Noul echipament de imprimare nanografica Landa S10P instalat recent la editura educationala BJU Press din SUA

La sfarsitul lunii ianuarie anul curent, compania israeliana Landa Digital Printing si editura americana BJU Press au anuntat ca un echipament de imprimare modelul Landa S10P Nanographic Printing® a fost instalat si functioneaza la capacitatea maxima in spatiul de tipar al BJU Press, una dintre cele mai mari edituri educationale independente de pe continentul nord-american. Astfel, Landa S10P extinde flota digitala a editurii si inlocuieste presa offset in 8 culori din dotarea acesteia pentru a satisface nevoia imediata de coperti de carte de inalta calitate, precum si nevoia in crestere de materiale didactice

James Llewellyn, director de productie si distributie in cadrul BJU Press, a declarat: „S10P ne ofera eficienta operationala a tehnologiei de print digital, insa cu culoarea si calitatea care sunt la standardul imprimarii offset sau chiar il depasesc. In acelasi timp, noul model ofera o serie de functii pe care nu se pot gasi la niciun alt echipament de print, permitandu-ne sa producem publicatii in mod mult mai rentabil si totodata sa le punem mai rapid in mainile elevilor. Discutam despre urmatoarea generatie de imprimare digitala cu alimentare in coala; iar in opinia noastra, S10P reprezinta un nou etalon pentru industria de print.”

Cu incepere din 2019, editura BJU Press si-a trecut cu succes cea mai mare parte a lucrarilor pe echipamente digitale. Cu toate acestea, nevoia de o calitate superioara a imaginii precum si cererea de hartie cu o grosime crescuta pentru copertile de manuale si pentru productia de materiale didactice nu i-au lasat BJU Press nicio alternativa decat sa se bazeze in continuare pe un flux de lucru offset, mai costisitor si mai greoi.

„In sistemul offset, nu exista nicio astfel de aplicatie care sa poata fi produsa in limitele termenelor de livrare”, spune Llewellyn in timp ce explica modul in care editura americana a fost dezavantajata de timpii si costurile asociate cu ordonarea manuala, asamblarea si decuparea.

La BJU Press, modelul Landa implineste „lista de dorinte” a unei imprimante cu functii exclusive, printre care se numara cele necesare pentru productia de coperte de carte si de materiale didactice, mai precis o calitate inegalabila a culorii si imaginii, o gama completa de optiuni de substrat, ordonare si format B1, ce permit reutilizarea matritelor existente.

Acum, modelul S10P in 7 culori produs de Landa, cu ajutorul unui nou taietor digital, va permite editurii americane sa-si creeze si sa-si finalizeze rapid materialele didactice si sa produca coperti cu nuante vibrante, care atrag atentia, esentiale pentru brandul BJU Press – toate acestea fara a apela la servicii de la terti.

„Scopul nostru a fost sa punem la dispozitia tipografilor urmatoarea generatie de echipamente de imprimare lipsite de orice compromisuri”, a declarat Sharon Cohen, Director General de Afaceri in cadrul Landa. „Pentru a ne respecta promisiunile, stiam ca echipamentul trebuie sa fie la inaltimea celor mai exigente asteptari in privinta vitezei, culorii si calitatii imaginii, formatului, atributelor de variabilitate digitala si sustenabilitatii. Ca atare, suntem intotdeauna incantati sa auzim parerea clientilor ce valideaza aceasta ambitie.”

Despre Landa S10P
Modelul Landa S10P Nanographic Printing® cu perfector este proiectat pentru imprimarea fata-verso a aplicatiilor de print comercial general, imprimare online, publicare si ambalare. Utilizand procesul unic de imprimare Nanographic Printing®, Landa S10P permite productia rentabila de tiraje scurte si medii in format B1. Echipamentul imprima la o viteza constanta de 6.500 coli pe ora (o singura fata), de la prima pagina, pe orice hartie disponibila. Cu o gama larga ce include 96% din culorile spot, fara pregatire prealabila si cu pierderi minime, modelul ofera rezultate uimitoare, reducand spatiul de stocare si risipa si sporind sustenabilitatea.

Despre BJU Press
Una dintre cele mai mari edituri educationale independente din America de Nord ce isi sarbatoreste acum cea de-a 50-a aniversare, BJU Press produce peste 5 milioane de carti pe an pentru elevii crestini din programele de scolarizare la domiciliu cu ciclu complet (gradinita—clasa a XII-a) si pentru scolile crestine.

La un moment dat, BJU Press avea la vanzare doar un singur manual, era sustinuta de multi voluntari si era gazduita intr-o camera cu dimensiunile de 2×3 m. Astazi, producerea si promovarea manualelor BJU Press, a cursurilor de invatamant la distanta si a nenumaratelor alte oferte implica peste 450 de angajati. BJU Press ofera o serie completa de manuale si materiale de invatamant la distanta pentru scolarizarea la domiciliu si de asemenea un serviciu de testare— Testarea si Evaluarea BJU Press. JourneyForth Books, divizia comerciala a BJU Press, produce carti pentru copii, romane, studii biblice si multe altele, precum si manuale teologice, comentarii, dizertatii si alte resurse crestine.

Despre Landa Digital Printing
Compania Landa Digital Printing a fost fondata de Benny Landa cu scopul de a elibera imprimantele de barierele inerente printului traditional digital si conventional. Datorita tehnologiei unice Nanography® de la Landa, echipamentele Landa Nanographic Printing® produc imagini uimitoare cu ajutorul unei game extinse de culori, fiind concepute pentru a imprima in orice tiraje, pe suporturi media acoperite sau neacoperite si cu timpi de executie foarte scurti.

Despre Benny Landa
Antreprenorul izraelian s-a ridicat ca un vizionar si pionier in universul tehnologiei de imprimare, devenind renumit pentru inovatiile sale revolutionare ce au transformat industria. Nascut in 1947 in Polonia, calatoria lui Landa spre o pozitie de frunte in tehnologia tiparului este marcata de urmarirea neobosita a inovatiei si de dorinta sa constanta de a depasi limitele a ceea ce este posibil.

Cariera lui Landa a inceput in anii 1970 cand a fondat Indigo, o companie care urma sa devina sinonima cu tiparul digital. Sub conducerea sa, Indigo a dezvoltat primul echipament de print digital color din lume, revolutionand modul in care erau produse materialele imprimate. Aceasta tehnologie inovatoare a permis tiparirea la cerere, tiraje de tipar mai scurte si continut personalizat, stabilind un nou standard de calitate si eficienta in industria tipografica.

Benny Landa

In 2002, Landa a vandut Indigo catre Hewlett-Packard (HP) pentru 830 de milioane de dolari, dar pasiunea sa pentru inovatie nu s-a diminuat. In 2005, a fondat Corporatia Landa, unde a continuat sa-si urmareasca viziunea pentru viitorul tiparului. Una dintre cele mai remarcabile inovatii ale sale in aceasta perioada a fost imprimarea nanografica, un proces de tiparire digitala care utilizeaza particule extrem de mici de pigmenti pentru a crea printuri de inalta calitate pe o varietate de substraturi.

De-a lungul carierei sale, Landa a primit numeroase premii si distinctii pentru contributiile sale la industria tipografica. A fost recunoscut pentru spiritul sau de pionierat, pentru dedicarea sa fata de inovatie si pentru angajamentul sau fata de sustenabilitate. Munca sa nu doar ca a transformat modul in care tiparim, ci a deschis si calea catre un viitor mai eficient, mai sustenabil si mai prietenos cu mediul inconjurator.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide