C!Print 2022 – locul de întâlnire al industriei grafice europene

În zilele de 10, 11 și 12 mai 2022, târgul francez C!Print - organizat în centrul expozițional Lyon Eurexpo - a oferit profesioniștilor din domeniile de imprimare, personalizare și comunicare vizuală locul de întâlnire pe care sectorul îl aștepta după cei doi ani de absență. Această a noua ediție a atras aproximativ 11 827 de vizitatori, confirmând C!Print drept una dintre expozițiile majore ale industriei grafice europene.

C!Print a reunit 251 de expozanți, reprezentanți de top ai sectoarelor de imprimare pe formate de mari dimensiuni, personalizare, semnalistică, afișaje, finisare, suporturi de imprimare, tipar 3D, web-to-print și software – dintre aceștia, 70 au fost expozanți noi. Vizitatorii au putut remarca și prezența sectorului producător de ambalaje și etichete, având ocazia să descopere o gamă variată de echipamente noi de imprimare, să testeze noi materiale sustenabile, precum și soluții de automatizare și digitalizare. Acest lucru s-a reflectat și în motto-ul expoziției – „Future is Now” (Viitorul este acum) – strategia organizatorilor de a sprijini dezvoltarea și transformarea industriei grafice.

C!Print și-a întâmpinat vizitatorii cu două spații noi – „Software Village” (Satul de software) și „Responsible Innovation Gallery” (Galeria inovației responsabile) – prin care a ilustrat transformarea digitală și sustenabilă a companiilor. În „Software Village” aproximativ 20 de expozanți și-au împărtășit expertiza în domenii precum web-to-print, fluxuri de lucru automatizate, design grafic și personalizare software – acest spațiu a fost completat și de o zonă pentru conferințe care i-a permis lui Ludovic Martin, expert în web-to-print și e-commerce, să susțină două sesiuni de tip masterclass dedicate acestor teme. Spațiul „Responsible Innovation Gallery” a fost dedicat comunicării vizuale, semnalisticii și publicității outdoor. Vizitatorii au putut descoperi modurile în care jucătorii din domeniul comunicării vizuale își asumă responsabilitatea socială și angajamentele de sustenabilitate. Totodată, realizări și strategii inspirate dar și mărturii provocatoare au fost prezentate prin intermediul unei mini-expoziții care a înfățișat 20 de materiale tipărite pe panouri din aluminiu, acestea fiind ulterior reciclate în proporție de 100%.

C!Print a găzduit și cea de-a doua ediție a concursului de colantare „C!Wrap”, care a beneficiat de un spațiu mai mare și de un program mai bogat, permițând celor șase echipe de colantori să își pună talentul în valoare. Nu a lipsit nici atelierul creativ „Plug&Play”, un element-cheie al expoziției care în acest an s-a transformat în „Personalisation Café”, un spațiu asemănător unei cafenele ce a permis celor 10 branduri producătoare de echipamente de imprimare directă pe textile să organizeze sesiuni de personalizare live. Spațiul central al C!Print a devenit scena dedicată celor 30 de sesiuni de conferințe susținute de aproximativ 125 de speakeri și experți. Printre temele tratate pe larg amintim: „Imprimarea textilelor”; „Web-to-pack: următoarea revoluție în tipărirea ambalajelor”; „Creație sustenabilă: noi materiale pe piață”; „Deinking, finisare: când imprimarea pune la încercare dezvoltarea durabilă”; „Industriile grafice și noile generații: cum să recrutezi și să păstrezi angajații tineri”; „DTF: noul Graal al printării textilelor”. C!Print 2022 a avut ca sponsori nume importante din industrie precum HP, Mimaki, Konica Minolta, Roland, Epson, Ricoh, Canon, Hexis, Realisaprint.com sau Euromedia.

Organizatorul, 656 Editions – grup media și de evenimente, parte a Infopro Digital – a anunțat deja ediția C!Print 2023, care va avea loc în același Lyon Eurexpo în zilele de 31 ianuarie, 1 și 2 februarie, simultan cu târgul CTCO, dedicat industriilor producătoare de articole promoționale și de îmbrăcăminte.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide