Mimaki asigură calitate fotografică și în printul 3D (acest articol conține informații tehnice detaliate despre imprimanta UV LED 3DUJ-553)

3DUJ-553 este prima imprimantă 3D din lume ce are capacitatea de a reda peste 10 milioane de culori, permițând producția de elemente de semnalistică, prototipuri, piese și diverse alte obiecte. Tehnologia care stă la baza acestui echipament elimină totodată necesitatea pictării manuale a produselor rezultate, care adesea este consumatoare de timp.

Pe măsură ce piața obiectelor fabricate cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D continuă să se dezvolte, Mimaki valorifică oportunitatea de a le oferi utilizatorilor o soluție cu adevărat unică. Furnizorii de servicii de print se confruntă în prezent cu două mari provocări atunci când vine vorba despre crearea de obiecte imprimate 3D. În primul rând nu pot produce obiecte în culori fotorealiste, ceea ce presupune adesea ca piesele respective să necesite pictare manuală – o etapă suplimentară costisitoare și consumatoare de timp. În al doilea rând, majoritatea obiectelor tipărite 3D necesită îndepărtarea suportului stabilizator înainte de a putea fi utilizate – o altă procedură care necesită mult timp și riscă să deterioreze obiectul. Mimaki 3DUJ-553 elimină aceste provocări, deoarece poate imprima peste 10 milioane de culori la calitate fotografică, în timp ce materialul de suport solubil în apă poate fi ușor îndepărtat prin spălare, fără a deteriora obiectul. Aceste caracteristici permit o producție eficientă din punct de vedere al costurilor și recomandă echipamentul profesioniștilor din multe domenii, de la industria de semnalistică până la domeniul medical, arhitectură sau construcții.

Mimaki este un brand japonez renumit pentru soluțiile inovatoare pe care le dezvoltă în materie de tehnologie inkjet, utilizate pentru imprimarea unei game variate de aplicații care includ bannere, elemente de semnalistică, materiale textile și print direct pe obiecte cilindrice. Prin imprimanta color 3DUJ-553, Mimaki îndeplinește cele mai exigente cerințe ale pieței în ceea ce privește fabricarea obiectelor 3D de orice tip, cu o dispunere extrem de precisă a picăturilor de cerneală și o rezistență ridicată la procedurile de finisare realizate separat de către beneficiari, precum lăcuire sau perforare în vederea fixării de șuruburi sau a altor dispozitive de prindere.

Echipamentul depune și usucă instantaneu cu ajutorul tehnologiei UV LED o serie de straturi subțiri și succesive de cerneală modelatoare pentru a crea produsul 3D dorit de client, asigurând astfel un consum minim de energie. Sistemul inovator de circulare a cernelii și funcția NCU asigură un proces de fabricație stabil, iar funcția waveform control permite capului de imprimare să depună fiecare picătură de cerneală din unghiul optim. Cele 8 capete de printare dispuse în linie elimină picături variabile de cerneală modelatoare, în funcție de modul de imprimare selectat de utilizator, respectiv de 42 microni în modul Fast, 32 microni în modul Standard și 22 microni în modul High Quality, ceea ce conferă obiectelor un aspect mai puțin granulat și o rezoluție cuprinsă între 600 x 300 x 600 dpi și 600 x 300 x 1270 dpi.

Timpul necesar realizării unui obiect diferă, la rândul său, în funcție de modul de imprimare și dimensiunea piesei ce urmează a fi printată. Conform producătorului, pentru un obiect cu un volum de 250 centimetri cubi, timpul total de producție estimat este de 1:30 h în modul Fast, 1:45 h în modul Standard și 2:24 h în modul High Quality, în timp ce un obiect cu un volum de 2500 centimetri cubi poate fi realizat în aproximativ 8:17 h (Fast), 9:41 (Standard) și 13:12 h (High Quality).

Sistemul de imprimare este compatibil cu profilele de culoare ICC și este capabil să reproducă 84% din gama de culori FOGRA 39L și 90% din gama SWOP. Cerneala transparentă permite producția unor obiecte cu design atractiv, putând fi depusă atât separat cât și în combinație cu alte cerneluri color (C, M, Y, K, White) pentru a crea piese translucide. Cerneala transparentă produce astfel un efect deosebit atunci când obiectul este iluminat din interior. Cernelurile MH-100 utilizate de 3DUJ-553 conțin o rășină acrilică, a cărei duritate permite perforarea fără vreun risc în ceea ce privește deteriorarea obiectului și conferă o rezistență superioară la intemperii.

Instalat, 3DUJ-553 are o lățime de 2 250 mm, o adâncime de 1 500 mm, o înălțime de 1 550 mm și o greutate de 600 kg. De asemenea este echipat cu un ecran tactil de 21 inch pentru o operare ușoară și o cameră foto pentru monitorizarea procesului de fabricație. Imprimanta face parte din portofoliul de produse oferite de Geko, Master Dealer Mimaki în România, Bulgaria și Moldova. Prețul echipamentului pornește de la 188 000 euro, în funcție de configurații.

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide