial realizate de Pehart (70%) sunt vândute în România, însă compania este activă pe piețele a 18 țări europene (distribuție role Jumbo și distribuție mărci proprii): Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Grecia, Cipru, Israel, Republica Moldova, Germania, Bosnia, Herțegovina și Muntenegru.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide