Echipamente de plastifiat competitive pe piata europeana de la Foliant

La drupa, echipa Afaceri Poligrafice a vizitat standul companiei Foliant, producator de masini de plastifiat din Republica Ceha, care de 12 ani are ca unic distribuitor in Romania firma Nis Electronics din Cluj-Napoca. La standul companiei Foliant, am avut placerea sa realizam un interviu cu dl Ivan Moc, Marketing Manager si Software Specialist in cadrul companiei, care este si fiul dlui Ladislav Moc, Director General si fondator al Foliant

Foliant este o afacere de familie, intemeiata in urma cu 25 de ani, specializata pe productia de echipamente de plastifiat. In 1999, dl Ladislav Moc a avut ideea de a construi o masina de dimensiuni mai reduse, usor de utilizat si accesibila ca pret, destinata tipografiilor mici si mijlocii. Datorita extinderii printului digital, nevoia de astfel de masini de plastifiat a crescut constant.

Dupa infiintarea companiei in 1999, aceasta a crescut dezvoltandu-si treptat gama de echipamente, iar in prezent are pe piata sase tipuri de masini pentru formatele B3 si B2, trei tipuri de masini pentru formatele B1 si patru tipuri de masini pentru laminarea fata/verso. Echipamentele de plastifiat sunt fabricate in exclusivitate in Republica Ceha.

Dl Ladislav Moc (primul din stânga) şi dl Ivan Moc (al doilea din dreapta)
la standul Foliant de la drupa

Alimentarea cu coli a echipamentelor poate fi manuala  sau automata, din teanc, sau chiar direct de pe paleti. Alimentarea automata se face cu un sistem integrat de suctiune, separator pneumatic de mare viteza, separator reglabil pentru coala dubla si sistem de suprapunere. Procesul de plastifiere se realizeaza intre doua role: o rola cromata super lucioasa si o rola de presiune inferioara din cauciuc dur, cu suprafata non-sticky. Pe langa alte avantaje, rola non-sticky permite plastifierea colilor cu decupaje tip fereastra (frecvent folosite in industria ambalajelor).

La standul Foliant de la drupa au fost prezentate cele mai noi inovatii adaugate la echipamentele Foliant – succesoare ale echipamentelor de plastifiat emblematice Pollux & Castor, reconstruite, cu un design mai eficient. Acestea sunt construite in conformitate cu cele mai inalte standarde de siguranta si vor obtine GS Mark Certification.

Una dintre inovatii, disponibila pentru echipamentele Foliant Castor & Pollux NG, este HOT Knife – un cutit incalzit pentru separarea colilor plastifiate. HOT Knife este o lama incalzita la ~350°C (660°F) care face contact usor cu hartia in pozitia de suprapunere. Temperatura ridicata a cutitului topeste filmul si face usoara separarea oricaror grosimi si materiale. Pentru o operare precisa si la viteza mare, cutitul este controlat de propriul sau PLC (controler logic programabil) si foloseste un senzor ultrasonic pentru detectarea suprapunerii. Foliile care pot fi folosite pe echipamentele Foliant sunt folii BOPP (23-42 microni), folii Nylon (pana la 35 microni) si PET films (max. 25 microni).

Foliant poate onora comenzi atat din partea celor mai mici copyshop-uri, a tipografiilor foarte mari, in industria de printing, advertising si industria de packaging.

Producatorul ceh are o foarte buna prezenta pe piata romaneasca datorita colaborarii indelungate cu firma NIS Electronics, condusa de dl Gheorghe Gaspar Nistor. In aceasta perioada a existat un trend ascendent al vanzarilor echipamentelor sale in Romania, dl Ivan Moc declarandu-se foarte multumit de colaborarea cu firma din Cluj.

 

SC NIS Electronics SRL

office@nis.ro, 0264 438 776

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide