O suprafata de imprimare mult crescuta cu noul model JFX600-2531 de la Mimaki

Ca urmare a cererii, din partea clientilor, de imprimare pe o arie extinsa, Mimaki si-a adaugat recent in gama JFX imprimanta UV flatbed JFX600-2531 ce functioneaza la viteze mari si produce printuri mult superioare calitativ. Echipamentul poate imprima pe o suprafata mult mai mare fata de modelul JFX600-2513 lansat acum trei ani (cu 60 de cm mai mult la lungime si cu o latime aproape dubla)

Bine-cunoscutul gigant nipon in materie de imprimante inkjet industriale, cutter-plottere si imprimante 3D, reprezentat in Romania de GEKO Comert S.R.L., a expus noul model in cadrul Experience Center de la FESPA Global Printing Expo 2024, unde au avut loc si demonstratii live ale performantelor sale.

Dupa lansarea pe piata in aprilie 2021 a modelului anterior din gama, JFX600-2513 (capabil de a imprima pe suprafete de 2 500 mm x 1 300 mm), compania japoneza a primit numeroase aprecieri din partea clientilor sai, impreuna cu cereri de a produce echipamente similare care sa poata realiza printuri cu dimensiuni si mai mari. Aceste solicitari au stat la baza conceperii si fabricarii noului echipament, JFX600-2531, care, la fel ca predecesorul sau din gama, se distinge prin cateva caracteristici importante.

Prima dintre ele este aceea ca, gratie tehnologiei Mimaki de imprimare UV din a saptea generatie, gama extinsa de suporturi media pe care este capabil sa printeze noul model il face potrivit pentru o multitudine de aplicatii, dintre care se remarca decoratiunile interioare, grafica pentru display-uri si elemente de semnalistica de format mare. Astfel, fiind capabil de a realiza lucrari cu o suprafata de imprimare impresionanta (de nu mai putin de 3 100 mm x 2 500 mm) si o grosime de 60 mm, modelul JFX600-2531 poate fi folosit pentru producerea panourilor publicitare de dimensiuni standard, iar noua sa functionalitate ce ii permite sa opereze direct pe substrat il face potrivit pentru imprimarea pe aproape orice material rigid, precum metalul, lemnul, sticla sau rasinile. La toate acestea se adauga capacitatea sa de a imprima 2,5 D in mai multe straturi, ceea ce creeaza efecte de textura in relief pentru aplicatii tactile.

Noul model poate imprima in toate nuantele din gama CMYK, iar daca se doreste un plus de calitate, pot fi adaugate culorile alb, transparent, primer, Magenta pal si Cyan pal. Banda de imprimare obtinuta la capatul unei singure deplasari a blocului culisant ce contine cartusele de cerneala are latimea impresionanta de 21 cm.

In ceea ce priveste viteza, echipamentul poate printa cu nu mai putin de 200 mp/ora pentru o configuratie in 4 culori sau cu 120 mp/ora in cazul in care sunt adaugate straturi speciale (alb, transparent, primer). Aceasta performanta a fost obtinuta prin instalarea unui numar de nu mai putin de 16 capete de imprimare piezoelectrice cu aliniere de tip staggered (intercalate) care permit printarea la rezolutii de pana la 1200 dpi cu cernelurile UV LUS-120, LUS-150 si LUS 211 pentru substraturi flexibile si LH-100 pentru substraturi rigide (+ primer UV: PR-200). La capitolul eco-eficienta, aceste cerneluri se pot mandri cu prestigiosul certificat „GREENGUARD Gold”, ridicandu-se astfel la inaltimea celui mai strict standard la nivel mondial din perspectiva emisiilor de compusi organici volatili.

JFX600-2531 functioneaza pe baza tehnologiilor de control al calitatii marca Mimaki, ceea ce asigura faptul ca printurile ating cele mai inalte standarde. Astfel, functia de control al formei de unda permite controlul avansat si de inalta precizie al picaturilor de cerneala, ceea ce garanteaza o reproducere clara a textului, a liniilor regulate si a marginilor. De asemenea, tehnologia Mimaki Advanced Pass System 4 (MAPS4) reduce automat efectul nedorit de banding, precum si imprimarea neuniforma a culorilor. Echipamentul poate imprima cu picaturi de cerneala de dimensiuni variabile (trei dimensiuni diferite) ceea ce contribuie la eliminarea aspectului granular al printurilor.

Software-ul ce ruleaza pe noua imprimanta Mimaki este RIP RasterLink7, care prin functia „2,5D Texture Maker” permite imprimarea texturata, in relief, prin aplicarea unor straturi multiple de cerneala UV. Astfel pot fi create materiale grafice realiste si sofisticate, cu valoare adaugata.

Totodata, noul model JFX600-2531 este compatibil cu tehnologia Mimaki Device Language (MDL) ce permite conectarea sa cu alte dispozitive periferice si sisteme de productie externe, cum ar fi o banda transportoare ori un brat robotic, reducand astfel necesitatea interventiilor manuale si aducand imbunatatiri considerabile productivitatii.

O functionalitate complet noua a imprimantei in cadrul gamei JFX este Mimaki Printer Controller (MPC) – un nou software prin care se poate realiza controlul de la distanta cu ajutorul unui monitor cu ecran tactil conectat la imprimanta. Sistemul ofera o vizualizare a tuturor operatiunilor de productie, cum ar fi configurarea conditiilor de imprimare, verificarea statusului lucrarii / imprimantei si a istoricului de lucru, precum si verificarea instructiunilor de intretinere.

Materialele grafice pentru semnalistica generala au dimensiunile standard de 2 440 mm x 1 220 mm, ceea ce inseamna ca se pot incadra pe masa de imprimare a modelului anterior din serie, JFX600-2513. Insa una dintre dimensiunile standard in substraturi arhitecturale cum ar fi placajul, sticla sau paravanele separatoare este de 3 000 mm, aceste materiale fiind printate in mod obisnuit cu ajutorul imprimantelor cu alimentare in rola, designul fiind procesat prin aplicarea filmului imprimat. Dar caracteristica echipamentului JFX600-2531 este ca poate imprima direct pe aceste substraturi, ceea ce elimina timpul si expertiza necesare pentru aplicarea filmului. Totodata, procesul de imprimare directa mentine textura originala a suprafetei substraturilor cu exceptia zonei de design in comparatie cu procesul de aplicare a filmului. In cazul substraturilor de mare valoare, acest proces poate da asigurari clientului ca primeste o textura de calitate ridicata si astfel poate aduce valoare suplimentara produselor.

Nu in ultimul rand, modelul JFX600-2531 dispune de o caracteristica unica, si anume functia de comutare a imprimarii (Toggle Print Function) ce permite operatorului sa fixeze punctele de inceput pentru imprimare in doua locatii (fata/spate) pe masa de imprimare. In tiparirea continua a substraturilor A si B plasate in fata si in spatele mesei de imprimare, pregatirea manuala – incluzand operatiuni cum ar fi inlocuirea substraturilor, fixarea si curatarea suprafetei – poate fi efectuata in timp ce se imprima cealalta parte, ceea ce imbunatateste semnificativ eficienta productiei si elimina timpul de asteptare.

Portofoliul de echipamente Mimaki este disponibil in tara noastra prin intermediul Geko Comert – Master Dealer Mimaki in Romania, Bulgaria si Moldova. Geko va invita sa luati legatura cu specialistii sai pentru a afla mai multe informatii despre cele mai noi oportunitati creative facilitate de echipamentul de imprimare UV-LED flatbed de format mare Mimaki JFX600-2531.

 

www.geko.ro

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide