Creează ambalaje de lux în ediție limitată cu noul LST – 0604 de la Adline Solutions

Tot mai multe companii își diversifică portofoliile de produse, oferind un loc de cinste edițiilor speciale și obiectelor de nișă - o veste excelentă pentru industria de printing și packaging, mai ales odată cu dezvoltarea și popularitatea câștigată de comerțul online. Acesta le-a oferit oamenilor pasionați de un hobby nișat mediul perfect de dezvoltare, garantându-le un mijloc de exprimare și deseori o importantă sursă de venit.

Giganții precum Amazon, multinaționala americană din domeniul comerțului online, își bazează modelul de afaceri pe vânzarea oricărui tip de produse, dar concentrându-se și pe comercializarea cărților rare are posibilitatea de a realiza profituri mai mari decât dacă ar rămâne doar la articole de masă, așa cum fac majoritatea retailerilor. Imaginea industriei cadourilor și a celei producătoare de ambalaje include un trend clar: consumatorii nu mai vor simple obiecte personalizate, ci articole unice încărcate cu simbolismul unei povești, pe care acum și le pot cumpăra direct de la producători specializați – firme cu doar câțiva angajați sau meșteșugari, maeștri artizani care realizează obiecte din pasiune și dăruire, își vând produsele chiar și pe rețelele de socializare, pot livra oriunde și au acces la piețele internaționale.

Există în prezent un număr mare de oportunități în industria de packaging în ceea ce privește crearea de tiraje medii și mici, realizate cu ajutorul echipamentelor digitale care au devenit incredibil de flexibile. Furnizorii de servicii de imprimare pot de acum ajuta afacerile aflate la început de drum să se lanseze pe piață: atunci când nu sunt sigure de volumul inițial de ambalaje necesar, pot testa mai ușor produse noi, lansa în timp record produse promoționale sau produce ambalaje în diferite variante, chiar și cu date variabile, în funcție de regiunea în care urmează să fie comercializate. În plus, afacerile axate pe producția de packaging se pot dezvolta și prin realizarea edițiilor de colecție sau a ambalajelor just-in-time pentru comerțul electronic. Metoda just-in-time generează automat ambalaje pe baza articolelor comandate de către clientul final, reducând considerabil costurile și eforturile de depozitare. Un exemplu notabil este cel al industriei producătoare de ciocolată. Dacă în mod tradițional cumpăram ciocolata de la câțiva mari producători, care ofereau sortimente standard și aveau mereu aceleași ambalaje, recent a existat o explozie pe sectorul micilor artizani ciocolatieri care oferă mai multe sortimente de ciocolată în ambalaje diverse, realizate în tiraje foarte mici. Prețul acestui tip de ciocolată este mai ridicat decât a celor produse de principalii reprezentanți ai industriei, de aceea ambalajul trebuie să fie de calitate pentru a reflecta poziția bunului de lux comercializat în raport cu celelalte articole produse în masă. Etsy.com, magazin online dedicat tuturor meșteșugarilor independenți, își creștea cifra de afaceri cu 20% în 2018, semn că o nouă generație de oameni are nevoie de o soluție care să ofere alternativa la producția de masă a unor produse mai mult sau mai puțin identice.

Oportunitățile de producție a ambalajelor în volume mici sunt infinite și pot fi realizate doar cu echipamente versatile. Soluția pare a fi produsul creativ – există o cerere uriașă pentru echipamente care răspund acestor nevoi de nișă, iar artizanii doresc ca ambalajele să păstreze un stil unic. Furnizorul de echipamente care a inclus în portofoliul său și soluții hardware pentru această piață nouă este Adline Solutions. Acesta le propune producătorilor de ambalaje mașina de debitat cu cuțit LST – 0604 pentru cutii cu dimensiuni mici, de până la 600 mm. Echipamentul este ideal pentru decuparea diferitelor cartoane și materiale dure (printre care și carton ondulat, carton cretat, plastic, textile, EVA foam) într-o mare varietate de forme, în serii mici și medii, având în plus și costuri reduse, fără ca acest lucru să însemne și un rabat de la viteză sau precizie. Artizanii ciocolatieri nu vând doar produsul, ci și pasiunea și experiența, de aceea ambalajul – primul contact al clientului cu produsul – ar trebui să poarte și el o amprentă specială. LST – 0604 este instrumentul ce acordă flexibilitatea necesară producerii unui ambalaj care se va mula perfect pe concepte personale. Dotat cu capete multifuncționale, acesta a fost proiectat pentru o gamă variată de aplicații specifice: cuțitul de tăiere oscilant, instrumentul de desenare, rola de biguire și sistemul de poziționare cu cameră și laser îl transformă în noul echipament de debitat dorit de toți producătorii de bunuri de lux în ediții limitate și de firmele care au nevoie de ambalaje și materiale publicitare cu o notă unică.

Suprafața de lucru a echipamentului este de 600 x 400 x 1,5 mm, iar adâncimea de tăiere ajunge până la 1,5 mm (în funcție de tipul materialului). Viteza de realizare a unui ambalaj în ediție limitată este mai importantă acum decât oricând. Noul produs comercializat de Adline are o viteză de deplasare și de lucru de 1000 mm/s, în funcție de tipurile materialelor prelucrate, cu un diametru minim de tăiere de 3,0 mm. Fiecare detaliu este important pentru ca viziunea designerilor și a artizanilor să se materializeze cât mai precis, așa că o bună fixare a materialului prelucrat este vitală. Adline LST – 0604 fixează materialul cu ajutorul vacuumului, având o precizie de poziționare de +/- 0,01 mm și o precizie de repetare de +/- 0,05 mm. Panoul de control este dotat cu LED și ecran tactil pentru operarea mașinii, a cărei interfață funcționează prin intermediul unui port RJ45 Ethernet.

Unul dintre elementele care nu trebuie uitate în realizarea ambalajului produsului tău creativ este, de fapt, un îndemn: include detalii despre produs, spune exact ce materiale ai folosit și adaugă detaliile concepției obiectului. Dacă produsul tău a fost inspirat de un peisaj sau o experiență anume, adaugă acele detalii – îl vor face pe cumpărător să se simtă parte a procesului de design. Există ambalaje sub formă de cutii – plate, cu capac – tuburi, pungi de hârtie, plicuri, felicitări, precum și ambalaje legate cu panglică. Echipamentele precum noul LST – 0604 de la Adline Solutions te pot ajuta să creezi ambalajul perfect și unic pentru produsele tale, chiar dacă acest lucru implică și combinarea cu plastic, hârtie, carton sau materiale textile. O viziune inovatoare are nevoie de mijloacele cele mai flexibile pentru materializarea ei, deoarece creează noi ocazii de consum și experiențe noi. Tu cum ți-ai proiecta ambalajul unic dacă ai avea echipamentul care ți-ar pune la dispoziție toate oportunitățile creative?

Mai multe detalii puteți vedea pe adlinesolutions.ro

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide