Durrer a exemplificat imprimarea digitală a cărților pe muchie la Hunkeler Innovationdays 2019

Durrer Spezialmaschinen este un producător elvețian care de mai bine de 40 de ani dezvoltă echipamente complet sau parțial automatizate pentru un sector ce se schimbă într-un ritm rapid: imprimarea și finisarea cataloagelor, broșurilor sau a cărților. Compania a prezentat anul acesta la Lucerna echipamentul DIGI-B pentru imprimare pe muchie, cu ocazia participării la cea de-a 13-a ediție a Hunkeler Innovationdays – 25-28 februarie 2019 - expoziția care stabilește ritmul pentru viitoarea etapă a evoluției industriei tipografice. Printre cei care au asistat la demonstrații ale procesului de imprimare pe muchie s-au numărat și reporterii Afaceri Poligrafice

Simona Cusă

Durrer dezvoltă și produce echipamente personalizate precum dispozitive de intercalare, mașini de legat cu spiră din plastic, de embosare, decupare, unități print-and-cut, mașini pentru inserarea blocului de carte în copertă și pentru inserare și lipire cu clei rece, echipamente pentru finisarea calendarelor și mașini de fabricare și atașare a cursoarelor pentru calendarele triptice de perete.

„Potențialul pentru automatizare în industria grafică este ridicat. Experiența noastră în ceea ce privește prelucrarea avansată a hârtiei și competențele dovedite în proiectarea și producția de mașini speciale automate și semi-automate ne-au transformat în partenerul ideal pentru furnizorii de servicii de imprimare și finisare. Disponibilitatea de a le oferi clienților produse personalizate conform unor cerințe specifice a fost întotdeauna o caracteristică definitorie a companiei noastre, încă de la fondarea acesteia în urmă cu 70 de ani de către tatăl meu”, ne-a declarat Ludwig Durrer – CEO – în cadrul interviului.  

Producătorul din Küssnacht am Rigi a prezentat la Hunkeler Innovationdays o variantă îmbunătățită a echipamentului DIGI-B, care a avut lansarea în 2018 la PSI – cea mai importantă expoziţie internaţională dedicată industriei de articole promoţionale ce a avut loc în oraşul german Düsseldorf.

DIGI-B
DIGI-B

Proiectată special pentru imprimarea cărților pe muchie, această mașină digitală color este ideală pentru producția automată de tip industrial. Mașina standard poate gestiona formate de la 50 x 50 mm la maximum 360 x 360 mm. Opțional este posibilă și printarea pe muchie a formatelor de  720 x 720 mm. Procesul de printare se face dintr-o singură trecere cu ajutorul capetelor de imprimare de la Memjet și a rezervoarelor de cerneală CMYK pe bază de apă cu o capacitate de 2000 ml.

DIGI-B
DIGI-B

„Caracteristicile principale ale echipamentului DIGI-B sunt calitatea procesului de imprimare, costurile reduse de producție și întreținere, ușurința în schimbarea textului sau imaginii și a formatului, precum și producția ridicată de 800 – 1500 bucăți pe oră”, a continuat Ludwig Durrer. „Stivuirea cărților are loc pe o unitate separată în timpul procesului de imprimare. Stiva completă este încărcată apoi pe plăcile de fixare din stația de încărcare / descărcare, care permit schimbările rapide de format. Dacă este prelucrat câte un lot de nouă cărți, fiecare produs având o grosime de 20 mm, atunci se poate ajunge în medie la o producție de 400 până la 700 de bucăți pe oră, cu o rezoluție de 1600 x 800 dpi.”

DIGI-B
DIGI-B

Echipamentele personalizate produse de Durrer sunt vândute în proporție de 50% în Europa, în special în Germania, Italia și Franța, 25% în Asia și restul în Statele Unite.

Pentru mai multe informații accesați site-ul www.durrer.com

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide