TxF150-75 de la Mimaki – un echipament sigur si stabil pentru imprimarea DTF pe textile

Recent, compania japoneza Mimaki Engineering Co. Ltd. a dezvoltat si lansat pe piata modelul TxF150-75, prima sa imprimanta DTF (direct-to-film/direct pe folie), precum si cerneala pigmentara pentru transfer termic PHT50 adaptata tehnologiei DTF. Compania a inceput comercializarea acestor produse inca din luna aprilie anul curent, vizand aplicatiile de imprimare pe materiale textile si articole vestimentare.

Echipamentul are la baza tehnologii Mimaki de ultima generatie ce il fac sa depaseasca problemele frecvente legate de pulverizarea si sedimentarea cernelii care apar la imprimantele DTF actuale de pe piata. Folosind cerneala pigmentara cu transfer termic Mimaki care a obtinut certificarea ECO PASSPORT, modelul TxF150-75 asigura o imprimare prietenoasa cu pielea a articolelor vestimentare, la cea mai inalta calitate a imaginii.

Caracteristici unice:

  • Cartuse de cerneala dezaerate: Un design special al cartuselor care impiedica ajungerea aerului la capul de imprimare, ceea ce ar cauza deficiente in pulverizarea cernelurilor.
  • Circulatia cernelei albe: O tehnologie care previne infundarea capului de imprimare cauzata de sedimentarea pigmentului, asigurand o circulare periodica in interiorul traseului de cerneala al imprimantei.
  • Detectarea automata a defectiunilor la duze: Tehnologii Mimaki ce verifica, detecteaza si inlocuiesc automat duzele infundate, asigurand stabilitatea calitatii imaginii si productivitatea crescuta, reducand totodata durata intervalelor de inactivitate.
  • Certificare ECO PASSPORT: Un standard acceptat la nivel international obtinut de Mimaki pentru cernelurile sale PHT50, garantand siguranta produselor textile imprimate.
  • RasterLink7: Procesorul de Imagine Raster (RIP) de la Mimaki care combina facilitatea in utilizare cu inalta performanta si are functii DTF avantajoase cum ar fi imprimare cu date variabile precum si crearea si pozitionarea unui strat de cerneala alba.

Imprimarea DTF este o metoda de imprimare ce s-a raspandit la scara larga in industria textila si de imbracaminte, in special pe piata de imprimare pe articole vestimentare reprezentata de tricouri. In imprimarea DTF, designul este mai intai imprimat direct pe o folie de transfer speciala cu ajutorul unei imprimante. Ulterior, folia astfel imprimata este stropita cu pulbere topita la cald, care este apoi incalzita si uscata pentru a forma un strat de cerneala transferabil pe folie. Stratul de cerneala format este apoi transferat pe un material textil, de exemplu un tricou, cu ajutorul unei prese termice pentru a obtine produsul finit. Aplicarea pulberii ca si intarirea si uscarea acestei se pot realiza manual, dar se pot efectua si automat, cu ajutorul unei unitati de intarire cu agitator, care trebuie procurata de la terti, nefiind furnizata de Mimaki.

Daca in trecut oferea echipamente de imprimare pe textile care necesitau apelarea la servicii de la terti, incepand cu 2020 compania japoneza s-a concentrat pe producerea imprimantelor ce ofera solutii DTF complete. Iar cu incepere din anul trecut, compania a inceput sa fabrice chiar si folii speciale pentru transferul de cerneala: aurii, argintii sau cu materii sclipitoare, nu doar folii transparente. Dintre avantajele utilizarii tehnologiei DTF fata de tehnologia DTG (direct to garment/direct pe articole vestimentare) enumeram doar cateva: imprimarea se poate realiza pe majoritatea tipurilor de material textil si nu doar pe bumbac, necesitatea fortei de munca este considerabil diminuata, si nu in ultimul rand este eliminata nevoia aplicarii unui pre-tratament al materialului textil pe care se realizeaza imprimarea.

Modelul TxF150-75 dezvoltat de Mimaki este o imprimanta inkjet cu o latime de imprimare maxima de 80 cm pentru producerea de coli de transfer pentru imprimarea DTF. Cerneala pigmentara cu transfer termic PHT50 adaptata tehnologiei DTF constand din cinci culori (CMYK si alb) a primit deja certificarea ECO PASSPORT esentiala pentru obtinerea standardului international de siguranta pentru produsele textile „OEKO-TEX”.

Cartuşe de cerneala PHT50 adaptate tehnologiei DTF

Pana in prezent imprimantele DTF au fost afectate de unele neajunsuri cum ar fi probleme legate de pulverizarea cernelii si infundarea capetelor de imprimare pentru cerneala alba. Pentru a depasi aceste probleme, Mimaki a produs un tip special de cartuse din aluminiu dezaerate ca mod de pastrare a cernelii. In absenta acestui tip de cartuse, aerul poate patrunde cu usurinta in tuburile de cerneala, ducand la defectiuni ale duzei, ceea ce afecteaza procesul de pulverizare.

Cartuşe de aluminiu pentru cerneala dezaerate pentru o imprimare stabila

Echipamentul TxF150-75 poate imprima cu cerneala alba, care este in special utila pentru articolele vestimentare de culori inchise. Cerneala alba este necesara deoarece in absenta ei, pigmentul se scufunda in tesatura si nu mai este la fel de intens. Imprimarea unui strat de cerneala alba devine astfel un imperativ, fapt care necesita o functie de circulatie a cernelii albe in interiorul imprimantei, asigurata de Tehnologia de Circulatie Mimaki (MCT).

Calitatea a fost mereu preocuparea firmei japoneze pentru produsele sale. Ca atare, echipamentul TxF 150 este prevazut cu un sistem de control variabil al punctelor de cerneala, acestea avand nu mai mult de 7 picolitri pentru se asigura o imprimare cat mai optima. Capul de imprimare este dotat cu 8 canale, dintre care patru destinate cernelurilor din spectrul CMYK, iar patru cernelii albe.

De asemenea, noul model este prevazut cu o unitate de verificare a duzelor (Mimaki NCU/Nozzle Check Unit) care va detecta defectiunile care apar la duze, la care se adauga un sistem de recuperare a duzelor (Mimaki NRS/Nozzle Recovery System). Acesta poate curata automat capul de imprimare sau poate „masca” duza, ceea ce inseamna ca duza, fiind infundata, va fi scoasa din functie, pentru ca ulterior sa se poata efectua o curatare profunda. Aceste tehnologii confera echipamentului stabilitatea in functionare, asigurand o imprimare continua.

Echipamentul ruleaza software-ul RasterLink7 ce ofera posibilitatea de imprimare a unui strat de cerneala alba cu caracteristicile dorite sub imaginea imprimata. Astfel, in cazul in care se doreste imprimarea unei imagini in spectrul de culoare CMYK, fisierul de imagine este trimis in RasterLink, iar softul ofera posibilitatea fie de a plasa o caseta alba completa dedesubtul imaginii color, fie de a alege procentajul de alb dorit. De asemenea, in RasterLink se poate regla densitatea stratului de alb, acesta putand fi ingrosat sau subtiat.

Portofoliul de echipamente Mimaki este disponibil in tara noastra prin intermediul Geko Comert – Master Dealer Mimaki in Romania, Bulgaria si Moldova. Geko va invita sa luati legatura cu specialistii sai pentru a afla mai multe informatii despre cele mai noi oportunitati creative facilitate de echipamentul de imprimare TxF150-75.

www.geko.ro

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide