Tehnologia direct-to-film revoluționează personalizarea pe textile

AMDigital - furnizor de servicii și echipamente de imprimare și personalizare - a lansat în 2022 brandul DTFLab și este un deschizător de drumuri pe piața românească în privința popularizării și comercializării tehnologiei direct-to-film (DTF). DTF este alternativa modernă mai simplă, versatilă și necostisitoare pentru metodele devenite deja convenționale precum direct-to-garment, serigrafie, sublimare sau imprimare prin transfer termic cu folie, fiind singura care permite personalizarea textilelor la calitate fotografică prin tipărire și transfer pe contur, fără a fi necesară folosirea unui cutter digital.

Tehnologia DTF este necostisitoare în comparație cu celelalte metode de imprimare pe textile și presupune transmiterea imaginii de imprimat cu ajutorul unui software RIP către o imprimantă DTF în două formate – color și alb pe contur. După ce imprimanta DTF tipărește pe folia de transfer cerneala CMYK specială, în mod simultan cu cerneala albă prin suprapunere, lichidul din compoziția cernelii se evaporă parțial, după care urmează aplicarea manuală a unui adeziv sub formă de pudră care aderă la cerneala albă, formând un strat subțire și omogen. Activarea acestui adeziv se realizează prin introducerea foliei într-un cuptor. După topirea adezivului, imaginea poate fi transferată pe materialul textil cu ajutorul unei prese termice la temperatura de 130 de grade Celsius: se acoperă printul cu o hârtie de copt şi se presează timp de 10-15 secunde, în funcţie de material. După presare se lasă materialul textil la răcit 30-40 de secunde, după care se dezlipeşte uşor folia. Imaginea obținută prin transfer DTF are culori vii, este mai rezistentă la contactul cu substanțele chimice din compoziția detergenților, fiind în același timp foarte elastică și rezistentă la acțiuni mecanice de zgâriere, rupere și spălare. Toate aceste beneficii sunt asigurate de cerneala DTF care conține particule solide de pigmenţi suspendate într-un lichid de bază, format din apă și glicerină. Cerneala DTF are un gamut extins şi o saturaţie foarte mare de culoare, rezistenţă foarte bună la decolorare şi spălare şi poate fi utilizată doar în combinaţie cu folia DTF.

În comparație cu tehnologia de sublimare care permite doar personalizarea textilelor de culoare albă sau a celor care au în compoziție fibre de poliester în proporție de minim 60%, DTF este mai versatilă oferind posibilitatea decorării de textile diverse, atât închise cât și deschise la culoare precum bumbacul, poliesterul, pielea, nailonul și majoritatea tipurilor de amestecuri de fibre.

Personalizarea DTF nu necesită cunoștințe avansate de proiectare și design și face posibilă producția în serii foarte mici sau unicat datorită tehnologiei care nu necesită matrițe costisitoare. Echipa de specialiști AMDigital recomandă imprimanta DTFLab 805 – imprimantă A4+ Epson EcoTank L805 în 6 culori (C, M, Y, K + 2xAlb) modificată şi adaptată tehnologiei DTF. Echipamentul imprimă la o rezoluție de până la 5760 x 1440 dpi pe o zonă maximă de tipărire de 185 x 400 mm, cu o viteză (A4) de 345 secunde.

Pentru informații suplimentare contactați specialiștii AMDigital.

Tel.: 0362-415.036
E-mail: office@amdigital.ro
www.amdigital.ro

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide