SCREEN a lansat noul Truepress Jet520HD+ la Hunkeler Innovationdays 2019

SCREEN Graphic Solutions Co., Ltd. (SCREEN GA) este unul dintre cei mai mari producători și furnizori de sisteme de producție pentru industria de prepress și imprimare. Gama variată de echipamente include seria Truepress Jet de imprimante cu jet de cerneală pentru formate de mari dimensiuni, imprimante inkjet UV pentru producția de etichete, echipamente inkjet cu alimentare în coală sau în rolă, sisteme RIP și computer to plate (CTP). Echipamentele pot fi utilizate la imprimarea cărților, etichetelor, ziarelor, ambalajelor din carton pliabil și la realizarea aplicațiilor pentru direct mail, transpromo și printuri comerciale

SCREEN Europe a participat la sfârșitul lunii februarie la expoziția din Lucerna, Elveția unde a prezentat noul echipament Truepress Jet520HD+. Sub motto-ul „Digital Everywhere”, standul a reflectat impactul major al tiparului digital asupra industriei și capacitatea companiei de a iniția schimbarea.

Echipamentele în rolă din gama Truepress Jet520 sunt comercializate în România de HENN GROUP Poligraf SRL. Compania a fost fondată în anul 2005 și este continuatoarea firmei BRÜDER HENN în România. Aceasta comercializează o gamă variată de echipamente care aparțin unor producători recunoscuți în industria tipografică: sisteme computer-to-plate termice și violet, echipamente digitale de tipar în coală și în rolă, imprimante digitale de format mare, mașini offset, mașini de fălțuit, ghilotine, linii de broșat, mașini de ștanțat-embosat-pus folio la cald și hologramă, utilaje de lipit cutii, de cașerat, utilaje de prelucrare a cartonului, mașini de serigrafiat, lăcuit UV, laminat la cald, utilaje de cusut cu sârmă, cusut cu ață, mașini de confecționat pungi de hârtie etc.

SCREEN GA este o divizie a SCREEN Holdings (Kyoto, Japonia), producător bine-cunoscut de echipamente pentru industria de fabricare a semiconductoarelor și display-urilor cu ecran plat. Deși SCREEN a fost înființată în 1943, istoria companiei a început în 1868 când Saigiro Ishida – străbunicul actualului președinte, Akira Ishida – a înființat o fabrică de plăci din cupru și un atelier de tipar litografic la Kyoto. Achiziția ulterioară a mai multor brevete de către Ishida și fiul său a pus bazele înființării companiei Dainippon Screen Manufacturing Company Limited în 1943, care și-a schimbat denumirea în SCREEN Holdings în 2014. Inițial compania s-a concentrat asupra producției de ecrane din sticlă, dar în 1946 și-a extins linia de produse cu dezvoltarea și fabricarea de componente pentru echipamentele de reproducere fotografică.

SCREEN Europe este o filială a SCREEN Graphic Solutions Co. din Kyoto și este responsabilă pentru zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa). La sediul european din Amstelveen, Olanda există un showroom unde imprimantele cu jet de cerneală din gama Truepress Jet sunt disponibile pentru demonstrații și sesiuni de testare prin care potențialii utilizatori le pot evalua calitatea, performanțele și posibilitatea de integrare în propriul flux de lucru. 

„Prin soluțiile digitale pe care le dezvoltăm ne dorim să simplificăm procesul de imprimare îmbunătățind în același timp calitatea și performanța, ceea ce ne permite să ne menținem poziția de lider de piață. Tehnologia noastră de bază și cunoștințele specializate, combinate cu investițiile permanente în dezvoltarea produselor – investiții comparabile cu cele ale Toyota Motor Corporation – conduc la noi progrese atât în materie de produse software cât și hardware care ne permit să furnizăm exact soluțiile de imprimare de care au nevoie clienții noștri”, ne-a declarat Tomaž Košar – Region Manager, SCREEN GP Europe B.V. în interviul luat la standul companiei de la Hunkeler Innovationdays, unde vedeta a fost echipamentul Truepress Jet520HD+.

Imprimanta prezintă noi caracteristici, inclusiv o unitate de uscare NIR integrată. Acest sistem a reprezentat punctul de atracție al standului celor de la SCREEN pe durata expoziției de la Lucerna, împreună cu imprimanta Truepress Jet520NX. De asemenea, compania a evidențiat parteneriatul cu Solimar Systems prin cernelurile din gama SC. 

Tomaž Košar - Region Manager, SCREEN GP Europe B.V.
Tomaž Košar – Region Manager, SCREEN GP Europe B.V.

 

„Nevoile consumatorilor se schimbă. Procesul de imprimare trebuie să fie rapid și cât mai rentabil pentru toate tipurile de tiraje. Calitatea a devenit o condiție, iar printul trebuie să fie un mijloc de comunicare eficient”, a continuat Košar. „Tehnologia SCREEN NIR oferă funcții de uscare îmbunătățite atât pentru hârtia cretată cât și pentru cea necretată. NIR funcționează după principiul cuptorului cu microunde, încălzind cerneala și nu substratul de imprimare. Rezultatul este o gamă extinsă de aplicații pe care furnizorii de servicii de imprimare le pot realiza și o productivitate mai ridicată în cazul substraturilor greu de uscat.”

Truepress Jet520HD+ este o imprimantă inkjet de înaltă definiție cu alimentare în rolă și o rezoluție de 1200 dpi, control precis al dimensiunii picăturilor de cerneală și viteză de imprimare de până la 150 de metri pe minut, ceea ce o face ideală pentru publicații și printuri comerciale de înaltă calitate. Accesul exclusiv la cernelurile SC oferă printurilor o calitate excepțională pe tipuri de hârtie diferite – inclusiv hârtia offset cretată – care nu necesită pre-tratare.

Vizitatorii Innovationdays 2019 au putut descoperi la standul SCREEN și imprimanta Truepress Jet520NX, care încununează cei peste zece ani de experiență a companiei în tehnologia de imprimare cu jet de cerneală. Prin intermediul acestui sistem se pot realiza aplicații de print comercial, direct mail, transpromo precum și tipar de carte, ceea ce le permite utilizatorilor să abordeze piețe noi. Pe lângă capetele de imprimare standard, imprimanta TruePress Jet520NX poate fi echipată cu un cap de imprimare suplimentar pentru așa-numita „a cincea culoare”. Acest lucru permite aplicarea de cerneală specială pentru aplicațiile de securitate. Calitatea printurilor este una excelentă, iar viteza de imprimare poate ajunge până la 150 de metri pe minut.

Lucrând în parteneriat cu TagG Informatique, SCREEN Europe a dezvoltat și un controler IPDS (Intelligent Printer Data Stream) complet integrat pentru utilizarea cu gama de imprimante cu alimentare continuă din seria Truepress Jet520. IPDS este esențială pentru furnizorii de servicii de imprimare care au nevoie să protejeze integritatea și confidențialitatea datelor pentru aplicațiile tranzacționale și de securitate. 

Lansate la ediția din 2017 a Hunkeler Innovationdays, atât echipamentul Truepress Jet520HD cât și cernelurile SC au fost onorate la scurt timp cu un premiu InterTech Technology oferit de Printing Industries of America. Până anul acesta au fost deja instalate aproximativ 100 de unități în întreaga lume.

Distribuitor pentru România: 

HENN GROUP POLIGRAF SRL

www.henngroup.ro

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide