UPM Raflatac extinde seria de produse Forest Film

Forest Film PE™ vine în completarea gamei de soluții sustenabile oferite de UPM Raflatac pentru producția de etichete.

Prin lansarea noului film din polietilenă, producătorul demonstrează cum se poate diminua cantitatea de materii prime virgine pe bază de fosili, utilizate la fabricarea de filme pentru aplicații specializate precum etichetele produselor de îngrijire personală.

„Dorim să le oferim clienților noștri alternative sustenabile, printre care se numără și UPM Raflatac Forest Film PE și PP, primele filme pe bază de materie lemnoasă pentru producția de etichete, precum și UPM Raflatac PP PCR – fabricat din plastic reciclat provenit din materiale post-consum. Ca unul dintre semnatarii inițiativei Ellen MacArthur pentru o nouă economie în domeniul plasticului, vom continua să oferim industriei produse inovatoare, prin intermediul cărora să reducem utilizarea de materii prime neregenerabile”, a declarat Timo Kekki, vicepreședinte Films SBU UPM Raflatac.

Forest Film PE este produs în colaborare cu UPM Biofuels și Dow. UPM Biofuels furnizează materia primă pe bază de reziduuri din lemn denumită UPM Bio Verno, care este apoi prelucrată de Dow și transformată în granule ce vor fi extrudate pentru a se obține filmul din care sunt produse etichetele.

„Acest nou produs demonstrează versatilitatea lui UPM BioVerno ca materie primă. Acesta se obține din ulei de tal brut – produs secundar rezultat în urma procesului de producție a pulpei de hârtie prin separarea materialului fibros de substanțele extrase din lemn – și poate fi utilizat ca materie primă în fabricarea materialelor plastice”, a adăugat Panu Routasalo, vicepreședinte UPM Biofuels.

„Noul film reduce substanțial consumul de combustibili fosili, prin urmare și amprenta de carbon, având exact aceeași performanță ca materialele convenționale”, a completat Carolina Gregorio, liderul proiectului Biobased Dow.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide