Imprimanta desktop – noua tehnologie digitală care valorifică potențialul furnizorilor de servicii de print din industria de etichete

Labelexpo Europe 2019 a fost cadrul perfect pentru discuții despre noile tendințe din industria producătoare de etichete. Liderii industriei consideră că multe dintre acestea au devenit deja realitate, dar tot ei constată și presiunea cauzată de creșterea costurilor la care sunt supuși mulți furnizori de servicii.

Kim Beswick, directorul general al companiei Memjet, prezintă tehnologia de imprimare DuraFlex la Labelexpo 2019 (sursa: Memjet)

 

Responsabil pentru aceste costuri mărite este mai ales fenomenul de creștere a cererii pentru tirajele mici. Etichetele au devenit instrumente de comunicare între branduri și consumatori, iar cererea pentru personalizare în funcție de diverse grupuri-cheie și limbi străine a depășit granițele producției tradiționale a tirajului standard. Nu sunt de neglijat nici costurile materialelor, care devin tot mai crescute din cauza deșeurilor rezultate în mod inutil în timpul configurării mașinilor sau al nefolosirii stocurilor. Mai mult, devine tot mai dificilă găsirea unor oameni cu experiență în producția tradițională de etichete, care să poată înlocui forța de muncă îmbătrânită.

Majoritatea furnizorilor de etichete investesc în echipamente inkjet pentru a putea supraviețui pe noua piață. În termenii folosiți de Vandagraf, compania ce oferă servicii de cercetare de piață și care anticipează adoptarea accelerată a tiparului digital în policromie de către industria producătoare de etichete și ambalaje până în 2013, noua metodă va avea “un viitor strălucit” și creșteri cu două zerouri. Producția digitală contribuie într-o foarte mare măsură și la reducerea volumului de deșeuri, deoarece configurarea mașinilor pentru imprimare este mult mai rapidă și simplă comparativ cu tiparul tradițional. Mai mult, stocurile devin inutile datorită faptului că se poate imprima exact numărul necesar de etichete, iar automatizarea procesului de producție înlătură problema lipsei forței de muncă experimentate, operatorii având nevoie doar de pregătire de bază.

Producția digitală de etichete are nevoie de soluții simple. Dintre toate, una pare să atragă atenția în mod special: imprimanta desktop. Aceasta este mult mai ușor de folosit, implică mai puține costuri și este soluția ideală pentru realizarea etichetelor în tiraje mici. O astfel de soluție este oferită de Memjet, lider global în materie de dezvoltare a tehnologiei de imprimare inkjet. Memjet le propune printerilor din industria de etichete o tehnologie care înglobează viteza în producție, durabilitatea și calitatea ridicată. DuraFlex este o soluție compactă ce permite imprimarea dintr-o singură trecere a unei game variate de aplicații în format A4 și A3+, cu cerneluri pe bază de pigment, la o rezoluție de 1600×1600 dpi și o viteză de până la 46 m/min. Această tehnologie a fost prezentată de Memjet la Labelexpo Europe 2019.

Pe măsură ce piața se dezvoltă, tot mai mulți furnizori de servicii de print se vor reorienta către tiparul digital. Cu ajutorul noii generații de imprimante digitale desktop, producătorii de etichete au acum o opțiune profitabilă prin care își pot dezvolta afacerea.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide