Sublimare stabilă și calitate constantă cu noul Mimaki TS330-1600

Piața globală de imprimare digitală a textilelor a fost evaluată la 2 041,50 milioane de dolari în 2018 și se preconizează că va ajunge la 2 631,4 milioane de dolari în 2023, înregistrând o rată anuală de creștere (CAGR) de 12,8% în perioada 2019-2023. Pe data de 14 iulie 2022, Mimaki – lider global în producția de imprimante inkjet pentru formate de mari dimensiuni și sisteme de tăiere – a organizat webinarul „TS330-1600 Dye Sublimation Inkjet Printer” în cadrul căruia reprezentanții producătorului japonez – Mark Sollman și Rob Hom – au dezvăluit informații despre proaspăt lansatul echipament de imprimare prin sublimare roll-to-roll pe textile TS330-1600.

Modelul TS330-1600 este un echipament inkjet de imprimare prin sublimare cu cerneală pe bază de apă, destinat aplicațiilor pe materiale textile și articole vestimentare. Imprimanta atinge o viteză maximă de 135 mp/oră, la o rezoluție de până la 1200 dpi, obținută cu ajutorul celor două noi capete de imprimare piezoelectrice de înaltă precizie (3200 duze/cap de imprimare), cu aliniere de tip staggered (intercalate). TS330-1600 este compatibil cu cernelurile durabile pentru sublimare – Sb411 (Bl, M, Y, K, Lbl, Lm, Lk) și Sb410 (Fp, Fy), disponibile în recipiente de 2L. Opțional, echipamentul poate fi echipat cu rezervor de cerneală de 10 kg. TS330-1600 imprimă pe materiale în rolă (diametru de 250 mm, greutate maximă de 45 kg) cu o lățime maximă de 1 610 mm și cu grosimi de până la 1 mm. Astfel, TS330-1600 oferă furnizorilor de servicii de imprimare accesul la aplicații versatile datorită varietății culorilor pe care le reproduce și a materialelor compatibile. Imprimanta este ideală pentru printarea tapiseriilor, steagurilor, echipamentelor sportive și articolelor vestimentare, obiectelor promoționale (inclusiv sublimare pe metal) dar și pentru personalizarea materialelor textile utilizate în designul de interior. În plus, cernelurile Mimaki Sb411 au primit certificarea ECO PASSPORT oferită de OEKO-TEX®, un mecanism prin care furnizorii de produse chimice pentru textile demonstrează că acestea sunt adecvate pentru imprimarea articolelor vestimentare și a altor materiale textile, fără a-i afecta pe utilizatorii finali.

Echipamentul încorporează tehnologiile de bază ale Mimaki pentru livrarea celei mai bune calități de imprimare și atingerea productivității maxime, eliminând aproape complet expunerea la riscurile care pot întârzia producția. Pentru atingerea unei productivități constante, noul TS330-1600 include funcția Nozzle Check Unit (NCU) care detectează și curăță automat duzele înfundate, asigurând calitatea imaginii la fiecare trecere și reducând timpii de inactivitate. Mai mult, sistemul Nozzle Recovery System (NRS) asigură continuarea procesului de imprimare chiar și atunci când duzele înfundate nu au fost eliminate în timpul mentenanței – NRS va folosi în mod continuu doar duzele funcționale după înregistrarea în sistem a celor înfundate. Sistemul Automatic Cleaning Function (ACF) curăță automat suprafața capului de imprimare cu ajutorul unui dispozitiv de ștergere – astfel sunt reduse șansele de înfundare a duzelor și timpul de nefuncționare. Mimaki Circulation Technology (MCT) previne sedimentarea cernelii și reduce risipa, în timp ce Uninterrupted Ink Supply System (UISS) permite înlocuirea cernelii fără a fi necesară oprirea procesului de imprimare, prin comutarea automată la celălalt rezervor.

Pentru a garanta calitatea de imprimare, producătorul japonez a încorporat modelului TS330-1600 noul Mimaki Advanced Pass System (MAPS4), care elimină defectele de imprimare de tip banding, în timp ce funcția Waveform Control (WFC) asigură cea mai bună calitate a imaginii în mod constant. Variable Dots Technology (VDT) este o funcționalitate a capului de imprimare piezoelectric care permite eliminarea unor picături de cerneală având diferite dimensiuni, ceea ce permite obținerea unor gradații mai fine și a unor detalii mai bogate. Calitatea de imprimare este îmbunătățită și prin funcția Mimaki Fine Diffusion (MFD) – aceasta este metoda Mimaki de procesare a imaginii (dithering) care a fost adăugată soluției software RIP pentru a reduce „zgomotul” generat în imaginea de imprimat în timpul procesării – rezultatul fiind cea mai bună calitate posibilă a imaginii chiar și la rezoluții mai mici. Echipamentul încorporează și Dot Adjustment System (DAS), care automatizează ajustarea volumului picăturii de cerneală în momentul schimbării materialului, reducând semnificativ munca operatorilor. Diferențele de greutate și grosime dintre substraturi pot necesita aceste ajustări pentru a preveni diverse defecte de imprimare.

Echipamentul este dotat cu un sistem LED care permite controlul calității imaginii în timpul imprimării. Printre funcțiile modelului TS330-1600 amintim și noul sistem de încălzire special proiectat pentru imprimarea în volume mari cu hârtie de transfer, dar și o funcție de îmbunătățire a procesului de bobinare (End-Face Guide). În plus, un sistem de preluare a materialului cu motoare duble plasate pe ambele părți ale imprimantei distribuie egal sarcina și sprijină puterea de bobinare, permițând stabilitate chiar și în cazul volumelor mari de imprimare. Echipamentul include în pachetul standard software-ul RIP Mimaki TxLink4 dedicat pieței textile, însă nu încorporează și cuțitul XY Slitter al predecesorului său, CJV 330-160. TxLink4 face posibile imprimarea cu date variabile, diferite soluții de management al culorilor, dar și monitorizarea/operarea de la distanță (remote). În industria textilă este foarte importantă fixarea corectă a hârtiei de transfer, tocmai de aceea noul TS330-1600 include o funcție de tăiere în „V” care îmbunătățește stabilitatea la bobinare.

Portofoliul de echipamente Mimaki este disponibil în țara noastră prin intermediul Geko – Master Dealer Mimaki în România, Bulgaria și Moldova.

www.geko.ro

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide