Mimaki a ilustrat viitorul în printing la FESPA 2019

Mimaki Europe, lider în producția de imprimante inkjet și sisteme de tăiere, le-a oferit vizitatorilor FESPA 2019 un veritabil tur al inovațiilor în care au avut ocazia să exploreze un întreg spectru de oportunități creative și generatoare de profit. Într-o atmosferă futuristă, vizitatorii standului Mimaki au putut asista la demonstrații care au avut în centru cele mai recente sisteme de imprimare și programe software

Sub tematica „Imaginați-vă viitorul în printing”, standul Mimaki de la FESPA Global Print Expo 2019 a cuprins patru zone distincte, dedicate aplicațiilor pentru semnalistică, produse industriale, textile și print 3D.

Producătorul japonez a prezentat o serie de imprimante UV LED extrem de versatile și fiabile, concepute special pentru a le permite furnizorilor de servicii de imprimare să obțină o productivitate ridicată. Printre acestea s-a numărat și Mimaki UCJV300-75, un echipament cu funcția print-and-cut care oferă posibilitatea imprimării în 4 straturi a aplicațiilor pentru semnalistică unde se folosesc elemente cu retroiluminare. Echipamentul utilizează cerneluri LUS-170 cu certificare Greenguard Gold pentru a imprima la o rezoluție de 1200 dpi substraturi cu lățimea de până la 810 mm și grosimea de 1 mm. Viteza maximă la care modelul UCJV300-75 imprimă este de 25,8 m2/h, în timp ce viteza maximă la care taie substratul este de 300 mm/sec.

Aplicații pentru zona de textile și semnalistică
Aplicații pentru zona de textile și semnalistică

Un alt echipament UV LED prezent la standul FESPA a fost Mimaki CJV150-160, un printer/cutter care folosește cerneluri pe bază de eco-solvent în nuanțe vibrante ca Orange, Silver și Light Black pentru a realiza afișaje indoor/outdoor și grafică pentru reclamele iluminate/neiluminate. Funcțiile NCU și NRS detectează automat duzele nefuncționale și remediază defecțiunile pentru ca printurile să poate avea o rezoluție constantă de 1440 dpi, la o viteză de imprimare de 56,2 m2/h. Substraturile prelucrate pot avea o lățime de până la 1620 mm și o grosime de 1 mm, viteza cu care acestea sunt tăiate fiind de
300 mm/sec.

Profesioniștii din industria de semnalistică, dar și producătorii de articole vestimentare au putut vedea la lucru și imprimanta Mimaki JV300-160 care printează la calitate fotografică substraturi cu lățimea de 1620 mm și grosimea de 1 mm. Viteza de imprimare poate ajunge la 105,9 m2/h în modul super draft, rezoluția maximă fiind de 1440 dpi.

În zona dedicată aplicațiilor pentru semnalistică din cadrul standului Mimaki a fost expus și modelul UJV55-320, un echipament inkjet UV LED de 3,2 m lățime care este ideal pentru producția de bannere și alte aplicații asemănătoare din zona de retail, la o viteză de până la 110 m2/h și o rezoluție de 1200 dpi.

Furnizorii de servicii de imprimare din sectorul produselor industriale au avut ocazia să vadă 3 echipamente flatbed UV LED din seria UJF, respectiv Mimaki UJF-7151 plus, UJF-3042 MkII și UJF-6042 MkII. În funcție de model, aceste echipamente ideale pentru piața produselor promoționale pot printa diverse materiale cu o grosime de maximum 153 mm și dimensiuni începând de la 710 x 510 mm până la formate A3 și A2.

 

TS55-1800
TS55-1800

 

Și aplicațiile pentru industria textilă au fost bine reprezentate cu ajutorul celui mai nou echipament pentru sublimare din portofoliul Mimaki. TS55-1800 oferă un raport calitate/preț fără precedent și se adresează utilizatorilor care solicită productivitate și calitate ridicate. Acest echipament dispune de tehnologiile NCU și NRS și utilizează cernelurile Sb610, care sunt certificate OEKO-TEX. Astfel utilizatorii pot produce aplicații pentru decorațiuni interioare din material textil, articole vestimentare, steaguri și tapiserii la o viteză de 135 m2/h și o rezoluție de 1200 dpi.

Vizitatorii care au intrat în zona special amenajată de Mimaki pentru aplicațiile de print 3D au putut vedea la lucru primul echipament de acest tip dezvoltat de producătorul japonez. Lansat la ediția din 2018 a expoziției FESPA, 3DUJ-553 a fost promovată ca fiind prima imprimantă 3D din lume capabilă să producă mai mult de 10 milioane de culori. Echipamentul depune și usucă instantaneu cu ajutorul tehnologiei UV o serie de straturi subțiri și succesive de fotopolimer lichid pentru a crea produsul dorit de client.

JFX200-2531
JFX200-2531

Vedeta standului Mimaki din acest an a fost fără îndoială noul echipament flatbed UV-LED JFX200-2513 EX pentru formate de mari dimensiuni. Lansat la FESPA 2019, acest echipament oferă posibilitatea utilizării unei game variate de substraturi pentru realizarea unui număr infinit de aplicații, asigurând totodată o productivitate cu până la 200% mai mare comparativ cu modelul convențional. Mașina imprimă la o rezoluție de 1200 dpi și o viteză de 25 m2/h substraturi cu dimensiunea maximă de 2500 x 1300 mm, grosimea de până la 50 mm și o greutate de 50 kg/m2. Tehnologia „2,5D Texture Maker” le permite utilizatorilor să imprime 2,5 D cu CMYK și alb pentru a oferi printului un aspect deosebit prin redarea unor texturi diverse. 

Din turul inovațiilor prezentate de Mimaki la FESPA anul acesta nu a lipsit nici software-ul Simple POP, special dezvoltat pentru industria de retail. Astfel cei care vor utiliza acest produs nou își vor putea crea singuri etichetele, stickerele, roll-up-urile și alte asemenea aplicații specifice. Pentru cele mai bune rezultate, producătorul japonez recomandă ca Simple POP să fie utilizat împreună cu seria UCJV de echipamente inkjet ce dispun de funcția print-and-cut.

Pentru informații suplimentare accesați site-ul www.geko.ro

Geko este importator oficial Mimaki în România, Bulgaria și Moldova

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide