Siegwerk va dubla până în 2025 numărul femeilor aflate în funcții de conducere

La sfârșitul lunii aprilie compania Siegwerk – furnizor internațional de cerneluri tipografice pentru imprimarea etichetelor și ambalajelor – s-a alăturat alianței MIT FRAUEN IN FÜHRUNG, oferind astfel un exemplu în privința diversității și parității de gen. Alianța este formată din companii cu sediul în Köln care se angajează să implementeze o mai mare diversitate la nivel de management, punând accentul pe promovarea în carieră a femeilor și pe crearea unei culturi corporative orientate spre paritatea de gen.

Susținători și reprezentanți ai inițiativei Female Resources

 

Inițiativa locală MIT FRAUEN IN FÜHRUNG („Cu femeile în funcții de conducere”) promovează în mod specific paritatea de gen și avansarea în carieră a femeilor, oferind companiilor din Köln și din împrejurimi o platformă unică pentru schimbul de experiențe privind managementul orientat spre gen. Acceptarea oficială a Siegwerk în această alianță a avut loc în cadrul ceremoniei „FRAUEN EMPOWERMENT – Fakten schaffen!” de la sediul Sparkasse Köln Bonn (Banca de economii din Köln Bonn). Ulrich Voigt, președintele consiliului de administrație și Christine Kronenberg, inițiatoarea alianței, au urat bun venit companiei Siegwerk – primul producător ce a aderat la alianța din Köln.

Dr. Nicolas Wiedmann, director executiv al Siegwerk, a explicat astfel alegerea companiei: „Diversitatea, egalitatea și incluziunea sunt motoarele echipelor de succes. Echipele mixte reunesc cele mai diverse perspective, permițând o gândire revoluționară și ieșirea din tipare vechi. Expertiza nu cunoaște genul, trecutul sau orientarea personală. Și în calitate de companie ce face parte dintr-o industrie dominată în mod clasic de bărbați, nu pot spune decât că avem nevoie de mai multă diversitate și urgent de mai multe femei, la toate nivelurile”. Această acțiune face parte din noua strategie a celor de la Siegwerk, producătorul propunându-și ca până în 2025 să dubleze numărul actual de femei aflate în funcții de conducere în cadrul companiei.

Aderarea la alianța corporatistă FRAUEN IN FÜHRUNG subliniază angajamentul companiei și are ca scop îmbunătățirea structurilor și a mediului de lucru și în cele din urmă, atragerea unui număr mai mare de femei în posturi de conducere la sediul central al Siegwerk din Siegburg. Președintele executiv al companiei a adăugat: „Pentru mine, diversitatea este o problemă clară de leadership și din acest motiv mi-am asumat, de asemenea, misiunea personală de a sensibiliza managerii cu privire la relevanța diversității și de a crește în mod constant gradul de conștientizare în cadrul companiei”. Siegwerk se consideră un pionier în industria sa și este pregătit să abordeze în mod activ schimbările, să își pună la încercare propriile structuri și să se adapteze în consecință.

Alianța MIT FRAUEN IN FÜHRUNG a fost înființată în 2016 de compania de consultanță în domeniul managementului de gen „Female Resources”, cu scopul de a promova oportunitățile de dezvoltare pentru femei în cadrul companiilor din regiune. Cu o rețea formată din 15 companii diferite din zona Köln, alianța este o platformă unică ce ajută întreprinderile locale să facă schimb de idei între industrii cu privire la politicile de resurse umane orientate spre gen și la promovarea femeilor, precum și pentru a impulsiona în continuare schimbările în societate. Siegwerk recunoaște că diversitatea, în combinație cu egalitatea și incluziunea, poate avea o contribuție valoroasă la succesul indivizilor și al companiei în ansamblu. Sondajele au demonstrat că echipele mixte cresc productivitatea și creativitatea individuală. Potrivit producătorului, studiile științifice arată că întreprinderile cu echipe de conducere diversificate aduc pe piață produse și servicii mai inovatoare decât cele cu echipe de conducere omogene. În același timp, echipele de conducere mixte obțin, din punct de vedere statistic, un succes comercial peste medie.

Prin această inițiativă, compania dorește să își sporească în continuare atractivitatea ca angajator, în special pentru femeile specializate într-un anumit domeniu. Pentru a dobândi acest lucru, Siegwerk se concentrează asupra educației în cadrul companiei – printre altele, această etapă include revizuirea proceselor actuale de promovare și angajare. Prin participarea la această inițiativă locală, Siegwerk speră să obțină informații specifice privitoare la strategiile și măsurile de implementare a unui management de succes și, în consecință, să creeze un mediu de lucru atractiv, în care toți cei care doresc să își facă o carieră să poată realiza acest lucru.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide