UPM Raflatac și SABIC introduc pe piață materiale reciclate pentru producția de etichete

UPM Raflatac se aliniază principiilor economiei circulare prin colaborarea cu SABIC, important producător din industria chimică, în vederea producerii primului film din polipropilenă (PP) de pe piață cu un conținut ridicat de plastic reciclat provenit din materiale post-consum (PCR), respectiv deșeuri de ambalaje. Deja disponibil la nivel mondial, acest material utilizat la producția de etichete are la bază soluția TRUCIRCLE™ de la SABIC.

Produsele PP PCR Clear și White de la UPM Raflatac sunt fabricate cu ajutorul unei tehnologii speciale de reciclare a substanțelor chimice. Având aceleași proprietăți ca și filmele PP standard, noile materiale PP PCR pot fi aplicate inclusiv pe ambalajele rigide pentru alimente. Clienții pot obține astfel produse cu un nivel de performanță neschimbat, reducând în același timp și cantitatea de materiale virgine utilizate.

„Ne dorim să facem parte din procesul de schimbare al industriei noastre prin introducerea unor soluții aliniate principiilor economiei circulare. Produsul inovator pe care îl lansăm este primul de acest tip disponibil pe piață și reprezintă rezultatul concret al eforturilor noastre de a dezvolta produse ce reduc utilizarea materialelor neregenerabile și de a privi deșeurile ca pe o resursă valoroasă”, a declarat Antti Jääskeläinen, Vicepreședinte Executiv, UPM Raflatac.

Filmele PP PCR au certificare ISCC PLUS și sunt dezvoltate pe baza portofoliului complet TRUCIRCLE al companiei SABIC, care include soluții pentru produsele reciclate mecanic, cele obținute din plastic reciclat și produsele din materii prime regenerabile. Calitatea înaltă a plasticului provenit din deșeurile de ambalaje este asigurată prin reciclare chimică. Procesul transformă polimerii din plastic în molecule ce pot fi reformate în polipropilenă, nivelul de calitate al acesteia fiind egal cu cel al polipropilenei obținute din materii prime virgine și respectând reglementările stricte privind siguranța alimentelor.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide