Cutterele Zünd – finisare digitală la cel mai înalt nivel

Mons Medius este unul dintre cei mai importanți furnizori de tehnologii de printare, tăiere și formare din România, fiind recomandat de către parteneri deveniți sinonimi ai calității recunoscute pe plan internațional, precum Zünd, Agfa Graphics sau Mutoh. În cei 25 de ani de experiență în domeniu, furnizorul a devenit un nume de referință pe piața românească, sprijinindu-și succesul pe munca, responsabilitatea și respectul față de parteneri și clienți, cărora le oferă tehnologii de ultim moment, implicare și cunoștințe extinse. Mons Medius propune pieței românești echipamente valoroase și excelență.

Cutterele elvețiene Zünd reprezintă vârful tehnologic în domeniul finisării digitale, poziție confirmată atât la nivel mondial prin experiența de aproape 40 de ani, cât și în România începând cu anul 2004 prin distribuitorul unic Mons Medius. Acestea se remarcă atât prin viteza de tăiere reală de 1 m/s și accelerația de 9,3 m/s², dar mai ales prin precizia inegalabilă de 0,1 mm/m cu repetabilitate de 0,03 mm. Planeitatea mesei de tăiere este de asemenea ajustabilă, precum și adâncimea de tăiere, stabilită cu ajutorul unui senzor laser și ajustabilă până la 0,01 mm.

Dimensiunea mesei de tăiere se poate adapta cu ușurință oricăror nevoi, fiind disponibile mărimi de la 1330 x 800 mm până la 3200 x 3200 mm. Pentru cei ce dispun de un cutter Zünd, toate aceste caracteristici se traduc prin productivitate constantă, perfect repetabilă de la o lucrare la alta, fără surprize. Profitabilitatea e sprijinită de durata de viață de peste 20 de ani și de fiabilitatea dovedită în mii de instalări din fiecare generație de echipamente, la nivel mondial.

Discuția, desigur, se îndreaptă către aplicațiile ce se pot realiza cu echipamentele Zünd S3, G3, D3 (cu 2 poduri de tăiere) sau L3 (dedicat pentru debitarea de piele). Cu ce ne ajută aceste caracteristici tehnice în mod concret, în mediul de producție și în dezvoltarea afacerii? Să parcurgem împreună câteva aplicații posibile și moduri de a beneficia la maximum de cutterul Zünd: hârtie, carton ondulat și pliabil, piele, foam, pâslă, vinil autoadeziv, PP, plastic ondulat și diferite alte materiale plastice, acrilice, aluminiu, MDF, cauciuc, lemn, fibră de carbon, de sticlă și de aramidă precum și alte materiale compozite. Toate modelele Zünd pot fi folosite la crearea de pantofi, genți sau diverse accesorii în industria de modă, de materiale de semnalistică tridimensionale și de packaging, dar și în industria automotive, aerospațială sau în cea producătoare de mobilier.

Recunoașterea punctelor de referință nu mai e de multă vreme singura funcție posibilă. Acum lucrările ce urmează finisate pot fi recunoscute automat cu ajutorul codurilor QR. Soft-ul Zünd Cut Center, cu ajutorul modulului Cut Queue, ține evidența atât a comenzilor terminate, cât și a celor ce urmează a fi debitate, furnizând în timp real date despre productivitatea echipamentului. De asemenea, recunoașterea punctelor de referință pentru materialele imprimate se poate realiza simultan pe toată masa de tăiere, cu ajutorul camerei OCC montată deasupra cutterului.

În domeniul textilelor imprimate beneficiem la maximum de camera OCC, precum și de sistemul de alimentare activ cu controlul tensiunii și al marginilor materialului. Acestea, împreună cu instrumentul DRT prevăzut cu un cuțit rotativ ce lucrează la 20 000 RPM, asigură nu doar viteza maximă de tăiere, ci și calitatea perfectă a marginilor materialului.

Pentru aplicații kiss-cut pe autocolant putem realiza tăierea perfectă cu ajutorul instrumentului kiss-cut cu presiune reglabilă sau cu ajutorul modulului dedicat, cu presiune ajustabilă electronic.

Pentru tăierea și biguirea cartonului putem să ne bazăm pe viteza de 1 m/s și pe instrumentului PCT prevăzut cu un cuțit fix, precum și pe instrumentele de biguire pentru orice tip de carton. Mai amintim aici desigur instrumentele de tăiere în V cu unghi reglabil și o altă inovație ce constă în instrumentul de perforare rotativă PTT, ce permite realizarea liniilor de perfor cu viteză maximă, fără a mai necesita utilizarea instrumentului oscilant în această aplicație.

Desigur că pentru materiale mai dificile există multiple variante de instrumente oscilante, pentru productivitate maximă în toate circumstanțele. Amintim aici instrumentul EOT250, care poate debita carton tip fagure la viteza de 1 m/s în condiții de producție.

Avantajul competitiv în domeniul ambalajelor este evident, deoarece se pot realiza serii oricât de mici fără a necesita pregătirea cuțitelor de ștanță, costul prototipării fiind redus la minimum. Pentru serii mari există modelul Zünd D3 cu 2 poduri de tăiere, ce dublează productivitatea în cadrul aceluiași flux de producție, fără a necesita operatori suplimentari sau mai multe stații de lucru. De asemenea, amintim aici sistemele de alimentare – de la cele semiautomate cu extensii ale mesei de tăiere, ce ușurează mult munca operatorilor, la cele în tandem care pot dubla productivitatea pe o masă cu dimensiuni standard (2 zone de vacuum independente). Desigur putem vorbi și de încărcare și descărcare automată cu sistemul BHS150, care poate funcționa autonom și nesupravegheat 24/24.

În ceea ce privește partea de frezare, există variante pentru fiecare nivel de aplicații – de la instrumentul de frezare URT de 300 W până la modulele dedicate RM-A de 1 kW sau RM-L cu puterea de 3,6 kW. Modulele RM-A și RM-L pot fi dotate cu ARC, magazie de freze cu schimbător automat, freze coated care asigură frezarea de materiale altfel dificil sau imposibil de frezat (cum ar fi aluminiu sau alamă) ori sistem de ungere MQL pentru maximum de productivitate și durată de viață a frezelor. În frezarea de materiale acrilice, Zünd propune nu una, ci două variante de finisare superioare celor deja existente pe piață: freza policristalină sau freza diamantată, pentru o calitate a șlefuirii marginilor ce nu poate fi obținută în niciun alt mod.

Toate inovațiile tehnologice sunt puse în slujba clientului în mod concret, cu rezultate măsurabile. Aceste rezultate sunt datorate și soluțiilor software, de la soft-uri de operare și evidență comenzi ZCC – Zünd Cut Center – la soluții de colectare selectivă cu proiector, încadrare automată și software pre-press PrimeCenter dezvoltat împreună cu furnizorul Caldera. Tot aici amintim și modulele de proiectare precum Zünd Design Center, plug-in de Adobe Illustrator ce poate genera display-uri și cutii gata de print&cut, în cel mai simplu workflow posibil. Desigur că putem folosi și soluții dedicate de CAD, oricare ar fi acestea, dintre care amintim Arden Impact. Importul în ecosistemul Zünd din orice sursă se realizează simplu și cu rezultate perfecte.

Mons Medius vă stă la dispoziție pentru discuții și vă invită să experimentați și să vă convingeți în demo-center-ul din Str. Siriului 60A, București, de ce Zünd este soluția aleasă la nivel global de firme din domeniul publicitar, industria de packaging, industria aerospațială, echipele de Formula 1 și toți cei care caută cele mai bune soluții și cei mai de încredere parteneri pentru a-și dezvolta afacerea.

www.mons-medius.com

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide