Curele de transmisie si de proces de mare fiabilitate de la Chiorino

La targul DRUPA tinut in Düsseldorf in perioada 28 mai-7 iunie, echipa Afaceri Poligrafice a stat de vorba cu dl Alberto Buscaglia, Director de Vanzari pentru Export in cadrul renumitei companii italiene Chiorino. De la dumnealui am aflat unele lucruri foarte interesante din istoria, preocuparile actuale si planurile de viitor ale acestui lider mondial in productia si distributia de benzi transportoare, benzi de proces si curele de transmisie plate pentru echipamente din numeroase industrii, printre care cele de tipar si packaging

Astfel, de la dl Buscaglia am aflat ca Grupul Chiorino a fost infiintat in 1906 in localitatea Biella din nord-vestul Italiei, avand asadar in spate o istorie de aproape 120 de ani. Primele produse fabricate au fost curelele de transmisie din piele destinate industriei textile, Biella fiind de altfel un centru important al acestei industrii. Ulterior, in anii 1960-70 a avut loc trecerea la benzile transportoare si la benzile de proces. In acea perioada, PVC-ul era principalul material din care se confectionau benzile. Apoi, desigur, tehnologia a avansat, iar astazi, produsele Chiorino sunt confectionate si din alte materiale, incepand de la poliuretan – probabil cel mai performant material folosit pentru benzile din industria alimentara – pana la PVC si cauciuc, care este unul dintre principalele materiale pentru benzile din industria hartiei.

Un lucru pe care dl director de vanzari a tinut sa-l sublinieze a fost ca firma isi fabrica cea mai mare parte a produselor in Italia. Unitatea centrala de productie se afla in Biella, iar de acolo semifabricatele sunt expediate catre filialele locale, precum Chiorino Romania, Germania, Franta, Africa de Sud, Australia, SUA si alte tari. In acest moment firma detine 24 de astfel de filiale care acopera majoritatea pietelor mari din lume. Pe langa acestea, exista alti peste 100 de distribuitori care fac acelasi lucru: primesc materialul brut sau semifabricat din Italia, efectueaza taierile si asamblarile, iar apoi expediaza produsele finite catre clientii finali.

In ceea ce priveste gama de produse Chiorino, principalul sector pe care s-a concentrat compania in ultimul deceniu a fost industria alimentara. In ultimele decenii, aceasta a trecut prin numeroase transformari in directia automatizarii, exigentele pentru benzile transportoare si de proces devenind tot mai mari odata cu fiecare noua generatie de utilaje. Urmeaza apoi industria hartiei, cartonului si a tiparului, in cadrul carora compania italiana deserveste o multime de producatori de echipamente originale din sectoarele de conversie a hartiei, plierii si lipirii cutiilor sau productiei si plierii cartonului ondulat.

Toate produsele companiei sunt fabricate in Italia, desi exista o foarte mica parte dintre ele care provin de la alti furnizori. De asemenea, toate materiile prime utilizate – PVC-ul, poliuretanul, cauciucul – sunt fabricate local. Desi recent si-a sporit numarul unitatilor de productie odata cu achizitionarea in luna mai a unui producator de benzi transportoare din Turcia, fabrica din Italia ramane in continuare emblematica pentru grupul italian.

Specific pentru industria de tipar, Chiorino produce role de imprimare din poliuretan pentru echipamentele de imprimare atat pe hartie, cat si pe material textil (care au o structura similara), de exemplu pentru liniile flexo de pliere si lipire a cutiilor. Aceste role de imprimare sunt foarte greu de produs deoarece trebuie sa ofere un nivel de performanta foarte ridicat. Pe langa acestea, compania comercializeaza o gama larga de curele de transmisie pentru masini pe care le imbunatateste o data la fiecare cativa ani cu noi structuri rezistente la tensiune, pentru a se adapta la nevoile pietei. Calitatea acestor curele a adus firmei o reputatie solida care s-a mentinut de-a lungul anilor.

Dl Mircea Aprofirei şi dl Alberto Buscaglia
la standul Chiorino de la drupa

Totodata, ne-a marturisit dl Buscaglia, Chiorino face eforturi sustinute in directia sustenabilitatii, o tema foarte mult promovata la ora actuala in intreaga lume. Astfel, compania plaseaza un mare accent pe fabricarea de produse mai usoare, mai flexibile, care pot fi produse de masini mai mici, cu motoare mai mici, care sa reduca mai mult risipa de material cauzata de oprirea si repornirea masinilor, si implicit consumul de energie. Un alt efort in aceasta directie il constituie modul in care sunt inchise curelele in procesul de fabricatie. Chiorino a optat pentru inlocuirea procedeului traditional de lipire cu clei a capetelor de curea care presupune utilizarea de substante chimice nocive pentru sanatatea operatorilor – cu asa-numitul procedeu de inchidere termoplastica. Prin aceasta solutie sustenabila, cureaua poate fi inchisa doar prin presare la cald, ceea ce duce la economisirea de materiale si substante chimice, timp si finante, precum si la reducerea volumului de deseuri.

Din spusele dlui director de vanzari, calitatea si serviciile sunt secretele succesului la Chiorino, prin care compania se distinge fata de concurenta. La capitolul calitate, firma se mandreste ca tot cauciucul pe care il foloseste pentru fabricarea benzilor destinate echipamentelor din industria hartiei este produs in Italia dupa o reteta proprie. Cu alte cuvinte, compania prefera sa nu il cumpere din Asia sau din alte parti, ci sa-l produca in-house pentru ca astfel poate controla procesul de la zero pana la produsul finit. Pe partea de servicii, desi are o istorie indelungata care a consacrat-o in industria de profil, compania a dezvoltat tendinta de a fi mai flexibila si mai proactiva fata de clienti.

Nu in ultimul rand, Chiorino a investit foarte mult in cercetare, mai ales pe linia integrarii in cea de-a patra revolutie industriala (industry 4.0). Fiecare domeniu industrial a fost influentat de acest nou trend; iar pentru ca cureaua de transmisie se afla in centrul oricarui echipament, compania face eforturi sustinute in aceasta directie. In liniile moderne de productie, tendinta este o eliberare cat mai mare de sub controlul operatorului uman, ceea ce permite o eficienta crescuta, o viteza mai mare de productie si un randament superior. Astfel, Chiorino vegheaza ca benzile si curelele pe care le fabrica sa se integreze cat mai optim in sistemele interconectate din cadrul industry 4.0, iar dl Buscaglia ne-a asigurat ca firma pe care o reprezinta este la inaltimea provocarii si se indreapta in acea directie.

Cat despre piata romaneasca, dl Director de vanzari ne-a spus ca Romania este tara unde functioneaza una dintre cele mai vechi filiale ale firmei Chiorino din Europa. Astfel, compania italiana a avut o prezenta in tara noastra inca de acum douazeci de ani, iar intre timp piata a crescut constant. Desi, in opinia dlui Buscaglia, piata romaneasca este una dura – dat fiind ca baza industriala a crescut si a devenit tot mai competitiva, atat pentru produse, cat si pentru furnizorii precum Chiorino – in acelasi timp a oferit si continua sa ofere mari oportunitati. Asadar a ramas o piata cheie, in special datorita eforturilor filialei companiei din tara noastra condusa de dl Director General Cristian Nica.

Contact Chiorino in Romania:

Email: chiorino@chiorino.ro
Mobil: 0740 117 151
Tel: 0264 432 977

www.chiorino.com/ro

 

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide