Valloy a prezentat la virtual.drupa sistemul automatizat hibrid DUOBLADE WX I pentru finisarea etichetelor

Valloy Inc. – producător coreean de echipamente destinate industriilor de semnalistică, producție ambalaje, etichete, decorațiuni interioare și textile - a fost unul dintre expozanții târgului internațional virtual.drupa în zilele de 20-23 aprilie 2021. Produsele sale, în special sistemele de finisare digitală a etichetelor, sunt disponibile și pe piața românească datorită parteneriatului cu GSR grup – furnizor de imprimante pentru etichete color în rolă, echipamente de decupare și finisare etichete, aplicatoare, dispensere, numărătoare, derulatoare și roluitoare de etichete, sisteme de imprimare folio, consumabile și servicii conexe.

Valloy a ales să se concentreze la virtual.drupa pe prezentarea celei mai noi vedete a portofoliului său – sistemul premium digital de finisare a etichetelor, DUOBLADE WX I. Potrivit reprezentanților companiei, sistemul a fost un succes încă dinainte de lansarea sa oficială dat fiind că britanicii Baker Labels – unul dintre cei mai mari producători de etichete din Europa de Vest – au decis să plaseze o precomandă pentru acest echipament și folosesc în prezent prima unitate DUOBLADE WX I de pe piață. Echipamentul se remarcă față de predecesorii săi – modelele DUOBLADE SX și DUOBLADE PETIT – prin nivelul avansat de automatizare care permite ca majoritatea funcțiilor sale (secvențele de tăiere, ajustarea capetelor de tăiere, schimbarea job-ului etc.) să se realizeze automat. Precizia de tăiere a fost de asemenea optimizată prin încorporarea unei camere video CCD capabilă să recunoască și codurile de bare pentru a face diferența între lucrări. DUOBLADE WX I a fost proiectat ca alternativă la echipamentele de tăiere cu laser, fiind compatibil atât cu substraturi în rolă cât și în coală (roll-to-roll și roll-to-sheet, opțional cu sheeter încorporat și rewindere). Echipamentul vine în varianta sa standard cu 4 cuțite de plotare ce pot funcționa concomitent, presiunea putând fi controlată diferit pentru fiecare cap de tăiere. În plus este o soluție completă ce include toate funcțiile și operațiile necesare finisării etichetelor atât în rolă cât și în coală (laminarea la rece, tăierea/decuparea pe contur cu până la 4 capete, tăiere longitudinală/slitting, roluire pe tamburi).

DUOBLADE WX I
DUOBLADE WX I

 

WX I este compatibil cu role de materiale ce au un diametru maxim de 450 mm și lățimi între 100 și 350 mm, pentru etichete tăiate la dimensiuni maxime de 350 x 600 mm. Echipamentul folosește un sistem automatizat de tensionare a materialului cu 6 axe, atingând viteze maxime de tăiere de 9 m/minut cu o singură stație de tăiere și de 27 m/min cu 3 stații. WX I este dotat cu 4 lame standard pentru slitting, fiind capabil de o acuratețe de +/- 0,2 mm și un PC încorporat cu ecran LCD tactil, însă poate fi controlat și de la distanță prin comunicare TCP/IP cu sau fără fir. DUOBLADE WX I a fost optimizat și cu un sistem automatizat de control al capetelor de tăiere ce reglează distanța dintre acestea și selectează automat care cap va fi folosit. Capetele de tăiere se pot mișca și împreună, astfel încât viteza de producție să poată fi dublată. Totodată, WX I oferă și posibilitatea de schimbare automatizată a comenzilor pe baza detectării codurilor de bare cu ajutorul camerelor CCD – operatorii pot stoca în avans aproximativ 10 000 de job-uri cu ajutorul software-ului echipamentului. Unitatea de finisare include și o funcție de optimizare a traiectoriei, care calculează automat cel mai eficient mod de utilizare a capetelor în fiecare etapă de tăiere pentru fiecare tiraj în parte. Echipamentul are o amprentă la sol de 200 x 119,5 x 157,5 cm și i se asigură o garanție standard de un an.

Pe pagina de prezentare a activității producătorului Valloy de pe platforma virtual.drupa vizitatorii au putut găsi informații și despre imprimanta digitală pentru etichete în rolă BIZPRESS 13R, o soluție de imprimare cu toner LED, compactă și economică, cu o viteză de aproximativ 7,25 m/min și o rezoluție maximă de 1200 x 2400 dpi. BIZPRESS 13R imprimă în 4 culori (CMYK) pe substraturi diverse, inclusiv hârtie subțire sau groasă (grosimi acceptate în intervalul 50 – 350 microni, lățimi maxime ale substratului între 210 mm și maxim 330 mm), folie de aluminiu, materiale textile, hârtie termică, PVC, PET, PP, PE, PA, BOPP, dar și materiale speciale precum TYVEK (material sintetic rezistent din fibre de polietilenă comprimate) sau FAPER (hârtie sintetică) – toate acestea grație temperaturii scăzute a sistemului de fuziune, sistemelor de răcire a substraturilor, periei anti-statice și ionizatoarelor duplex. Pe aceeași pagină de prezentare vizitatorii au putut găsi și fișa tehnică a sistemului digital de finisare a etichetelor din coală, DUOBLADE F. Acesta este, potrivit producătorului, cel mai rapid cutter profesional pentru etichete de pe piață, după ce a fost relansat într-o nouă variantă în 2020. Printre caracteristicile sale de bază amintim tăierea digitală cu două cuțite simultan, alimentare cu 1000 de coli (dimensiuni maxime de 340 x 570 mm), la viteze de tăiere de 150 – 600 coli pe oră (super A3). Dimensiunea minimă a colilor este de 210 x 140 mm, ceea ce transformă acest echipament într-o variantă compatibilă cu orice imprimantă convențională cu jet de cerneală sau laser.

DUOBLADE-F
DUOBLADE-F

 

Planurile Valloy nu se opresc aici: producătorul le pregătește clienților noi surprize în septembrie 2021, atunci când va lansa următorul model al gamei DuoBlade – DUOBLADE WX III, care se anunță a fi de trei ori mai rapid decât actualul DUOBLADE WX I. Astfel, prin DuoBlade WX I și III, Valloy plănuiește să ofere industriei producătoare de etichete și ambalaje două sisteme de finisare a etichetelor ideale pentru utilizarea alături de orice imprimantă digitală de mare viteză.

www.printlabel.ro

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide