IDEAL – purificatoarele de aer eficiente împotriva răspândirii COVID-19, disponibile în România prin RSI Profi Grup

"Încă din 1994 am înfiinţat Romanian RENZ Ltd încercând să promovăm pe piaţa din România conceptul finisării documentelor. Din 1994 până în 2013 piaţa a fost creată și dezvoltată într-un ritm alert. La sfârşitul anului 2012 am tras concluzia că numele firmei trebuie să se transforme. Solicitările din piață crescuseră atât de mult, încât era necesară o rebranduire a acestui concept: prezentarea unui document. În 2020 a intervenit riscul Covid-19 și am înțeles că focusul pe menținerea sănătății mediului în care lucrăm a devenit o necesitate" – Andrei Ghișe, CEO, RSI Profi Grup

RSI Profi Grup a fost înființată în 2013 pentru a dezvolta piața românească de finisare a documentelor după tipărire, devenind astfel reprezentantul în România al unor companii germane recunoscute pentru calitatea produselor, precum RENZ (mașini de îndosariat și laminat plus consumabile), IDEAL (sisteme de tăiat, ghilotine, shreddere), RAPID Suedia (sisteme de capsare) sau PLANATOL (mașini de broșat și adezivi). În prezent, RSI Profi Grup are câte un dealer în cele mai importante zone ale ţării, deținând o pondere importantă din această piață la nivel național.

Parteneriatul cu producătorul german IDEAL a condus și la un alt tip de colaborare în contextul pandemiei Covid-19 – RSI Profi Grup a înțeles îngrijorarea societății și a industriilor de printing și packaging din România cu privire la pericolul infectării cu noul coronavirus în spațiile industriale închise, așa că a introdus pe piața românească una dintre cele mai eficiente soluții de purificare a aerului. Soluțiile de igienizare a aerului sunt mai necesare ca niciodată și în spațiile de birouri, restaurante, școli, în spații precum saloane de coafură și frizerii sau în sălile de fitness.

Aerul din spațiile închise prezintă mereu riscul de transmitere a bacteriilor și a virușilor prin respirație, vorbire, strănut sau tuse – în acest mod agenții patogenipot fi transportați prin picături de salivă, care cu cât sunt mai mici cu atât rămân mai mult în aer. Fiind purtate de aer, picăturile formează ceea ce este cunoscut generic sub numele de aerosoli, un grup de particule care pot pluti ore în șir, capabile să răspândească viruși sau microbi chiar și când purtătorul nu mai este demult în încăpere.

Soluția oferită de IDEAL prin partenerul său din România, RSI Profi Grup, propune un concept holistic de igienă care completează și extinde măsurile de protecție devenite o normalitate în aceste zile, precum distanța, pereții despărțitori, folosirea măștilor sau dezinfectarea frecventă a suprafețelor. Producătorul german oferă sisteme complexe de purificare a aerului cu o acțiune extrem de puternică, fiind recomandate în birouri, în hoteluri sau chiar în sălile de clasă. Aceste dispozitive au fost aprobate și pentru sectorul medical și pot fi folosite chiar și în cabinetele medicilor, în săli de așteptate și în clinici, pentru a oferi protecție în spațiile în care oamenii se pot astfel aduna în număr mare, cu riscuri reduse.

O echipă de cercetători din cadrul Universității Forțelor Armate Federale din München (UniBw M) a testat capacitatea acestor sisteme de a filtra aerosoli și de a reduce astfel riscul infecției cu noul coronavirus în spații închise. Studiul lor a relevat că aceste dispozitive de filtrare nu numai că reduc în mod eficient cantitatea de aerosoli purtători de viruși în spațiile închise, dar sunt chiar mai eficiente decât ventilația asigurată de ferestrele deschise.

Aerosolii joacă un rol major în transmiterea Covid-19 în spațiile închise, numeroși specialiști considerându-i responsabili pentru majoritatea infecțiilor. Acest fapt este problematic mai ales pentru restaurante, instituții culturale și locații unde se desfășoară evenimente, care nu pot funcționa deloc sau doar într-o măsură foarte limitată în aceste condiții. La fel de mult sunt afectate și spațiile de birouri și școlile care tocmai au fost redeschise și în România.

Dispozitivele de purificare IDEAL beneficiază de un sistem de filtrare inteligentă la 360° în mai multe etape (inclusiv pre-filtrarea și filtrarea), cu ajutorul unui filtru HEPA cu durată lungă de viață și un conținut foarte ridicat de carbon activ, care garantează un debit maxim de aer și o filtrare optimă. Tehnologia în mai multe etape îndepărtează substanțele poluante din aerul spațiilor închise, chiar și particulele ultrafine (nanoparticulele). Tehnologia dezvoltată de IDEAL curăță aerul într-o manieră eficientă: 5 straturi de filtrare captează particulele nocive în funcție de mărimea și caracteristicile lor, dar și gazele și moleculele, fiind deosebit de eficiente chiar și împotriva particulelor mai penetrante și mai greu de eliminat, cu dimensiuni cuprinse între 0,1 și 0,3 micrometri.

Cele șase efecte fizice urmărite de tehnologia propusă de IDEAL sunt următoarele: lentoarea (particulele mai mari sunt mai grele, se mișcă mai lent și nu pot urmări mișcarea aerului, așa că se lipesc pe fibrele filtrului); efectul de difuzie (particulele mai mici de 1μm se mișcă haotic prin aer, se izbesc unele de altele și ricoșează, sfârșind în fibrele filtrului); forța de atracție electrostatică (fibrele filtrului sunt încărcate electrostatic și astfel creează un câmp electromagnetic care atrage particulele încărcate cu sarcină opusă); efectul de barieră (particulele mai mici sunt mai ușoare și urmează curenții de aer – când trec pe lângă fibrele filtrului, sunt atrase și se lipesc de ele); efectul de cernere (captarea particulelor care sunt prea mari și nu încap prin spațiile dintre fibre); efectul gravitațional (principiul forței de atracție – cu cât sunt mai mari particulele, cu atât mai repede se vor deplasa în jos, majoritatea fiind captate în partea frontală a filtrului). Filtrele HEPA elimină în proporție de 99,99% particulele respirabile și pe cele ultra-fine din aerul încăperilor – nici măcar alergenii precum acarienii sau polenul nu pot penetra fibrele filtrului. Această tehnologie de filtrare multi-strat elimină eficient poluanții și impuritățile din aer, cum ar fi praful sub formă de particule fine, agenții patogeni precum bacteriile și sporii de mucegai, fumul de țigară, noxele, substanțele chimice și mirosurile.

Portofoliul producătorului include și IDEAL AS10 – senzor care măsoară în timp real compoziția aerului, temperatura și posibilii factori de mediu dăunători, permițând controlarea calității aerului de la distanță, prin intermediul unei aplicații. Anumite soluții de filtrare sunt disponibile în funcție de mărimea încăperilor (16 – 35 mp sau 25 – 45 mp, până la 160 mp).

Purificatoarele de aer IDEAL cu tehnologie multi-strat se dovedesc extrem de importante în contextul pandemiei Covid-19 deoarece atrag bacteriile și virușii, oprindule în mod eficient parcursul către gazdele umane. Aceste puternice sisteme de purificare elimină poluanții de toate tipurile, curățând aerul în mod eficient, durabil și silențios, fiind totodată disponibile în diferite forme și mărimi pentru a asigura un bun tratament al aerului pentru orice tip de încăpere.

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide