Conceptul de branding discret si impactul sau in strategiile de marketing

Traim vremuri in care consumatorii devin tot mai sceptici fata de promisiunile brandurilor, astfel incat autenticitatea si simplitatea s-ar putea transforma, practic, in instrumente pentru construirea increderii. Reclamele exagerate si mesajele grandioase par sa isi piarda din eficienta, in timp ce brandurile care adopta o abordare mai discreta si care isi promoveaza produsele intr-un mod cu care oamenii se pot identifica reusesc sa capteze atentia publicului

Studii de marketing recente au scos la iveala un trend mai mult decat interesant si anume Humble Branding sau, intr-o traducere libera, brandingul discret. Astfel, in locul afirmatiilor grandioase, unele branduri imbratiseaza cotidianul, reusind totodata sa transmita un impact emotional, dar si amuzant.

Mai sincer, mai uman
Mai pe scurt, este vorba despre atribuirea de valoare momentelor de zi cu zi si promovarea unui stil de comunicare mai apropiat de viata obisnuita. De la reclame imperfecte si estetici nefinisate pana la umor autentic si emotii reale, brandurile incearca sa se reconecteze cu consumatorii intr-un mod care sa inspire incredere si apropiere.

Pentru branduri, increderea este in prezent o resursa limitata. Ca sa furnizam informatii mai precise, doar 13% dintre oameni spun ca au o incredere puternica in brandurile pe care le folosesc. Expertii in comunicare au remarcat ca este esential ca brandurile sa recastige increderea consumatorilor. Aceasta este baza tuturor valorilor unui brand si ca atare brandurile au o motivatie imensa pentru a o pastra. Astfel, abordarea modesta si autentica ar putea contribui la restabilirea unei parti din acea incredere. Fapt este ca potrivit unor rapoarte recente, in mod cert o asemenea abordare rezoneaza cu consumatorii: astfel, 82% dintre persoanele chestionate in diverse sondaje la nivel mondial afirma ca acestea prefera reclame umile, care nu fac afirmatii grandioase.

Cateva exemple concludente
Pentru fulgii de ovaz destinati micului dejun bogati in proteine pe care ii comercializeaza, brandul britanic Surreal a adoptat pentru campania sa din 2024 o estetica improvizata, un design stangaci si texte cu greseli de ortografie, folosind sloganul: „Nu ai chef luna asta? Nici noi.” Iar la Festivalul Cannes Lions 2024, Marc Pritchard, directorul de brand al P&G, a vorbit despre importanta de a gasi creativitate in viata de zi cu zi, subliniind faptul ca produsele simple — de la scutece la hartie igienica — ofera oportunitati uriase deoarece momentele de zi cu zi sunt pline de potential creativ.

De ce merita
Conceptul este unul care incurajeaza un branding umil, discret, dar in acelasi timp plin de umor, menit sa capteze atentia tocmai prin faptul ca scoate in evidenta experiente sau idei cu care ne putem identifica toti.

Practic, in locul unei perfectiuni artificiale, autenticitatea bruta si creativitatea inspirata din viata de zi cu zi par sa ofere o cale eficienta pentru o relatie de durata cu publicul consumator. Totodata, conceptul ofera o lectie valoroasa: uneori, sinceritatea si simplitatea pot avea un impact mult mai puternic decat orice promisiuni extravagante.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide