swissQprint și-a reafirmat excelența la virtual.drupa

Elvețienii de la swissQprint, companie producătoare de imprimante UV LED flatbed și roll-to-roll de format mare, s-au numărat printre expozanții care au participat la evenimentul online virtual.drupa ce a avut loc în zilele de 20-23 aprilie 2021. swissQprint are peste 170 de angajați în 40 de țări, iar imprimantele sale digitale de înaltă precizie instalate în întreaga lume sunt disponibile și în România prin partenerul Mons Medius – consultant și furnizor integrat de echipamente, materiale și soluții pentru industria publicitară, industria textilelor și pielăriei, precum și pentru alte industrii creative.

Nyala 3 flatbed

 

Prima zi a expoziției virtuale a fost dedicată prezentării echipamentului de imprimare roll-to-roll inkjet UV LED Karibu S și a noii game de cerneluri UV neon pentru printerele swissQprint. Lansarea noului Karibu S a fost moderată de managerul de produs al swissQprint, Adriano Gut, care a oferit o demonstrație live a echipamentului. Astfel participanții au putut afla că noul echipament acceptă materiale în rolă cu lățimea de 3,4 m și o grosime maximă de 3 mm, imprimând la o rezoluție de 1080 dpi adresabilă și 2160 dpi vizuală, cu o viteză maximă de 330 mp pe oră. Imprimanta UV LED utilizează până la 18 capete de imprimare (câte 2 pentru fiecare dintre cele 9 canale de culoare) pentru a depune picături de cerneală cu dimensiunea minimă de 9 pl și maximă de 42 pl. Dat fiind că încorporează tehnologie UV LED care emană mai puțină căldură, noul Karibu S permite imprimarea pe materiale mai subțiri și sensibile la temperaturi ridicate. În plus, imprimanta este mai fiabilă deoarece nu are părți mecanice, a fost proiectată pentru a fi mai economică, rapidă, precisă și robustă, susținând materiale în rolă de până la 200 de kilograme (opțional dual roll cu 180 kg pe fiecare rolă). Karibu S folosește un sistem de casete pentru încărcarea rapidă și simplă a rolelor, dar și un sistem inovator cu 136 de zone de vacuum care oferă control rapid. Echipamentul este prevăzut cu un Light Box cu 48 de segmente LED lângă car, pentru un control mai rapid la imprimare. Acestora li se adaugă unitatea antistatică și opțiunea de imprimare a două role simultan.

Karibu S
Karibu S

 

Karibu S printează în 9 culori (CMYK + 5 culori la alegere) cu cerneluri UV certificate Greenguard Gold, fără solvenți și fără compuși organici volatili. Aceste cerneluri au fost special dezvoltate pentru imprimarea în rolă, sunt flexibile și aderă la toate materialele comune, inclusiv materiale textile, backlit, vinil, bannere, tapet. Capacitățile noului Karibu S sunt completate de software-ul intuitiv Lory, care se integrează în fluxurile de lucru end-to-end. Lory include o bază de date cu materiale testate de swissQprint și colectează istoricul fiecărui tiraj (consumul de cerneală, numărul metrilor pătrați imprimați, timpul de imprimare etc.) pentru analiză ulterioară. În plus, echipamentul vine cu un Mesh Kit ce conține două role de hârtie care absorb excesul de cerneală. Această hârtie se mișcă în interiorul printerului asemănător unei benzi transportoare, iar operatorii trebuie doar să schimbe ocazional rolele, însă nu mai devreme de imprimarea a 600 de metri liniari. Pentru tirajele narrow web cu role de până la 1,6 metri lățime, Karibu S include opțiunea dual roll care permite producția paralelă a două job-uri identice sau diferite. Senzorii și sistemul de control asigură în mod neîntrerupt tensiunea optimă pentru ambele role. Echipamentul permite și imprimarea multistrat pentru materialele care trebuie inscripționate pe ambele părți, identic sau diferit, dintr-o singură trecere.

Tot în prima zi a virtual.drupa producătorul a prezentat și noile cerneluri UV neon dezvoltate pentru imprimantele de format mare swissQprint. Cernelurile neon atrag atenția chiar și în condiții de iluminare normală, iar în lumina neagră devin fluorescente. Culorile disponibile sunt galben neon și roz neon, iar din combinația celor două se poate obține o a treia culoare: portocaliu neon. Producătorul recomandă utilizarea lor în aplicații precum afișe publicitare, backlit, brățări pentru evenimente, prezentări tematice, instalații artistice, standuri expoziționale și display-uri POS. Noile cerneluri UV neon sunt compatibile cu orice imprimantă LED flatbed sau roll-to-roll din portofoliul swissQprint.

Expoziția virtual.drupa a găzduit și prezentarea echipamentului de imprimare inkjet UV LED swissQprint Nyala 3, care asigură o productivitate ridicată la o calitate înaltă, atât în cazul materialelor flexibile în rolă cu lățimea maximă de 3 200 m cât și a celor rigide cu lățimea maximă de 3 200 × 2 030 mm și o grosime de până la 50 mm. Nyala 3 poate imprima până la 5 straturi de culoare într-o singură trecere, la o rezoluție maximă de 1080 dpi adresabilă și 2160 dpi vizuală, cu o viteză de 206 mp pe oră. Printerului i se pot adăuga până la 18 capete de imprimare industriale piezo inkjet (câte 2 pentru fiecare dintre cele 9 canale de culoare – CMYK, culorile light cyan, light magenta, alb, primer, lac, portocaliu, verde, violet, spot Pantone, galben neon și roz neon, care devin fluorescente în lumină neagră) pentru depunerea unor picături de cerneală cu dimensiunea minimă de 9 pl și maximă de 42 pl.

Nyala 3 flatbed
Nyala 3 flatbed

 

În plus, varianta flatbed a imprimantei este prevăzută cu 256 zone de vacuum ce pot fi pornite și oprite printr-o simplă apăsare de buton. Dincolo de beneficiile generale aduse de tehnologia UV LED, Nyala 3 are și o construcție robustă ce susține materiale cu o greutate de până la 100 de kilograme, o unitate antistatică și opțiunea Board Option pentru manipularea plăcilor cu formate supradimensionate de până la 4 metri. Popularitatea echipamentului Nyala 3 se datorează și faptului că e prevăzut cu sistem automatizat de alimentare și întreținere pentru cerneala albă. Totodată, Nyala 3 asigură și imprimare continuă în „tandem” pentru plăci cu alimentare din față și din spate, fiind compatibilă cu cerneala T-ink a cărei formulă foarte elastică permite termoformarea și prezintă o aderență extrem de bună pe materialele mai dificile. Toate echipamentele swissQprint sunt certificate ISO pentru eficiența energetică și pot fi personalizate prin diverse opțiuni, astfel încât furnizorii de servicii de print să beneficieze de soluții cât mai aplicate la nevoile de imprimare ale clienților.

Pagina de prezentare a companiei swissQprint de pe platforma virtual.drupa a inclus atât informații despre acest portofoliu de produse de ultimă generație, cât și ultimele știri despre reușitele producătorului. Printre acestea amintim faptul că în aprilie 2021 echipamentul Nyala a fost confirmat de către institutul elvețian de cercetare Infosource drept campionul vânzărilor în ultimii 6 ani consecutivi pe categoria flatbed, în spațiul european. Putem spune că la fel ca echipamentul Nyala, swissQprint și-a reafirmat la virtual.drupa excelența și calitățile care i-au adus uriașa popularitate: precizie, fiabilitate, durabilitate și versatilitate.

www.mons-medius.com

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide