Avantajele investirii în echipamente digitale de finisare în format B2 de la Duplo

Pandemia a accelerat numeroase trenduri cu mare impact asupra tipografiilor comerciale în ceea ce privește productivitatea, eficiența și viteza – acestea fiind mai importante ca niciodată. Iată aspectele de care ar trebui să țină cont tipografii atunci când iau în considerare investirea în echipamente digitale de imprimare și finisare de format B2 (500x707 mm).

Până în ultimii ani imprimantele digitale erau limitate la formatul SRA3 (320 x 450 mm), fapt ce reducea utilitatea echipamentelor și îi obliga pe tipografi să își adapteze lucrările pentru a le încadra în dimensiunea mai mică a colilor. Acest lucru însemna o risipă de timp și de resurse care depășea în multe cazuri beneficiile imprimantelor digitale. Odată cu apariția imprimantelor digitale în format B2, majoritatea lucrărilor pe care o tipografie le produce pe echipamente offset pot fi transferate cu ușurință către digital, astfel încât aceste beneficii au devenit dintr-o dată mult mai atractive. Unul dintre obstacolele care îi împiedicau pe mulți să adopte această tehnologie era lipsa opțiunilor de finisare în format B2 corespunzătoare acestor noi imprimante, dar situația s-a schimbat. Un exemplu este oferit de Duplo – unul dintre cei mai importanți producători de echipamente de finisare automatizate și de înaltă precizie pentru industriile de print, al cărui distribuitor autorizat în România este NIS Electronics. Duplo a lansat noi opțiuni de finisare digitală în format B2, cu un grad înalt de automatizare: o masă de tăiere digitală (PFI BLADE B2+), un sistem de tăiere și biguire (DC-20K) și un sistem UV pentru înnobilarea cu lac selectiv (DUSENSE DDC-8000). Imprimantele digitale în format B2 devin tot mai populare deoarece majoritatea aplicațiilor pot fi transferate cu ușurință de la offset la digital. Printre acestea amintim: cărți, broșuri, cataloage, materiale de marketing direct (direct mail), postere și calendare, dosare, ambalaje în tiraje mici, cărți de vizită personalizate, cărți poștale, elemente de semnalistică și grafică pentru podele, prototipuri și producție de mostre. Valoarea acestor aplicații crește atunci când se adaugă posibilitățile finisării digitale.

O imprimantă digitală și un echipament de finisare în format B2 ar putea fi soluția pentru a menține nivelul costurilor și productivitatea ridicată. Unul dintre cele mai importante beneficii ale tehnologiei digitale este capacitatea de a tipări un tiraj de sute de exemplare sau sute de lucrări de un singur exemplar, fără nicio diferență în ceea ce privește viteza sau productivitatea. Pentru a face o astfel de investiție, tipografii trebuie să se întrebe și cât de importantă este automatizarea pentru afacerea lor. Imprimantele digitale în format B2 oferă mai multe opțiuni pentru fluxuri de lucru automatizate decât convenționalele imprimante offset B2. Totodată, investițiile în imprimante digitale B2 reduc costurile doar dacă sunt dublate de echipamente de finisare în format B2, în caz contrar se pot forma blocaje ce pot provoca o creștere a costurilor într-o altă zonă a operațiunii. Echipamentele digitale B2 sunt foarte versatile, astfel că sunt o alegere perfectă mai ales pentru tipografiile care caută să se extindă și pe alte segmente de piață.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide