Brother GTX-600 – imprimarea DTG cu posibilități creative infinite

Brother International – lider mondial în producția de mașini de cusut industriale și echipamente de imprimare – a lansat la începutul anului 2022 imprimanta industrială direct-to-garment (DTG) GTX-600 pentru a susține creșterea pieței globale de imprimare DTG care se preconizează că va atinge valoarea de 2,31 miliarde de dolari până în 2023, față de 1,76 miliarde de dolari în 2018. Geko – dealer autorizat Brother International în România – a ales să își sărbătorească cei 20 de ani de activitate în România împliniți în luna august prin expunerea la Print&Sign 2022 a acestui echipament revoluționar.

Principalii factori care determină creșterea pieței de imprimare directă pe articole vestimentare includ cererea tot mai mare pentru imprimarea sustenabilă și imprimarea digitală a textilelor în industria confecțiilor și a publicității, micșorarea ciclului de viață și nevoia de adaptabilitate mai rapidă a designurilor, dezvoltarea de noi tehnologii în industria textilă și costul unitar redus al imprimării cu echipamente digitale. Potrivit companiei de cercetare de piață Future Market Insights, creșterea interesului pentru DTG se datorează și pandemiei de Covid-19, care a accelerat relocarea și redefinirea lanțurilor de aprovizionare ca răspuns la presiunile legate de costuri și timp. Totodată a fost înregistrată și o creștere a personalizării creative folosind designurile clienților, precum și o creștere a oportunităților de comercializare on-line. În plus evoluția chimiei cernelurilor continuă să extindă aplicațiile de imprimare pe poliester. Există diverse beneficii pe care imprimantele DTG le garantează – de la flexibilitatea și timpii de execuție rapizi, până la calitatea de neegalat și grija față de mediul înconjurător.

GTX-600 este prima imprimantă direct-to-garment concepută special de Brother pentru producția de masă. Echipamentul industrial de mare viteză poate fi utilizat împreună cu o mare varietate de platane pentru posibilități creative infinite. Platanele pot fi înlocuite rapid pentru a economisi timp, iar înălțimea lor poate fi selectată automat pentru a se potrivi tuturor materialelor imprimabile. Imprimanta permite decorarea fără restricții a articolelor vestimentare, inclusiv tricouri standard din bumbac, pungi, prosoape, caiete, pantofi, denim, perne sau diverse articole din piele și poliester. Prin lansarea noului GTX-600, producătorul și-a actualizat tehnologia, îmbunătățind viteza de imprimare și mentenanță pentru a permite operațiuni de printare continue și rapide. Frecvența de curățare automată este mult mai mică în comparație cu orice altă imprimantă anterioară din portofoliul Brother, ceea ce îmbunătățește considerabil productivitatea reală a echipamentului. Noul GTX este echipat cu 4 capete de imprimare (16 canale) și poate printa la rezoluții de până la 1200 x 1200dpi. Are o suprafață maximă de imprimare de 61 x 61 cm, platanul standard inclus având o dimensiune de 35,6 x 40,6 cm. Capetele de imprimare sunt dotate cu un sistem intern de răcire, care asigură imprimarea continuă în condiții optime pentru un timp îndelungat.

Noul GTX este compatibil cu cerneala pe bază de apă cu pigmenți Innobella (CMYK+Alb), o cerneală pentru aplicații textile care este disponibilă în recipiente de 9 și 18 litri (alb) pentru reducerea costurilor și a deșeurilor de plastic rezultate din ambalaje. Cernelurile Innobella sunt certificate Global Organic Textile Standard Version 6.0 (GOTS6) și Oekotex, fiind prin urmare ecologice. În plus, GTX-600 are un filtru de ceață încorporat, care asigură un mediu de lucru sigur pentru operator și este echipat cu un sistem care asigură filtrarea și degazarea tuturor cernelurilor. Mai mult, umidificatorul încorporat asigură controlarea mediului din interiorul imprimantei chiar și în spații de lucru dificile sau în hale de producție mari. Echipamentul asigură reducerea risipei de cerneală și prin sistemul de recirculare a cernelii albe în patru zone-cheie, menținând astfel cerneala într-o stare optimă pentru imprimare. Printre noile funcții ale imprimantei se numără și sistemul de proiecție – acesta proiectează automat pe poziția dorită designul ce urmează să fie imprimat, ceea ce permite utilizatorului să vadă designul așa cum va apărea pe îmbrăcăminte înainte de imprimare, pentru a evita erorile.

Imprimanta este robustă, fiind construită cu un cadru din oțel pentru durabilitate pe termen lung și necesită mai puțină mentenanță, de aproximativ 5-10 minute săptămânal. Brother este un pionier în promovarea conceptului de „pod”, care combină utilizarea mai multor imprimante DTG împreună cu unități de pretratare automată și cu unități de uscare. Înainte de imprimarea articolului vestimentar cu noul GTX-600 este necesară aplicarea unui tratament folosind un dispozitiv manual sau automat, urmat de uscarea articolului imprimat folosind o presă termică, conform instrucțiunilor producătorului. Pretratamentul este necesar pentru cerneala albă. Uscarea cernelii se realizează cu ajutorul unei prese termice care poate fi utilizată la o temperatură de 180°C și la o durată de 35 de secunde. Pentru tiraje mai mari, producătorul recomandă utilizarea unui uscător de tip tunel la 160°C timp de trei minute și jumătate. Potrivit reprezentanților Brother, care își bazează datele pe experiența recentă a clienților, o imprimantă Brother GTX-600 folosită timp de 8 ore împreună cu o unitate de pretratare Brother PRETREATmaker LINE și cu două prese termice pot personaliza aproximativ 420-460 tricouri de culoare închisă, pe când 2 imprimante GTX-600 împreună cu o unitate de pretratare Brother PRETREATmaker LINE și un uscător de tip tunel pot dubla producția, făcând posibilă imprimarea a 840-920 tricouri închise la culoare. Mai mult, 4 imprimante GTX-600 folosite împreună cu un uscător de tip tunel și o unitate de pretratare Brother PRETREATmaker LINE pot atinge un volum de imprimare de peste 1680 de tricouri de culoare închisă imprimate în același interval de 8 ore.

Noul membru al familiei Brother – GTX-600 – a reușit să stabilească noi standarde în domeniul imprimării industriale DTG, fiind în același timp ușor de folosit, potrivit chiar și pentru operatorii cu experiență minimă și asigurând un flux de lucru sigur și fluid. Imprimanta este flexibilă și poate fi integrată oricărui flux de producție deja existent. Geko vă invită să îi contactați pe consultanții săi pentru mai multe informații cu privire la noul echipament GTX-600.

LA MULȚI ANI, GEKO!

www.geko.ro

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide