Viitorul educației – manualul hibrid tipărit care folosește Realitatea Augmentată

Manualul bestseller „Introduction to Graphic Communication” publicat de IntuIdeas funcționează cu ajutorul aplicației interactive de Realitate Augmentată (AR) de la Ricoh – Clickable Paper – iar în august 2022 a atins pragul de peste 4000 de exemplare vândute.

Cartea aflată deja la a treia ediție a fost adoptată de 25 de școli și de numeroase companii din industria grafică, devenind un bestseller în școlile care au programe de arte grafice – atât în licee, școli tehnice sau profesionale, cât și în programele de licență. Companiile care activează în domeniul comunicării grafice folosesc cartea pentru instruirea rapidă a noilor angajați lipsiți de experiență în industria poligrafică. Manualul este semnat de Harvey Levenson – profesor în cadrul California Polytechnic State University din SUA – și John Parsons – scriitor de content marketing, specializat pe non-ficțiune. „Introduction to Graphic Communication” a dovedit viabilitatea aplicației Clickable Paper de la Ricoh ca mijloc de abordare a diferitelor stiluri de învățare. Levenson a explicat: „Oamenii învață în moduri diferite. Unii preferă să citească o carte tipărită. Alții preferă să vizioneze videoclipuri. Unii învață cel mai bine ascultând prelegeri. Iar unii învață combinând metodele. Această carte oferă toate opțiunile”.

Aplicația Ricoh poate fi descărcată gratuit din orice app store, iar pentru a beneficia de experiența interactivă „clickable” cititorii au nevoie doar de un smartphone sau de o tabletă pe care le pot folosi pentru a scana paginile manualului și pentru a intra în contact cu informații prezentate sub diverse forme, oferite inclusiv de reprezentanți internaționali ai industriei de print. Jerry Waite, profesor în cadrul Universității din Houston (SUA), rezumă astfel potențialul manualului interactiv, dublat de aplicația Clickable Paper de la Ricoh: „Suntem recunoscători pentru funcțiile de realitate augmentată din cartea lui Harvey Levenson și John Parsons, «Introduction to Graphic Communication». Folosind aplicația CP de la Ricoh, studenții mei îi pot urmări pe experți și pot vedea cum se folosește tehnologia“. Aplicația diferențiază manualul și prin faptul că permite actualizarea constantă a informațiilor despre industria poligrafică . În plus cartea este disponibilă la cerere și în variantă personalizată.

Cartea oferă o experiență de învățare hibridă unică prin accesarea de conținut video aferent pe un portal de învățare securizat. Experiența online a cărții include o colecție tot mai mare de videoclipuri, un grup de discuții pe LinkedIn, acces la săli de clasă virtuale sau interacțiune între studenți (peer-to-peer), manualul fiind deci conceput pentru a crea o experiență completă de învățare.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide