Largoiko – soluții pentru automatizarea proceselor industriale

Vizita la târgul Print4All care a avut loc la Milano la sfârșitul lunii mai ne-a oferit ocazia să descoperim standul Largoiko, o firmă care și-a dezvoltat activitatea în domeniul proiectării și fabricării de mașini speciale pentru automatizarea proceselor industriale.

Am putut vedea robotul D-Pal la lucru, acesta fiind destinat paletizării și depaletizării. Este cu adevărat spectaculos, se mișcă extraordinar de repede și de precis având foarte multe grade de libertate.

Mai multe informații despre acest robot, dar și despre compania care l-a produs am aflat prin amabilitatea domnului Javier Urriza, Director Vânzări, Largoiko.

Reporter AFP: Când a fost înființată compania dumneavoastră?

Javier Urriza, Director Vânzări, Largoiko: Cu aproximativ 20 de ani în urmă. Mai exact în 1999. Largoiko este o companie de inginerie mecatronică dedicată automatizării proceselor industriale și fabricării de mașini speciale sau personalizate. Avem o echipă multidisciplinară cu experiență în toate domeniile de dezvoltare a proiectului: proiectare mecanică și electrică, fabricare – cu atelier de prelucrare propriu, programare, asamblare și punere în funcțiune. Acest lucru ne permite să răspundem rapid și flexibil nevoilor clientului.

AFP: Cât măsoară suprafața de care dispuneți și câți angajați aveți?

J.U.: Dispunem de o unitate de 1 800 de metri pătrați și avem 30 de angajați.

AFP: Cu ce noutăți ați venit la Print4All?

J.U.: Am adus un nou dispozitiv care se numește D-Pal. Este un robot inovator ce automatizează procesele de legătorie de carte, precum și pe cele de paletare și depaletare. Acest produs a stârnit curiozitatea multora dintre vizitatorii târgului, care au putut fi martorii unei demonstrații a funcționării sale. D PaL reprezintă rezultatul aplicării cunoștințelor și a experienței noastre în automatizarea proceselor industriale.

 

AFP: Cât de nou este acest dispozitiv? Câte cereri a înregistrat până în prezent?

J.U.: Dispozitivul a fost lansat la sfârșitul anului 2017. Primul utilaj a fost achiziționat de Cayfosa, cea mai mare companie de print din Spania. Automatizarea este viitorul, deoarece poate reduce dramatic costurile de producție.

AFP: Acest robot este destinat exclusiv industriei poligrafice?

J.U.: D PaL poate lucra în diverse alte industrii și aplicații, nu numai în industria poligrafică. În ceea ce privește compania noastră, activăm în sectoarele care necesită automatizări pentru a îmbunătăți producția, calitatea și a reduce costurile: automobile, aparate de uz casnic, dispozitive electrice, alimente, energie regenerabilă, arte grafice și altele. Suntem implicați chiar și în industria farmaceutică.

AFP: Dispozitivul este conceput integral în Spania?

J.U.: Este dezvoltat în cea mai mare parte de compania noastră și reprezintă rezultatul a doi ani de cercetare și dezvoltare.

AFP: Ce impresie v-a lăsat târgul Print4All?

J.U.: Târgul a fost un vârf de lance în cadrul planului nostru strategic pentru Europa. Vizitatorii au fost foarte interesați de robotul D-Pal și au apreciat posibilitatea îmbunătățirii productivității. A fost o experiență plăcută.

AFP: Vă mulțumim pentru timpul acordat.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide