Grup Transilvae prezintă noutățile aduse de Esko și Kongsberg la virtual.drupa

Esko, furnizor internațional de soluții software pentru print digital și automatizarea proceselor prepress și Kongsberg, producător de cuttere digitale pentru realizarea de ambalaje, au participat ca expozanți în cadrul târgului virtual.drupa (20 – 23 aprilie 2021) cu un portofoliu axat mai ales pe digitalizarea, simplificarea și eficientizarea fluxurilor de lucru. Produsele Esko și Kongsberg sunt disponibile și în România datorită parteneriatului dintre cei doi producători și Grup Transilvae - importator și distribuitor autorizat de soluții de imprimare în format mare și industrial, soluții tipar digital și color management, precum și produse și servicii complementare.

Kongsberg C24 cu stație de operare

 

Încă din prima zi a expoziției – 20 aprilie – Esko a organizat webinarul de lansare a liniei inovatoare CrystalCleanConnect (CCC). Acest sistem automatizat de procesare a plăcilor de imprimare flexo a rezultat în urma parteneriatului dintre Esko și Asahi Photoproducts și este capabil să restrângă cei 12 pași ai întregului proces la unul singur, să reducă cu 90% timpul operatorului (de la 36 de minute la doar 2,5 minute) dar și să scadă consumul de cerneală cu 20%. Potrivit producătorilor, CrystalCleanConnect oferă totodată și o creștere cu 25% a eficienței totale a echipamentului – automatizarea reduce riscul deteriorării plăcilor prin manipulare, fiind deci în același timp și o soluție sustenabilă. Noul sistem combină într-o singură linie automatizată toți pașii, de la înregistrarea imaginii, expunere, spălare, până la uscare și tăiere, singura intervenție a operatorului fiind atunci când alimentează echipamentul cu plăci.

Esko a prezentat la virtual.drupa și principalul produs prin care compania își propune să contribuie la automatizarea fluxurilor de lucru pe sectorul de ambalaje – Automation Engine, existent în portofoliul Grup Transilvae. Acesta este „inima” proceselor prepress, un instrument software modular ce automatizează anumite procese din cadrul fluxurilor de lucru și promite să gestioneze cu până la 40% mai multe lucrări de print cu același număr de operatori. Automation Engine se integrează altor sisteme (MIS/ERP) și reduce totodată cu 80% erorile și necesitatea de intervenție a operatorilor. Automation Engine permite verificarea și procesarea rapidă, automată și standardizată a fișierelor, reducerea task-urilor realizate manual, procesarea email-urilor, colectarea și procesarea fișierelor FTP, dar și crearea automată a proof-urilor, ceea ce le permite angajaților să se dedice sarcinilor mai importante.

Kongsberg C66 cu stație de operare
Kongsberg C66 cu stație de operare

 

Prin parteneriatul cu Grup Transilvae, Kongsberg introduce pe piața din România seria Kongsberg C de mese de tăiat digitale, proiectate pentru medii industriale, cu o construcție robustă ce permite tăierea, biguirea și frezarea la putere și viteze mari. Kongsberg C are o suprafață de lucru de 3210 x 3200 mm, însă prelucrează materiale cu o dimensiune maximă de 3210 x 3730 mm, la viteza maximă de 100 m/min, cu accelerație de până la 14 m/s2. Seria C are 8 zone de vacuum, o stație de lucru cu monitor, tastatură și panou de operare. Dimensiunea standard a traversei (excluzând tăierea stratului de bază) este de 70 mm, iar controlul echipamentului se realizează prin intermediul soluției software i-cut Vision Pro, inclusă în pachetul standard. Traversa rigidă din compozit de carbon suportă frezarea cu accelerare rapidă, ceea ce minimizează devierea la transportarea instrumentelor grele și ajută la menținerea vitezelor înalte. Mesele de tăiere ale seriei Kongsberg C ajută deci la creșterea performanței cu până la 40% comparativ cu alte echipamente similare de finisare XY de 3 m lățime.

Kongsberg C64 cu rollfeeder
Kongsberg C64 cu rollfeeder

 

Echipamentele vin cu funcția Automatic Tool Leveling (ATL) care calibrează automat nivelul de operare al instrumentelor, astfel încât schimbarea acestora (lame de cuțit și freze) să devină mult mai rapidă și sigură. Seria C include și sistemul instrumente care constă într-o gamă diversă de unelte opționale cu trei poziții disponibile ce permit folosirea a trei instrumente simultan pentru aceeași comandă. Astfel, Kongsberg C este ideal pentru producția de afișaje, materiale de semnalistică și ambalaje, putând fi totodată echipat cu un sistem de alimentare pentru materiale mai grele în rolă precum cele textile sau vinilul, cu lățime maximă de până la 3330 mm pentru producție 24/7. Versatilitatea sa îl transformă în soluția ideală pentru aproape orice tip de substrat, de la materiale subțiri și flexibile, până la spumă, materiale canelate sau rigide.

Kongsberg X44
Kongsberg X44

 

Portofoliul Grup Transilvae include și seria de mese de tăiere digitale Kongsberg X, perfecte pentru aplicații 2D, 3D, ambalaje, semnalistică, producție de afișaje folosind aproape orice tip de material – inclusiv vinilul, plăcile de lemn, cartonul ondulat sau materialele plastice. Seria X este disponibilă în șapte variante diferite, cu dimensiuni opționale cuprinse între minim 1680 x 1270 mm și maxim 2210 x 6550 mm. Printre funcțiile unice ale seriei X amintim frezarea de înaltă performanță cu HP MultiCUT și opțiunea Backscore pentru tăiere și biguire pe ambele fețe ale materialelor, cu aliniere de precizie. Echipamentele identifică automat uneltele necesare pe baza codurilor de bare ale materialelor, sistemul memorează setările, parametrii optimi sunt presetați în funcție de substrat, iar potrivirea materialului se realizează rapid și precis cu ajutorul pointerului laser sau prin sistemul video. Mesele de tăiere Kongsberg X sunt compatibile – în funcție de varianta dorită – cu materiale ale căror dimensiuni sunt de minim 1740 x 1750 mm și maxim de 2270 x 6930, cu lățimi între 1680 mm și 2210 mm. Seria X are o acuratețe variabilă în funcție de model, cuprinsă între ±200 μm și ±400 μm, cu o viteză maximă de 50 m/min (accelerație maximă de 56 m/s2) și până la 4 zone de vacuum opționale.

Kongsberg X - MultiCUT-HP
Kongsberg X – MultiCUT-HP

 

Producătorii români pot opta și pentru masa de tăiere Kongsberg XE-10, proiectată pentru realizarea mostrelor la un nivel calitativ înalt. Modelul are o masă de lucru de 800 x 1000 mm, însă prelucrează materiale cu dimensiuni de până la 900 x 1200 mm și dispune de un nou set de unelte mai rapide, care include o unealtă de tăiere controlată prin presiune, un cuțit de înaltă precizie cu adâncime de tăiere programabilă, o unealtă de tăiere statică pentru materiale solide, o unealtă de tăiere cu mișcare alternativă pentru plăci ondulate și polistiren și o unealtă de biguire pentru ambalaje. Așadar, Kongsberg XE-10 este ideal pentru producția rapidă și de înaltă calitate a mostrelor sau a cutiilor din carton pliabil în tiraje mici.

Prin aplicațiile software și echipamentele de finisare inovatoare pe care le dezvoltă, Esko și Kongsberg își confirmă încă o dată poziția de lideri pe piața soluțiilor eficiente și automatizate pentru tipar digital și producție de ambalaje. Furnizorii de astfel de servicii din România sunt invitați să aleagă soluțiile potrivite activității lor din portofoliul Grup Transilvae.

www.transilvae.ro

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide