Print4All Conference 2020 – Future Factory dezvăluie tendințele care influențează producția italiană de echipamente din domeniul poligrafic

Print4All face parte dintre evenimentele noi ale industriei italiene de print care s-au reorientat în 2020 către prezența în mediul virtual din cauza restricțiilor impuse de izbucnirea pandemiei COVID-19. Prima ediție a avut loc în 2018 la Fiera Milano (29 mai-1 iunie), fiind rezultatul colaborării dintre asociațiile ACIMGA (Asociația producătorilor italieni de mașini pentru industria grafică, de conversie și industria hârtiei) și ARGI (Asociația furnizorilor din industria grafică italiană). Pentru anul acesta organizatorii le-au pregătit printerilor o serie de conferințe care se vor desfășura online pe 24 iunie, precedate pe 18 mai de un webinar

Webinar-ul a reprezentat o introducere în subiectele ce vor fi dezbătute în detaliu pe 24 iunie – respectiv inovația, industria 4.0 și sustenabilitatea – și s-a bucurat de un public de peste 500 de abonați din aproximativ 30 de țări. Discursurile invitaților organizatorilor au fost susținute atât în italiană cât și în engleză cu ajutorul unui translator, iar înregistrarea pe platformă și participarea au fost gratuite – aspecte valabile și în cazul conferințelor din iunie – urmând ca expoziția propriu-zisă să se desfășoare la Fiera Milano în perioada 3-6 mai 2022.

Evenimentul din 18 mai 2020 a fost prezentat de jurnalistul italian Matteo Bordone, care i-a avut ca invitați pe Andrea Briganti, Manager General al ACIMGA și Federazione Carta e Grafica, Enrico Barboglio, Manager General ARGI, Alice Bodreau, Global Partners Manager al Fundației Ellen MacArthur și Fabrizio Renzi, Președinte și CEO RnBGate și RnBCulture, partener IBM și expert în inteligență artificială.

Andrea Briganti le-a mulțumit celor care au ales să rămână conectați virtual la cele mai noi informații despre industria și comunitatea de print, făcând apel la stabilirea de alianțe, care reprezintă singura metodă de identificare a unor posibile soluții cu privire la lanțul de aprovizionare în această perioadă și dincolo de ea.

Enrico Barboglio a precizat că această perioadă în care tot mai mulți angajați au lucrat de acasă va aduce beneficii și evoluții importante și asupra metodelor de producție, subliniind și modul în care pandemia COVID-19 a rescris importanța conectării și a internetului în industria tipografică.

Alice Bodreau a vorbit despre scopul fundației pe care o reprezintă, respectiv accelerarea procesului de instalare a unei economii circulare. Pentru acest lucru, Fundația Ellen MacArthur lucrează în parteneriat cu firme și corporații din întreaga lume, pe care le sprijină oferindu-le informații despre acest subiect.

Fabrizio Renzi a vorbit despre Industria 4.0 și importanța ei: „Digitalizarea nu înseamnă dematerializarea industriei de printing, pentru că hârtia poate dobândi funcții și calități noi. Una ar fi cea a hârtiei inteligente care măsoară cantitatea de substanțe dăunătoare din apă. Acest lucru este o șansă și o provocare ce trebuie tratată ca atare, deoarece inovația în afaceri reprezintă un fenomen în care suntem obișnuiți să ne implicăm.”

Seria de conferințe Print4All Conference 2020 Future Factory va continua pe data de 24 iunie 2020, când speakerilor de la webinar li se vor alătura și Nigel Tapper, unul dintre cei mai importanți experți în domeniul încălzirii globale și membru al IPCC, grup interguvernamental pe probleme de schimbare a climei care a câștigat Premiul Nobel pentru Pace în 2007; Marco Roveda, fondator al LifeGate și unul dintre pionierii italieni în materie de mâncare organică; Ulrich Leberle, Director CEPI (Confederation of European Paper Industries) și Massimo Medugno, Manager General al Assocarta; reprezentanți ai celor mai importante asociații industriale, precum PEIAC (China), PICON (Marea Britanie), IPAMA (India) și ApTech (SUA).

„Participarea în număr mare la webinar confirmă faptul că Print4All reprezintă o întâlnire importantă în agenda industriei. Inițiativa noastră reunește toate tehnologiile de imprimare și nu are ca scop implicarea unui singur segment industrial, ci se adresează întregului lanț de aprovizionare, atât italian cât și internațional, iar evenimentul de pe 24 iunie va fi un moment de reflecție asupra provocărilor Industriei 4.0 și ale sustenabilității”, a declarat Andrea Briganti, Manager General al ACIMGA și Federazione Carta e Grafica.

Pentru a putea participa pe 24 iunie la Print4All Conference 2020 Future Factory, înregistrați-vă făcând click pe următorul link: https://conference.print4all.it/en/

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide