Duplo lansează echipamentul digital de tăiat, ritzuit și biguit PFi Blade B2+

Duplo International este unul dintre cei mai importanți producători de echipamente de finisare automatizate și de înaltă precizie pentru industriile de printing, packaging și producție publicitară. Pe data de 29 aprilie 2021, Duplo a organizat webinarul de prezentare „PFi Blade Customer Demonstration Webinar” unde a oferit o demonstrație live a noii sale mașini de tăiat, ritzuit și biguit – PFi Blade B2+. Produsele Duplo sunt disponibile și în România grație parteneriatului dintre producător și NIS Electronics – distribuitor autorizat de echipamente profesionale pentru finisare tipografică, piese de schimb și consumabile.

Gazda webinarului a fost Andy Cuff, Product Specialist în cadrul companiei Duplo International, care și-a început prezentarea menționând că solicitările pentru mașini digitale de tăiat sunt în creștere, dovadă fiind și cele 150 de unități Duplo PFi Blade B3+ vândute pe parcursul unui singur an și cele 23 de unități PFi Blade B2+ vândute deja de la lansarea acestui echipament pe data de 5 aprilie 2021. Modelul Duplo PFi Blade B2+ permite tăierea, ștanțarea, biguirea, ritzuirea și tăierea pe contur a materialelor de până la 6 mm grosime și dimensiuni cuprinse între 210 x 297 mm și 400 x 600 mm. B2+ poate tăia și bigui un carton de până la 400 g/mp în 30-60 de secunde, în funcție de complexitatea modelului de finisat.

Producătorii de materiale publicitare și ambalaje au nevoie să se diferențieze de ceilalți furnizori, iar mașinile de tăiat din gama PFi Blade sunt perfecte din acest punct de vedere deoarece permit producția fără matriță în timp record, chiar și pe tipare complexe de tip puzzle – tiraje foarte mici de 20-30 de bucăți. Echipamentul este destinat finisării materialelor de tipul foilor adezive, felicitărilor, cărților de vizită în forme speciale, invitațiilor, etichetelor adezive, ambalajelor de mici dimensiuni etc.

Spre deosebire de mașinile analogice de tăiat, soluțiile digitale de la Duplo folosesc un sistem de înregistrare CCD care citește codurile QR de pe materiale și extrage automat fișierele de tăiere compatibile, precum și marcajele de înregistrare astfel încât fiecare coală să fie finisată cu precizie. Drept urmare nu mai este necesară intervenția unui operator deoarece parametri de tăiere și profilurile de producție sunt încărcate automat.

PFi Blade B2+ taie la viteze de până la 1200 mm/secundă sau 12-45 secunde/SRA3 (320 x 450 mm) în funcție de complexitatea designului. Echipamentul vine cu soluția software PFI BLADE CONNECT, care este ușor de utilizat și automatizează fluxurile de tăiere și biguire pentru performanțe optime. Modelul standard este livrat cu 4 unelte de tăiere și un cuțit rotativ de ritzuit, suportul universal acceptând până la 3 unelte simultan. Blade B2+ are și funcția de „Overcut Compensation” realizată cu ajutorul cuțitului oscilant, având rolul de a optimiza calitatea tăierii în cazul modelelor care necesită multe colțuri.

Andy Cuff a subliniat și diferențele dintre modelele B3 și B2: acesta din urmă nu este doar varianta mai rapidă a lui B3, ci este capabil să taie materiale diverse precum PP, PET, soft PVC sau PVC expandat (spumă), carton ondulat, materiale laminate, sintetice sau adezive, ceea ce permite o mai mare capacitate creativă. DUPLO PFi Blade B2+ are încorporat un sistem de siguranță care va opri automat mașina de tăiat în cazul în care este atinsă din greșeală de operator – sistemul permite astfel procese de finisare sigure și complet automatizate. Echipamentul este dotat și cu un sistem vacuum de alimentare automată a colii, cu 3 zone de aer care pot fi pornite și oprite în funcție de necesitate.

Prin lansarea modelului PFi Blade B2+, Duplo și NIS Electronics introduc pe piața românească o soluție digitală de finisare de ultimă oră, complet automatizată, multifuncțională, proiectată să taie forme complicate, să ștanțeze etichete, să ritzuiască autocolante și să biguiască linii de pliere pentru a evita crăparea tonerului pe ambalaje și materialele pliate, fiind special concepută pentru producția la cerere, în tiraje mici.

www.nis.ro

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide