Gratuit

CN „Poșta Română“ SA – Fabrica de timbre

Descriere companie:

Istoria Fabricii de Timbre incepe la 29 februarie 1872, cand a fost adoptata Legea timbrului si a inregistrarii, prin intermediul careia se reglementa folosirea timbrelor fiscale in Romania. Ministerul de Finante, care dorea imprimarea in tara a timbrelor necesare Directiei Generale a Postelor, poarta discutii cu autoritatile franceze care tipareau marcile postale romanesti cu efigia Regelui Carol I, dar si primele timbre fiscale autohtone. La scurt timp, pe parcursul aceluiasi an, se infiinteaza in cadrul Ministerului Finantelor Serviciul de Confectionare, Conservare si Distributie a Timbrelor - Fabrica de Timbre. La acea vreme, fabrica era dotata cu 4 prese tipografice de mana aduse de la Viena. De-abia la patru ani de la infiintarea Fabricii de Timbre atelierul a inceput sa imprime si marci postale cu ajutorul cliseelor galvanice aduse de la Paris, care au fost folosite de francezi la gravarea timbrelor cu Regele Carol I.

Primele lucrari realizate la Fabrica de Timbre au fost in anul 1872 colile incrustate si politele. Din 1875, tipografia imprima timbre fiscale in doua culori: chenarul, textul si stema tarii in negru, iar fondul de siguranta in culori diferite, caracteristice fiecarei valori, iar un an mai tarziu, uzuale. Din 1873, Fabrica de Timbre a executat si carti postale deschise, pentru interiorul tarii, iar din 1879 si externe. Din 1890, apar mandatele postale interne, apoi externe.
Activitatea Fabricii de Timbre s-a extins si au aparut timbrele pentru Camerele de Comert (1882), timbrele statistice (1919), timbrele de monopol precum cele pentru tutun sau timbrele consulare (1921), timbrele de raport si asistenta sociala (1915).

Din 1907 Fabrica de Timbre cunoaste o dezvoltare ampla pentru acea vreme, fiind sprijinita in achizitionarea de noi utilaje si implementarea noilor proceduri de tiparire aparute la momentul respectiv.
Una dintre cele mai frumoase emisiuni de timbre fiscale romanesti a vazut lumina tiparului in 1911. Timbrul il reprezenta pe Carol I, iar cliseele folosite au fost aduse din strainatate. Aceste timbre au circulat pana la sfarsitul anului 1919.
Incepand cu 1927, lucrarile incep sa fie aparate impotriva falsificarii datorita tehnicii performante folosite. Tot in acest an apare emisiunea de timbre fiscale imprimate in heliograma, cu efigia regelui Ferdinand.

Din 1929 apar timbrele postale oficiale folosite pentru francarea corespondentei.
Prima emisiune de timbre fiscale realizate in totalitate in Fabrica de Timbre a fost scoasa pe piata in 1932, cu efigia Regelui Carol al II-lea.
Astazi, Fabrica de Timbre este o tipografie unicat in Romania, deoarece are in dotare toate cele trei tipuri de tipar existente la ora actuala: inalt, plan, adanc.
Cu ajutorul tiparului inalt se executa lucrari cu numerotatie sau perfor si tot aici se personalizeaza plicuri de diverse forme si dimensiuni, se stanteaza cutii de carton, etichete, invitatii, felicitari.

Tiparul offset permite realizarea de imprimate policrome destinate activitatii de prezentare si reclama, prospecte, cataloage, afise, ilustrate, etichete, autocolante, mape de prezentare, calendare de birou, de perete si de buzunar -, felicitari carti, ziare, reviste.
In ultimul an, Fabrica de Timbre a cunoscut o deosebita retehnologizare, care permite la ora actuala acesteia alinierea sa la ultimele inalte cerinte tipografice din domeniu. Pentru dezvoltarea serviciilor oferite s-au achizitionat echipamente si utilaje moderne, care confera, alaturi de inaltul profesionalism al oamenilor, o calitate deosebita produselor care poarta amprenta «tiparit la Fabrica de Timbre»

Servicii

(I) DTP & Prepress

  • concepţie grafică, tehnoredactare, machetare, selecţii de culoare, procesare film. Servicii complete de prepress pentru offset, sau servicii tip editura - culegere de text, aşezare în pagină.
  • procesare de imagine la nivel profesional
  • separaţii de culoare şi realizarea de filme

 

II) Imprimare

Ce se poate tipari la Fabrica de Timbre ?

  • Imprimate de valoare cu trasaturi de securitate
  • Reviste, Ziare şi cărţi de mic tiraj.
  • Pliante, broşuri, mape, afişe, cataloage, foi volante, plicuri personalizate sau albe, cărţi de vizită, alte produse promoţionale pe suport de hartie sau carton.
  • Agende de diverse formate, cu sau fără personalizare finisate prin spiralare.
  • Calendare
  • Ilustrate şi felicitări
  • Etichete
  • Intreguri postale
  • Timbre
  • Timbre în 1-6 culori, formate variate ( romb, rectangular), pe hârtie gumată autoadezivă.
  • Carti postale clasice si semi-ilustrate
  • Maxime – carti postale filatelice cu valoare de colectie
  • Plicuri de corespondenta – simple si tematice, cu timbru pre-platit.
  • Imprimate de valoare – imprimate cu trasaturi de securitate
  • Acţiuni şi certificate de depozit, diplome, certificate de absolvire. Departamentul de creatie poate realiza concepţie grafică specifică care sa permita realizarea de microtext şi individualizarea designului.Imprimarea se poate face pe hârtie cu filigran si/sau pe hirtie cu fire aleatoare vizibile in lumina UV care pe linga microtext poate contine si timbru sec. Se folosesc cerneluri speciale termocromice, fotocromice, iridiscente. Aditional se poate opta si pentru inseriere automata cu serii unice. Fabrica de Timbre şi-a realizat propria hârtie cu filigran cu sigla “FT”în masa hârtiei ceea ce permite realizarea de lucrări securizate ce nu pot fi reproduse.
  • Reviste de tiraj mic si mediu ( 20.000 buc. ): reviste în format A5, A4, B5, B4 cu finisare normală (capsare) sau cu spiralare
  • Carti de tiraj mic ( 150 buc. ) : finisare – brosare sau legare, formate A5, B5, A4, B4.
  • Pliante, mape de prezentare, calendare, agende
  • Pliante de prezentare – cu diverse modalităţi de pliere
  • Mape de prezentare simple sau cu clape, realizate prin ştanţare, cu suprafeţe lăcuite sau plastifiate la format (închis) A4 sau B4
  • Calendare- de perete, triptic, de birou sau de buzunar ( broşate, capsate sau cu spirala).
  • Postere si afise, format maxim finit 50 x 70 cm, până la şase culori simultan la o trecere, cu lăcuire opţională.
  • Etichete - cuperfor pe margine, etichete inseriate ( imprimate pe hârtie gumată verso sau hirtie autocolanta)

III ) Serviciu de tipar digital si insert

  • tipar digital, personalizat cu date variabile sau pre-tipar offset si tipar digital cu date variabile.
  • Insertarea tipariturilor personalizate cu date variabile sau a unor materiale publicitare sau alte tiparituri in plic de corespondenta DL cu fereastra.

IV ) Servicii – Finisaj

  • foldare, broşare, spiralare, stantare

V ) Servicii – Altele

  • confecţionare de polimeri pentru ştampile, ascuţire de cuţite pentru ghilotine, copiere de placi, plastifiere.
Galerie imagini:
Sigla Companiei:
Vizualizari:
Date Fiscale:
N.Reg.Com.: J40/8636/1998
CUI: 427410
Adresă: Bdul Dacia 140 București
Categorie:
Articole despre această companie
Această companie încă nu are articole.

Recenziile/ review-urile joacă un rol important în modul în care utilizatorii isi aleg compania furnizoare astfel incat orice recenzie va fi publicata/ aprobata numai daca este pentru un furnizor care a achitat tariful de Companie Premium

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide