EFECTE SPECIALE pe textile prin transfer termic

Realizarea efectelor speciale pe textile prin imprimare directă nu este o temă ușor de realizat. Mai ales din cauza suportului pe care se face imprimarea, care în cele mai multe cazuri ori este absorbant ori/și nu poate fi expus la temperaturi ridicate pentru polimerizarea cernelii (dacă lucrăm cu cerneluri pe bază de plastisol care necesită temperaturi ridicate pentru polimerizare de 160-165 gr. C ).

În acest sens, producătorii de folii de transfer au venit în ajutorul imprimatorilor cu folii de transfer cu efecte speciale.

Efect reflectorizant prin transfer termic – se poate obține folosind:

Film de transfer transparent reflectorizant HCS100-1/CR, producător TTS Olanda, distribuitor EDCG srl București.

Este un film trasparent din poliester ce are depus un strat transparent reflectorizant pe fața de imprimare. Filmul se imprimă cu cerneluri plastisol obișnuite. Se realizează transferul cu ajutorul unei prese de transfer termic. Imprimarea obținută are efect reflectorizant. Astfel, vizibilitatea imprimării în întuneric este mult sporită. Imprimarea transferată rezistă la 25 de spălări, la 500 gr. C. Se recomandă pentru articole sportive, dar nu numai.

 

Film reflectorizant argintiu HCS100-1/SR și HCS100-1/SRP, producător TTS Olanda, distribuitor EDCG srl București.

Este un film din poliuretan ce are depus un strat argintiu reflectorizant pe fața de imprimare. Varianta SR se folosește ca atare, în timp ce varianta SRP se poate imprima cu cerneluri obișnuite, transparente. După imprimare, filmul imprimat se taie pe cutter-plotter și se transferă cu ajutorul unei prese de transfer. Efectul reflectorizant se păstrează și în zona imprimată și vizibilitatea imprimării în întuneric este mult sporită. Imprimarea transferată rezistă la 25 de spălări, la 500 gr. C. Se recomandă pentru articole de siguranță și articole sportive, dar nu numai.

Film reflectorizant holografic transparent HCS125/1-CRH, producător TTS Olanda, distribuitor EDCG srl București.

Este un film din poliuretan imprimabil cu cerneluri pe bază de apă sau plastisol, care după transferul cu ajutorul unei prese termice are și un efect holografic pe lângă cel reflectorizant. Rezistența la spălare este de minim 20 de cicluri la 400 gr. C.

Film reflectorizant argintiu 3D HCS100/1 – SRC – 3D, producător TTS Olanda, distribuitor EDCG srl București.

Este un film poliuretanic gros, care se taie cu laser și se transferă cu ajutorul unei prese termice. Se obține un transfer reflectorizant 3D. Rezistența la spălare este de 25 de cicluri la 600 gr. C.

Efect puf (flocking ) prin transfer termic – se poate obține cu ajutorul foliilor puf ( flocking ) pentru cutter plotter sau pentru imprimare/transfer. Avantajul acestor folii este dat de uniformitatea firelor – aceeași înălțime a firelor = densitate constantă.

Folii de transfer puf (flocking), producător Quaglia Italia, distribuitor EDCG srl București.

Foliile puf, disponibile în 12 culori, sunt destinate transferului într-o singură culoare pentru a obține efectul de puf. Înălțimea firelor este de 0.5mm.

 

Folii de transfer puf (flocking) – TRANSFLOCK PRINTABLE, producător SEF Franța, distribuitor EDCG srl București.

Sunt folii cu puf alb pe suport de hârtie ce pot fi imprimate serigrafic, cu cerneluri pe bază de apă. Înălțimea firelor este 0.3mm. Se recomandă pentru grafici cu mai multe culori. Are stabilitate foarte bună la temperaturi ridicate, nu se strânge.

 

Folii de transfer puf (flocking) – TRANSFILM PRINTABLE, producător SEF Franța, distribuitor EDCG srl București.

Sunt folii cu puf alb-transparent pe suport de poliester, ce pot fi imprimate serigrafic cu cerneluri pe bază de apă. Înălțimea firelor este de 0.3mm. Se recomandă pentru grafici cu mai multe culori. Au stabilitate dimensională foarte bună la tansfer termic.

 

Efect textură „valuri” sau ” piele de șarpe” prin transfer termic – se poate obține cu ajutorul hârtiilor de transfer cu textură.

Hârtii de transfer cu textură, producător ARJOWIGGINS Franța, distribuitor EDCG srl București.

Aceste hârtii pot fi imprimate serigrafic cu cerneluri pe bază de apă și plastisol. După transfer, efectul texturat se regăsește în imprimare. Avantajele acestor hârtii sunt: efect texturat, culori strălucitoare, stabilitate dimensională în timpul transferului, transfer total al cernelii.

 

Efect metalic prin transfer termic – se poate obține cu ajutorul foliilor metalice, producător KÜRZ Germania, distribuitor EDCG SRL București.

Există în mai multe variante, atât de compoziție cât și de finisare, în funcție de destinația și aplicația produsului.

 

În cazul textilelor se aplică serigrafic adezivul pe bază de apă sau plastisol pe materialul textil respectând grafica, după care se aplică folia metalică și se face transferul termic. Folia din afara graficii se desprinde la rece.

Prezentare realizată de Cristina Ungureanu pe baza documentației de la TTS – Olanda, ARJOWIGGINS – Franța, SEF – Franța și Kürz – Ungaria.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide