Sawgrass a promovat flexibilitatea în producție la FESPA Global Print Expo 2019

Sawgrass este lider la nivel global în ceea ce privește furnizarea de soluții pentru imprimare prin sublimare și tipar digital. Cu sediul în Charleston-Carolina de Sud, compania oferă echipamente, consumabile, servicii și asistență în întreaga lume prin intermediul rețelei sale de distribuitori din peste 100 de țări. Producătorul american a prezentat anul acesta la Messe München o serie de soluții de ultimă generație pentru personalizarea unei game variate de produse, cu o durată lungă de viață

Soluțiile complet integrate puse la dispoziție de Sawgrass sunt ideale pentru decorarea ceramicii, metalului, țesăturilor, lemnului și plasticului cu imagini de înaltă definiție. Fiecare sistem livrat de această companie include singurele imprimante desktop de pe piață concepute să funcționeze cu cerneală de sublimare, fiind disponibile în trei dimensiuni – SG400 (A4), SG800 (A3 +) și VJ 628 (630 mm), gama de cerneluri SubliJet-HD cu vâscozitate ridicată care conține cea mai variată paletă de nuanțe, software-ul Virtuoso Print Manager ce vine cu setări prestabilite și gestionează culorile pe baza caracteristicilor specifice ale imprimantei și consumabilelor utilizate și nu în ultimul rând, serviciul CreativeStudio Online Designer care pune la dispoziția utilizatorilor o bibliotecă actualizată de modele de grafică.

Sawgrass-SG400
Sawgrass-SG400

Deși în ultimii ani s-au înregistrat progrese în ceea ce privește îmbunătățirea materialelor pentru publicitate stradală, creșterea acestei piețe a fost lentă deoarece încă există unele probleme legate de cernelurile utilizate. Multe dintre gamele disponibile pe piață suferă modificări atunci când sunt expuse timp îndelungat la lumina UV, ceea ce duce la scurtarea duratei de viață a elementelor de semnalistică pentru exterior. Acum însă, datorită sistemului Sawgrass Virtuoso HD și a materialelor din seria ChromaLuxe EXT, clienții pot crea produse cu adevărat remarcabile. Aceasta reprezintă o soluție ideală pentru afișaje de înaltă calitate, care vin cu garanția unei durate de viață îndelungate chiar și atunci când sunt expuse în lumina directă a soarelui, având o rezistență la decolorare de 3 ani dacă sunt utilizate cernelurile Sawgrass Pro Photo Sublijet-HD.

Posibilitatea imprimării prin sublimare a materialelor din bumbac a reprezentat dintotdeauna dorința furnizorilor de servicii de personalizare a produselor. Deoarece procesul de sublimare funcționează doar cu polimeri, decorarea țesăturilor s-a limitat la fibrele sintetice, iar imprimarea prin sublimare a bumbacului a rămas în continuare o dorință. La FESPA 2019, Sawgrass le-a demonstrat vizitatorilor modul în care parteneriatele cu furnizori precum Chemica, Forever, Poli-Tape și Siser depășesc barierele și le oferă noi opțiuni companiilor care personalizează diverse produse. 

Virtuoso-Print-Manager
Virtuoso-Print-Manager

Colaborarea dintre compania americană și Forever a schimbat fundamental paradigma sublimării bumbacului. Foliile pentru transfer din gama Subli-Light de la Forever le permit acum utilizatorilor să creeze printuri care pot fi sublimate pe țesăturile din bumbac. Și combinația între foliile pentru transfer din seria EasySubli de la Siser și cernelurile Sawgrass deschid noi opțiuni pentru sublimarea bumbacului, precum și a poliesterului.

Cu ocazia expoziției de la Messe München, Sawgrass a prezentat și progresele înregistrate în ceea ce privește imprimarea prin sublimare a materialelor închise la culoare. Cernelurile pentru sublimare sunt de obicei semi-transparente, ceea ce înseamnă că nuanța substratului pe care se face imprimarea va afecta culorile printului final. Din acest motiv, țesăturile de culoare închisă – în special cele negre – au fost mult timp excluse din acest proces. Acum nu mai este cazul datorită foliilor SubliTwill și SubliFlock de la Poli-Tape, foliilor SubliTex de la Chemica, sistemelor de imprimare Virtuoso HD și a programului software Virtuoso Print Manager de la Sawgrass. 

Compania a ilustrat la FESPA și cât de rapid pot fi personalizate anumite produse prin demonstrații live cu suporturi pentru pahare, semne de carte și brelocuri puse la dispoziție de Unisub. Astfel vizitatorii au avut ocazia să se convingă de ușurința cu care se pot imprima obiectele promoționale și să-și contureze o idee cu privire la modalitatea prin care ar putea să valorifice această activitate în cadrul propriilor afaceri.

Pentru mai multe informații accesați site-ul
www.sawgrassink.com

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide