Gratuit

STUDIORIP SRL

Descriere companie:

StudioRIP XF este un software autohton vândut printr-o reţea internaţională de distribuţie şi instalat în mii de exemplare. StudioRIP XF este folosit de către tipografii, birouri de pre-press, firme de publicitate etc. ca o interfaţă între echipamentul pre-press (CTP, imagesetter, imprimantă etc.) şi aplicaţia DTP (Photoshop, InDesign, Illustrator, CorelDraw etc.), asigurând calitate, viteză, confort în producţia de plăci, filme, matriţe etc., şi totodată asigurând servicii ca montaj digital, probă de tipar, trapping, ink duct control etc.

PRODUSE

  • StudioRIP Droplet to Plate 24/36
  • StudioRIP Droplet to Film 24/36/44
  • StudioRIP XF
  • Plăci Studio RIP DTP
  • Film Studio RIP DTF
  • Hârtie proof StudioRIP
  • Imagesettere, CTP Laser

AVANTAJE ŞI DEZAVANTAJE

Avantajele StudioRIP DTP faţă de un CTP laser:
Costul sistemului este infim faţă de un sistem laser (de ordinul 3–10× faţă de sistem second hand, şi 10–30× faţă de sistem nou).
Singurul sistem laser cu consumabile mai ieftine este CTCP (Computer to Conventional Plate), chiar şi sistemele termice folosesc plăci mai scumpe (considerând preţul plăcilor din comerţul naţional). Plăcile violet şi argint (folosite de sistemele cu preţuri mai accesibile) sunt considerabil mai scumpe. De menţionat că la sistemele CTCP şi termice laserele se folosesc în regim de consumabile (sistemele conţinând 16–64 lasere care se schimbă regulat, şi la care bucata costă aproape cât imprimanta).
Fiabilitatea este mult mai bună, fiind un sistem foarte simplu.
Utilizarea sistemului este simplă (gen imprimantă desktop), nu necesită training pentru operatori.
Mentenanţa este infimă (practic constând în verificarea şi curăţarea capului, respectiv curăţarea developerului.
Multe probleme tipice sistemelor laser (sistemul optic se murdăreşte, focalizarea nu este uniformă pe placă, laserul se slăbeşte etc.) sunt imposibile pe StudioRIP DTP: capul nu-şi schimbă proprietăţile nici în timp, nici geometric (printează uniform pe toată suprafaţa plăcii).
Sistemul este foarte compact, încape într-un colţ de birou prepress.
Sistemul se poate folosi şi ca proofer (probă de tipar calibrat cu spectrofotometru, modulul de proofing inclus în preţ).
Sistemul se poate folosi şi ca imprimantă de uz general (afişe, postere, lucrări color de tiraj mic).
Sistemul se poate folosi şi ca imagesetter (filme pentru serigrafie, flexografie, tampografie etc.).

Dezavantajele StudioRIP DTP faţă de un CTP laser:
Liniatura se limitează la 175 lpi (de obicei CTP-urile laser merg cu uşurinţă peste 200 lpi), însă majoritatea tipografiilor mici şi mijlocii din ţară oricum nu folosesc liniaturi de peste 175 lpi.
Viteza de 10 plăci A3/oră este sub viteza majorităţii CTP-urilor laser (de menţionat că şi sistemul DTP poate produce la viteză mult mai mare la calitate de ziar).
Precizia la semne implică un reglaj fin la maşina de tipar (de tipic 0,1-0,3 mm), însă după reglaj bate în semne (precizia relativă la semne fiind similară cu imagesetterele).
Producerea plăcilor necesită prezenţa permanentă a operatorului (placa se mută de 5 ori), în timp ce există sisteme laser complet automatizate.
Sub microscop se vede că punctele de raster – deşi frumoase şi rotunde – sunt uşor mai imperfecte faţă de plăcile laser. Deşi pe o maşină de tipar obişnuit acest lucru nu are efect vizibil, pe o maşină de tipar de calitate excepţională imaginile pot apărea uşor mai «zgomotoase».

Va fi sistemul StudioRIP DTP potrivit pentru mine?
Dacă folosiţi liniaturi de peste 175 lpi, aveţi nevoie de viteze de peste 8–10 plăci A3/oră, sau predindeţi a fi în topul tipografiilor de cea mai bună calitate din ţară, luaţi-vă un sistem laser.
Dacă sunteţi o tipografie obişnuită cu lucrări de calitate normală, dacă v-aţi săturat să cheltuiţi de 2–4 ori mai mult pe plăci, dacă vi-e teamă să vă luaţi un sistem complex care se poate strica oricând şi care necesită mentenanţă continuă, dacă nu aveţi spaţiu de zeci de metri pătraţi pentru un sistem laser cu cameră obscură, probabil StudioRIP DTP este soluţia ideală pentru dvs.

Galerie imagini:
Galerie video:Sigla Companiei:
Vizualizari:
Date Fiscale:
N.Reg.Com.: J12/1365/2007
CUI: RO15846424
Adresă: VISTEA 313 CLUJ
Categorie:
Punct(e) de lucru:
Viștea, Romania

Recenziile/ review-urile joacă un rol important în modul în care utilizatorii isi aleg compania furnizoare astfel incat orice recenzie va fi publicata/ aprobata numai daca este pentru un furnizor care a achitat tariful de Companie Premium

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide