Gratuit

DAVID PRESS PRINT SRL

Descriere companie:

Societatea comercială „DAVID PRESS PRINT” din Timișoara, cu sediul pe strada Ștefan Octavian Iosif, Bloc 8/A, a luat ființă în 17.11.2008, având la acea vreme în dotare o tipografie digitală de ultimă generație. Au urmat apoi alte investiții în cadrul unității, cu scopul de a pune în funcțiune o linie tehnologică pentru carte. Astfel că la șase luni mai târziu, în 07.05.2009, conducerea societății a înregistrat la Biblioteca Națională a României editura cu același nume ca al societății.

PRODUCȚIE EDITORIALĂ
Este principala activitate a societății comerciale, concretizată în: carte, volume de autori și reviste capsate sau broșate. În cei 12 ani de existență, la editura și tipografia „DAVID PRESS PRINT” s-au elaborat și au văzut lumina tiparului sute de titluri de carte, cantonate în zece colecții permanente: Studii și cercetări umaniste, cu două serii: Istorie și studii culturale și Filologie; precum Istorie și istoriografie, Dramaturgie, Ediții critice, Eseuri, Poezie, Romane, Jurnal de călătorie, Reportaje, Carte pentru copii.

Editura deține un contract de parteneriat cu Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu” al Academiei Române, Filiala Timișoara, din această colaborare rezultând două proiecte editoriale remarcabile. Este vorba de „Bibliotheca Banatica” prin care urmărim cu precădere trei obiective:

— Punerea în valoare a documentelor și manuscriselor inedite existente în arhive și biblioteci;
— Tipărirea unor cărți vechi, apărute în secolele trecute și care din varii motive au rămas necunoscute;
— Publicarea autorilor din Banat și din afara provinciei care se ocupă de istoria și cultura acestui minunat colț de țară.

Până în prezent, în cadrul acestei colecții au apărut 56 de titluri de volume. În același context se înscrie și cel de-al doilea proiect excepțional; este vorba despre o lucrare nu doar inedită, ci și monumentală: Enciclopedia Banatului, generic sub care a apărut volumul de „Literatură”, în două ediții, însumând peste 2000 de pagini. În pregătire pentru tipar se găsește volumul al doilea, Istoriografie, iar în curs de documentare și elaborare, alte opt volume tematice.

Editura publică sub cupola In Honorem Magistri, care cuprinde volume omagiale dedicate unor personalități remarcabile ale Banatului — academicieni, profesori universitari, cercetători științifici și cărturari.

De asemenea, în plan editorial, avem un excelent parteneriat cu Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina (Serbia) și cu editura acestuia (ICRV). Iar, în ultimii trei ani, am dezvoltat o bună colaborare cu Editura Academiei Române.

SERVICII TIPOGRAFICE
Pe cel de-al doilea palier se găsesc serviciile tipografice; în acest context sunt puse în valoare o largă varietate de produse, precum flyere, cărți de vizită, diplome, afișe, broșuri, mape de prezentare, calendare, albume, tipizate (chitanțiere, facturiere, note de constatare etc.) simple sau personalizate, în funcție de solicitarea clientului, precum și o gamă diversă de materiale promoționale pentru manifestări științifice (simpozioane, conferințe, congrese).

Valorificarea producției editoriale, cât și rezultatul serviciilor tipografice, se fac prin standuri de carte, la manifestările științifice de la Filiala Timișoara a Academiei Române, precum și la alte congrese și simpozioane din țară, (Oradea, Brașov, Reșița, Caransebeș, Lugoj, Oravița, Iași), participări la târguri de carte în țară și străinătate (Alba-Iulia; Galați; Chișinău, Republica Moldova; Zrenianin, Serbia; Gyula, Ungaria etc.), cât și prin magazinul online ce funcționează în cadrul site-ului instituției.

„DAVID PRESS PRINT” oferă o varietate de alte servicii:
— Tipar offset şi digital, legătorie de carte.
— Finisaje curente sau speciale (lăcuire, plastifiere, embosare etc.).
— Decupaje speciale prin ștanțare.
— Lipire automată și manuală, confecționare plicuri și cutii.
— Înseriere.
— Înfoliere individuală sau specială etc.

MAGAZIN ONLINE
Prezintă peste cinci sute de titluri de carte, cantonate în zece colecții permanente: „Studii și cercetări umaniste”, cu două serii „Istorie și studii culturale” și „Filologie”, „Istorie și istoriografie”, „Dramaturgie”, „Ediții critice”, „Eseuri”, „Poesis”, „Romane”, „Jurnal de călătorie”, „Reportaje”, „Carte pentru copii”.

Sigla Companiei:
Vizualizari:
Date Fiscale:
N.Reg.Com.: J35/4032/2008
CUI: 24754966
Adresă: Str. Ștefan Octavian Iosif Bl. 8/A, Timișoara, jud. TIMIŞ
Categorie:
Articole despre această companie
Această companie încă nu are articole.

Recenziile/ review-urile joacă un rol important în modul în care utilizatorii isi aleg compania furnizoare astfel incat orice recenzie va fi publicata/ aprobata numai daca este pentru un furnizor care a achitat tariful de Companie Premium

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide