Lombardi a stralucit in tinutul LombardiLand la Bruxelles

In prima zi a targului Labelexpo Europe 2023 din Bruxelles ne-am intalnit cu domnul Gabor Bereczki care s-a dovedit ghidul ideal pentru vizitarea tinutului LombardiLand, standul firmei Lombardi Converting Machinery – companie italiana cu o traditie indelungata in sectorul flexografic. Domnul Bereczki este Director General al firmei Print Consult S.R.L., importator si distribuitor de echipamente si consumabile pentru industria tipografica, industria ambalajelor si tehnologia decorarii din Romania si Republica Moldova

Lombardi are sediul in nordul Italiei, in Brescia. E o companie foarte competitiva care s-a dezvoltat intr-un ritm dinamic pentru a deveni unul dintre cei mai importanti producatori de utilaje de imprimare flexo la nivel mondial al carei succes este demonstrat deee livrarea a mai mult de 1300 de echipamente in 100 de tari din lume. Inca din anii 2000, compania s-a implicat in proiectarea si fabricarea masinilor de imprimare flexografica in banda ingusta – cu design de cilindru de contrapresa pozitionat central sau linie – contribuind astfel la dezvoltarea companiilor de imprimare. In oferta prezentata la targul din Bruxelles s-au regasit un mare numar de echipamente pentru industria de print digital, incepand de la utilaje flexo cu banda ingusta actionate servo si echipamente de finisare pana la modele digitale hibride pentru imprimarea etichetelor.

Consolidarea brandului la targul Labelexpo este preocuparea constanta a Directorul sau de Marketing, dl Nicola Lombardi, care a avut amabilitatea sa ne acorde un interviu echipei „Afaceri Poligrafice”. Avand la dispozitie un spatiu amplu la standul sau cu numarul 5B28 situat in Hala 5, numit LombardiLand, Nicola a fost mandru sa prezinte cele mai recente versiuni ale echipamentelor dezvoltate de inginerii sai, dintre care va vom prezenta doar cateva pe scurt.

„In primul rand se distinge Synchroline, o platforma de imprimare ce poate fi reglata pentru cele mai diverse suprafete de imprimat, eliminand astfel problemele des intalnite in procesul de tiparire. Astfel, datorita controlului precis al tensiunii si temperaturii, cu ajutorul acestui utilaj se poate imprima pe majoritatea materialelor. Echipamentul poate imprima pe cutii de carton, folii contractabile, etichete multinivel, materiale de ambalare extensibile, mansoane termocontractabile, folii metalizate, produse de siguranta, bilete de loterie, brosuri, etichete si bilete RFID.

Fiecare unitate de imprimare a acestui utilaj este echipata cu un servomotor independent pentru a asigura pre-inregistrarea, auto-inregistrarea si controlul lungimii de imprimare.

In cadrul Labelexpo punem in lumina cel mai nou sistem de control electronic al platformei Synchroline. Astfel, echipamentul demonstreaza ca este pregatit din punct de vedere digital pentru a-i fi integrata oricare dintre variatele optiuni full-color, VDP sau ornamentare digitala. O serie de module conventionale de ornamentare sunt expuse la stand.

Tot in centrul atentiei la standul Lombardi este si echipamentul de imprimare Invicta i1 de 670 mm latime, cu impresionanta sa configuratie. Modelul este atat «universal» – adica lipsit de limite in ce priveste substratul pe care poate imprima (BOPP, PVC, PE, PET, hartie, hartie adeziva, hartie termica, carton, materiale laminate) – cat si «inteligent», fiind caracterizat de flexibilitate si dinamism pentru a minimiza eforturile operatorului. In plus, Invicta i1 este un «utilaj sensibil», adica legat de sentimentele printerului, avand o viteza mai mare de reactie la stimulii externi si nu in ultimul rand, fiind mai putin influentat de elementele mecanice care apar intre om si crearea produsului de print.

Modelul este in sistem complet servo, fara angrenaje si este prevazut cu trei servomotoare pentru fiecare unitate de imprimare, tehnologie sleeve cu pozitionare automata, precum si sistemul Hi-Dynamics pentru favorizarea presiunii pneumatice a lamei pe rola Anilox pentru o distributie perfecta a cernelii. Invicta i1 sustine demonstratii live, facand dovada vie in fata vizitatorilor a flexibilitatii sale fantastice atat pentru filmele fara strat adeziv, cat si pentru productia de materiale din polistiren.”

Tot la standul Lombardi a fost oferita o previzualizare a celei mai recente versiuni a produsului emblematic Invicta i2 cu banda de latime medie.

„Invicta i2 este un echipament de imprimare prevazut cu transmisie fara angrenaje, fara arbore si direct pe cele trei elemente principale ale unitatii de imprimare, cum ar fi arborele mansonului, arborele Anilox si arborele tamburului. Gratie acestui fapt, precum si faptului ca este prevazut cu un cadru cu umeri de 50 mm, utilajul ofera o calitate garantata.

Latimea benzii este disponibila in variantele de 750 mm, 850 mm, 1100 mm. Modelul 1100, impreuna cu dezvoltarea maxima de imprimare de 36”, face posibila tiparirea a 1 m2 de banda, facand din Invicta i2 cel mai mare echipament de imprimare din punctul de vedere al substratului procesabil din categoria sa. Utilajul este prevazut cu zece motoare pentru fiecare unitate de imprimare, asigurand cel mai inalt nivel de automatizare de pana in prezent. In plus, este echipat cu un sistem complet electronic de pre-inregistrare, un sistem de inregistrare si un sistem de presiune a imprimarii, asigurand cea mai buna calitate si cel mai scurt timp de nefunctionare. Fiecare parametru de imprimare poate fi salvat digital pe pagina din reteta.”

Imbunatatirea continua a produsului va fi consolidata de concentrarea companiei pe noile solutii de service pe care le-a pus in aplicare (printre care un software dedicat de mentenanta predictiva), precum si de cresterea efectivului personalului after-sale pentru a favoriza succesul companiei.

In Romania, produsele Lombardi pot fi procurate prin Print Consult S.R.L. , la tel. 0744622487 sau prin adresele de email info.pc@ferrygrp.com, gabor.bereczki@ferrygrp.com.

Dl Nicola Lombardi şi dl Gabor Bereczki

Print Consult S.R.L. ofera echipamente, accesorii si materiale auxiliare pentru industria tipografica, printre care se numara cilindri Anilox ceramici si cromati, lame de tip Doctor Blade din materiale compozite speciale si polimeri pentru unitatile de imprimare flexo si rotogravura, echipamente automate de aplicat etichete termocontractabile, echipamente de imprimare prin serigrafie plana roll-to-roll, echipamente de imprimare flexografica, masini de imprimare offset uscat care utilizeaza de la 6 pana la 9 culori pentru tiparirea paharelor, capacelor din plastic, tuburilor / etichetelor, precum si sisteme complete de imprimare a galetilor ovale, rotunde si patrate, cu capacitatea de la 1 pana la 30 litri, folosind 8 culori.

Pe de alta parte, Print Consult S.R.L. pune la dispozitia clientilor diverse consumabile pentru industria tipografica, asa cum sunt cernelurile offset, in marea majoritate cu uscare UV si cu migrare redusa destinate imprimarii ambalajelor alimentare cu pereti flexibili, etichetelor, cartoanelor si foliilor termocontractabile, grunduri pentru lacuirea UV a ambalajelor si etichetelor, diverse modele de lacuri de acoperire si lacuri speciale, precum si o gama variata de adezivi pentru laminarea poliuretanica a foliilor din plastic, a suporturilor de aluminiu si hartie, atat pe baza de solventi cat si fara solventi.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide