20 de ani de excelență în finisare

ALL PRINT SERVICES este o companie cu capital 100% românesc, a cărei activitate s-a axat încă de la început pe furnizarea de servicii pentru finisarea lucrărilor tipografice. De-a lungul timpului au fost făcute investiții importante și în echipamente, astfel încât compania deține la momentul actual patru utilaje industriale de plastifiat, două de lăcuire selectivă și o mașină de lăcuire totală, urmând ca în viitorul apropiat să achiziționeze și o serie de echipamente performante pentru ștanțare

ALL PRINT SERVICES a împlinit anul acesta douăzeci de ani de activitate. Coincidență sau nu, tot anul acesta s-au mutat în propriul sediu, situat vis-a-vis de fostul sediu din incinta Industria Iutei SA, pe care l-am vizitat și noi, prilej cu care i-am cunoscut personal și pe cei doi directori asociați – Ionuț și Alin Rădulescu.

Istoria companiei a început în 1999, având la bază experiența pe care frații Rădulescu o acumulaseră deja în domeniul vânzărilor de consumabile tipografice la o firmă unde lucrau și care ulterior s-a desființat. Astfel cei doi au fost nevoiți să se reorienteze pe intermediere de tipărituri și ambalaje. După aproape patru ani au preluat exclusivitatea mașinilor de plastifiere Foliant care erau prezentate la expoziții și astfel au creat un showroom unde clienții să își poată executa lucrările și să vadă utilajele funcționând.

Criza din 2008 a făcut ca piața să intre în declin, iar vânzările de utilaje și consumabile tipografice să scadă considerabil. Acesta a fost momentul în care Ionuț și Alin Rădulescu au luat hotărârea să închirieze o hală de 300 m2 și să investească exclusiv în echipamente pe care să le utilizeze în producție. La vremea aceea aveau doar două utilaje de la Foliant, dar au achiziționat și două mașini de plastifiere de viteză și format mare și un utilaj pentru lăcuire. Toate aceste echipamente există și acum în dotare și funcționează foarte bine. De regulă utilajele erau achiziționate ca urmare a sincopelor din producție, ajungându-se ca în prezent capacitatea să depășească volumul de cerere din partea clienților, ceea ce înseamnă că în momentele de vârf pot fi serviți toți clienții fără să se producă întârzieri. 

Compania are în dotare la momentul actual patru utilaje de plastifiere pentru printuri digitale în tiraje mici și mijlocii, două utilaje de capacitate mare pentru printuri offset în tiraje mari, o mașină de lac selectiv și un echipament pentru lăcuire totală. În producție sunt utilizate doar folia și hârtia care vin direct de la clienți, după cum afirmă și Ionuț Rădulescu: „Materia noastră primă este produsul finit al altora”. Din această cauză sunt nevoiți să accepte numai folii de înaltă calitate pentru a nu risca să deterioreze printurile. Folia de plastifiere, contrar anumitor păreri, este aceeași și pentru digital și pentru offset. Dar se recomandă ca printurile digitale să fie realizate pe hârtie specială, destinată pentru digital.  

Urmând trendul Europei de Vest, la ALL PRINT SERVICES se plastifiază doar la cald. În ceea ce privește comenzile, se realizează lucrări de finisare atât pentru digital cât și pentru offset. Deși tiparul digital se află pe un trend ascendent, cei doi directori sunt de părere că „nu o să poată înlocui niciodată offsetul”.

Pe lângă serviciile de lăcuire selectivă, totală și plastifiere, compania execută și lucrări deosebite cu ajutorul unei mașini pentru imprimare serigrafică. Aceasta permite aplicarea de cerneluri răzuibile pe bază de solvent cu uscare în infraroșu, care se depun într-un strat mai gros și nu permit pătrunderea luminii.

Tot în domeniul lucrărilor deosebite, Ionuț și Alin Rădulescu testează diverse variații pe tema lacului cu uscare UV în ideea de a putea depune pe printuri un lac mat care imită folia soft touch.

Viitorul este promițător pentru ALL PRINT SERVICES. După succesul din 2018 când a avut o cifră de afaceri de 1,8 milioane lei, compania s-a mutat anul acesta în casă nouă, mai exact în propriul sediu pe Strada Veseliei nr. 3-5 din sectorul 5 al capitalei. De asemenea, cei doi directori asociați și-au propus să achiziționeze încă un utilaj de lac selectiv, precum și echipamente de ștanțat și de aplicare folio.

Și iată cum după un parcurs de 20 de ani, ALL PRINT SERVICES îndeplinește astăzi cerințele clienților în mai puțin de opt ore pentru lucrările de finisare cu lac și de plastifiere. Iar noi le dorim viață lungă și prosperă în continuare în noul sediu, pentru că ne plac poveștile de succes ale companiilor în spatele cărora stau oameni care știu cum să se adapteze vremurilor.

www.allprint.ro

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide