Calendarul Fedrigoni 365 oferă inspirație pentru fiecare zi a anului 2021

Fedrigoni, unul dintre cei mai importanți producători de hârtie cu sediul în Verona, Italia, a colaborat cu Ricoh și Meccanotecnica pentru a produce deja celebrul calendar Fedrigoni 365 – o publicație anuală a sucursalei din Marea Britanie a producătorului, care conține 365 dintre cele aproximativ 1 000 de lucrări de design create de diverși artiști din UK special pentru acest proiect

Scopul principal al acestui proiect a fost punerea în valoare a capacităților tiparului digital și a metodelor de finisare de ultimă generație. Artiștilor participanți la proiect li s-a cerut să contribuie cu o lucrare de design, apoi fiecare calendar a fost compus algoritmic, cu sute de imagini alese aleatoriu și atribuite unei date calendaristice. Astfel, fiecare dintre cele 4 000 de variante unice ale calendarului a fost produsă prin această combinație, în zece scheme de culori diferite. Fedrigoni 365 a fost imprimat cu ajutorul tehnologiei Ricoh pe trei tipuri de hârtie produsă de Fedrigoni, apoi finisat cu echipamente Meccanotecnica. Pentru coperta calendarului a fost utilizată hârtia Fedrigoni Splendorlux, pentru supracopertă hârtia Fedrigoni Golden Star K, iar pentru paginile de la interior hârtia Fedrigoni Freelife Vellum.

Procesul de imprimare a fost unul complet automatizat: pregătirea documentului pentru imprimare a fost realizată cu instrumentul software Ricoh FusionPro pentru date variabile, apoi gestionarea fluxului de lucru a fost realizată cu software-ul Ricoh ProcessDirector. Calendarele au fost produse cu ajutorul imprimantei digitale în 5 culori Ricoh Pro C7200sx cu alimentare în coală, folosind o gamă extinsă de culori neon. Soluția de gestionare a datelor a utilizat algoritmi pentru ca niciun design să nu apară de două ori în cadrul aceluiași calendar.

După imprimare, calendarele au fost finisate cu ajutorul mașinii automate UNIVERSE de fălțuit și cusut cu ață, precum și cu mașina de broșat INLINE și trimmerul automat TRIMMING cu trei cuțite, toate produse de Meccanotecnica.

Calendarul are 416 pagini și dimensiunea de 165 x 220 mm, fiind comercializat la prețul de 15 lire sterline. Proiectul Fedrigoni 365 a debutat în 2017, iar profitul obținut din vânzări a fost donat în fiecare an unei asociații de caritate.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide